ضروریات قرنطینه خانگی

شرایط خاص نوروز ۹۹ ضروریات قرنطینه خانگی گروه اجتماعی- در روزهایی به سر می‌بریم که ترس از ویروس کرونا همه‌گیر شده و باید در چنین شرایطی علاوه بر اینکه روحیه خود را تقویت کنیم، آموزش‌های لازم را نیز برای با این ویروس فرا بگیریم. با توجه به اینکه خیابان‌ها، کوچه‌ها، معابر و… نسبت به قبل […]

شرایط خاص نوروز ۹۹

ضروریات قرنطینه خانگی

گروه اجتماعی- در روزهایی به سر می‌بریم که ترس از ویروس کرونا همه‌گیر شده و باید در چنین شرایطی علاوه بر اینکه روحیه خود را تقویت کنیم، آموزش‌های لازم را نیز برای با این ویروس فرا بگیریم. با توجه به اینکه خیابان‌ها، کوچه‌ها، معابر و… نسبت به قبل بسیار خلوت‌تر شده است، می‌توان دریافت که مردم قرنطینه خانگی را برای دور شدن از این ویروس انتخاب کرده‌اند. در واقع خانه مکانی بسیار امن برای دفع این بلا محسوب می‌شود و اکثریت جامعه با توجه به امکانات حداقلی که دارند، می‌توانند زمان خود را مدیریت کنند. امسال سالی است که قطعاً دیدوبازدیدهای نوروزی بسیار کمتر از سال‌ها قبل خواهد بود و مردم نیز باید سعی کنند تا با درک بهتر این ویروس خطرناک از شیوع آن جلوگیری کنند. در کشورمان متأسفانه هستند افرادی سودجو که در حال موج‌سواری به روی موج کرونا هستند تا به قول قدیمی‌ها از آب کره بگیرند! از احتکار ماسک گرفته تا بالا رفتن قیمت موادشوینده. پس برای سواری ندادن به این افراد باید به دنبال راهی باشیم که در چنین شرایطی قرنطینه خانگی است. راهی که بسیاری از پزشکان برای دفع این ویروس تجویز کرده‌اند. ممکن است در خانواده شما نیز شخصی یا اشخاصی به این بیماری مبتلا شده باشند، پس ضروری است که همه آموزش‌های لازم برای برخورد با عزیزانشان در خانه و همچنین آموزش‌های لازم یک قرنطینه خانگی را بدانند.

مبتلایان چه کنند؟

جداسازی و قرنطینه به جلوگیری انتشار بیماری از افرادی که یک بیماری مسری دارند یا ممکن است در معرض خطر باشند، به محافظت از مردم کمک می‌کند. توصیه پزشکان به چنین اشخاصی این است که سعی کنند با اتخاذ تصمیمات «عاقلانه» تماس خود با دیگران را تا جای ممکن کاهش دهند، مثل کاری که هنگام سرماخوردگی می‌کنید. شما باید ۱۴ روز در خانه بمانید و به مدرسه، محل کار و دیگر اماکن عمومی ‌نروید. باید خود را در اتاقی جدا از دیگران قرنطینه کنید که جریان هوای مناسبی دارد و می‌توان پنجره‌اش را باز کرد. برای خرید دارو و مواد غذایی از دیگران کمک بگیرید. دوستان و اقوام شما می‌توانند خرید‌های شما را انجام دهند و به دستتان برسانند. اما نباید کسی را به اتاق راه دهید. تا حد ممکن از یک روال معمول روزمره خودداری کنید و یک نگرش مثبت را حفظ کنید. با قرنطینه به عنوان فرصتی برای انجام بعضی از کارهایی که معمولاً برای آنها وقت ندارید رفتار کنید. در خانه دستمال یکبارمصرف، دستمال مرطوب ضدباکتری و دستکش لاتکس داشته باشید. بررسی کنید که کیت کمک‌های اولیه شما دارای دماسنج و استامینوفن (برای کاهش تب) باشد.

قرنطینه خانواده در خانه

اگر یک عضو خانواده مبتلا به عفونت باشد و همه افراد در خانه قرنطینه شوند، پیشنهادات شامل موارد زیر است: همه اعضای خانواده باید در خانه بمانند. به کسی اجازه بازدید ندهید. فقط یک فرد بالغ باید مراقب شخص بیمار باشد. بهتر است سرپرست باردار نباشد، زیرا یک زن باردار در معرض خطر عوارض ناشی از بسیاری از عفونت‌ها است. سعی کنید فرد بیمار را از سایر اعضای خانواده دور نگه دارید. به عنوان مثال ، آنها باید در اتاق خواب خود با درب بسته بمانند و آنها نباید یک اتاق خواب مشترک داشته باشند. اگر فرد بیمار نیاز به ایجاد یک منطقه مشترک با افراد دیگر داشته باشد، باید سعی کند یک متر یا بیشتر از افراد دیگر بماند تا شیوع بیماری را کاهش دهد و یک ماسک صورت بزند. ترتیب دهید تا فرد بیمار یک حمام و توالت اختصاصی داشته باشد (اگر خانه شما بیش از یک حمام دارد). وسایل شخص بیمار را از همه افراد جدا نگه دارید. به عنوان مثال، حوله‌ها یا وسایل غذاخوری را به اشتراک نگذارید یا مسواک‌ها را نزدیک هم نگه ندارید. از مواد ضدعفونی‌کننده برای تمیز کردن وسایل لمس شده توسط بیمار مانند میزهای کنار تختخواب و سطوح حمام استفاده کنید. هرگونه علائمی‌که در حال وخیم‌تر شدن است، مثلاً مشکلات تنفسی، گیجی یا درد قفسه سینه، را در فرد بیمار بررسی کنید. در این حالت، به دنبال مراقبت پزشکی باشید. اطمینان حاصل کنید که فرد بیمار استراحت زیادی می‌کند، آب زیادی می‌نوشد و رژیم سالم خود را حفظ می‌کند. هنگام کمک به بیمار، از ماسک صورت P2 یا N95 استفاده کنید. اطمینان حاصل کنید که فرد بیمار هنگام خارج شدن از اتاق خواب خود از ماسک صورت استفاده می‌کند. دستان خود را بلافاصله پس از جدا کردن ماسک و قبل از لمس کردن هر چیز دیگری با صابون و آب بشویید. دستمال‌ها را بعد از یکبار استفاده دور بیندازید. (حوله‌های قابل استفاده مجدد را می‌توان در آب داغ شستشو داد و خشک کرد.) هر روز سطوح مختلف خانه را نیز با استفاده از دستکش یک بار مصرف تمیز کنید. زباله‌ای که با فرد بیمار در تماس بوده است باید در یک کیسه پلاستیکی قرار داده شود و بعد از گره زدن در کیسه دیگری گذاشته شود.

نگه داشتن روحیه در زمان قرنطینه

به ویژه در مورد خردسالان، تحت کنترل قرنطینه می‌تواند وحشتناک باشد. پیشنهادات شامل موارد زیر است: در مورد بیماری کرونا ویروس با اعضای دیگر خانواده صحبت کنید. درک بیماری باعث کاهش اضطراب می‌شود. به کودکان خردسال اطمینان دهید و با متناسب با سن آنها صحبت کنید. تا حد ممکن کارهای روزمره معمولی را ادامه دهید. یک نگرش مثبت حفظ کنید. به این فکر کنید که چگونه در گذشته با شرایط دشوار کنار آمده‌اید و به خود اطمینان دهید که با این وضعیت نیز کنار خواهید آمد. به یاد داشته باشید که قرنطینه طولانی نخواهد بود. با اعضای خانواده و دوستان از طریق تلفن، ایمیل یا رسانه‌های اجتماعی در تماس باشید. به طور منظم ورزش کنید. می‌توان به دی‌وی‌دی ورزش، رقص، نرمش، یوگا، پیاده‌روی در حیاط خلوت خانه یا استفاده از تجهیزات ورزشی خانگی، مانند دوچرخه ثابت اشاره کرد. ورزش یک درمان اثبات شده برای استرس و افسردگی است.

آیا اگر سر کار نروید همچنان حقوق می‌گیرید؟

پرداخت حقوق مدت ایام بیماری بسته به جایی است که در آن زندگی می‌کنید. اگر از شما خواسته شده در قرنطینه باشید، دستمزد شما باید همچنان پرداخت شود. در ایران، افراد بیمه شده که به خاطر بیماری برای مدتی نمی‌توانند کار کنند، می‌توانند حقوق ایام بیماری را پس از ارائه گواهی پزشکی به تأمین‌اجتماعی دریافت کنند.

نگاهی ملموس‌تر به کرونا

در چند روز اخیر اخباری مبنی بر ابتلای کادر درمانی به کروناویروس منتشر می‌شود. کسانی که در خط اول مبارزه با این بیماری هستند. در این راستا دکتر حسین کرمانپور، روابط‌عمومی ‌سازمان نظام پزشکی کشور که خود نیز به بیماری کرونا ویروس مبتلا شده است با انتشار متنی به بزرگ‌ترین مشکلات این بیماری و راه‌های کنترل آن پرداخته است. وی تب و درد را از نشانه‌های ابتلا به کروناویروس خواند و تصریح کرد: تب باعث سردرگمی، بی‌انگیزگی و یک حالت بی‌قراری آزارنده می‌شود. خوردن قرص استامینوفن ۵۰۰ تا حداقل هر چهار ساعت آبی بر آتش بیماری است. همچنین بدنشویه همراه با مصرف مایعات فراوان اثر قرص را تا چندبرابر افزایش می‌دهد. وی افزود: با ورود سم ویرپس به بدن، لرز یک واکنش طبیعی است که در مورد کرونا فوق‌العاده آزارنده است، ضمن آنکه با تب‌گیر دقیقاً مراقب هستید تب شما بالای ۳۹ نرود. بهترین دارو برای آرامش این بخش علاوه بر داروی قبل تشکچه برقی با دمای کم است. نگران نباشید بگذارید همزمان با لرز کم‌کم گرما هم آرامش را به بدن شما وارد کند.

تنگی نفس و گرفتاری ریه‌ها

وی تنگی نفس و گرفتاری ریه‌ها را از دیگر مشکلات بیماری خواند و تأکید کرد: سرفه‌ها در این بیماری اذیت‌کننده است. اگر اکسیژن دارید مصرف کنید و اگر ندارید تمرین پرسازی ریه‌ها را انجام دهید. من تمرینی دارم که عمری است انجام می‌دهم. رو به شرق بایستید و با شصت و سبابه گوش چپ و همزمان با دست راست لاله گوش چپ را گرفته (دست چپ زیر دست راست قرار می‌گیرد) ریه‌ها را تا حدی که می‌توانید از هوا پر کنید و روی پنجه‌های پا همانطور که نفس می‌گیرید بنشینید کمی ‌تأمل کرده و همان‌طور که بازدم می‌کنید بایستید. این کار را ترجیحاً صبح‌ها و ۱۴ بار (جمعاً ۲۸ نشست و برخواست) انجام دهید. کرمانپور ادامه داد: بی‌قراری به دنبال به هم ریختن سیستم فرماندهی بدن نیز از دیگر مصائب بیماری است. آب ساده دیرترین مایعی است که حال بهم زن می‌شود. به تواتر مایعات و به‌ویژه آب بنوشید. مایعات را در مزه‌های مختلف و با فاصله از هم میل کنید تا دل زده نشوید. هرچه رنگ ادرار روشن‌تر باشد حال شما بهتر خواهد بود. وی همچنین اظهار کرد: یک ظرف ترشی معمولی خالی ۵۰۰ سی‌سی است. آن را با خود به دستشویی ببرید اگر در ۲۴ ساعت ۵۰۰ تا ۸۰۰ سی‌سی ادرار داشتید که رنگ آن روشن بود یعنی اوضاع نوشیدن مایعات درست است. انتظار ندارید پودر مملو از سم را در دهانتان ریخته و بدون آب کافی تا نوک انگشتتان در تعقیب ویروس برود؟! داروها به آب کافی نیاز دارند.

آسیب‌پذیری بیشتر کلیه‌ها

روابط‌عمومی ‌سازمان نظام پزشکی با تأکید بر اینکه کلیه‌ها در ویروس کرونا مستعد آسیب هستند، بیان کرد: با عدم مصرف قرص به صورت سر خود و نوشیدن مایعات فراوان این موضوع را تحت کنترل بیاورید. او بی‌خوابی را از عوارض دیگر ورود عفونت به بدن دانست و تأکید کرد: چون خواب مناسب برای شب است، در روز سرخودتان را به چیزی گرم کنید تا شب از فرط خستگی خوابتان ببرد وگرنه شب و روز عوض می‌شود و این به بی‌قراری شما خواهد افزود. کرمانپور افزود: بی‌اشتهایی و تهوع رنج فوق‌العاده‌ای است. شربت دیفن‌هیدرامین ۱۰سی‌سی ویژه بزرگسالان، نیم ساعت قبل از وعده غذایی تا ۸۰ درصد شما را آرام‌تر می‌کند. مصرف قطره یا قرص پلازیل یا همان متوکلوپروماید را توصیه نمی‌کنم ولی بالاخره ممکن است کسی به این یکی پاسخ بهتری بدهد. وی با تأکید بر ضروری بودن مصرف دارو برای درمان بیماری، ادامه داد: در حال‌حاضر متخصصین کشورمان بسته به شرایط بیمار مبتلا به کرونا دستور دوتایی، سه‌تایی یا چهار دارویی را بر می‌گزینند. این داروها ممکن است سیستم بدن شما را بهم ریزد و سبب شود بالا بیاورید. در هرصورت مصرف دارو ضروری است. اما اگر استفراغ کنید اثرش صفر می‌شود و ممکن است اگر سن شما بالای ۵۰ سال و ۶۰ سال باشد استفراغ به کلیه و حتی کبد شما آسیب برساند؛ از این‌رو داروهای خود را اگر تحمل نمی‌کنید منقسم کنید مثلاً چون دستور اغلب هر ۱۲ ساعت یک یا دو عدد است می‌توانید به این صورت عمل کنید: ساعت ۷ صبح ۱۰ سی‌سی دیفن‌هیدرامین و بعد صبحانه بخورید، ساعت ۷:۳۰ اولین دارو، ساعت ۹:۳۰ دومین دارو و ساعت ۱۰:۳۰ و به همین منول پیش بروید.

مصرف نان را به حداقل برسانید

وی در ادامه توصیه‌های خود به بیماران در قرنطینه خانگی، اظهار کرد: مصرف نان را به حداقل برسانید و از سوی دیگر مصرف سوپ کم‌ملات پُر آب را بالا ببرید. می‌توانید به موسیقی آرام گوش دهید و در صورتی که سردتان نمی‌شود پنجره‌ها را چهار تا هفت مورد به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه باز نگه دارید تا کل خانه هوا جریان یابد. اسپند دود کنید تا دود خوشایند و خاطره‌انگیزش بوی بیماری را از خانه بیرون ببرد و دلتان را به روزهای بهتر امید بخشد. خدا پررنگ‌ترین است دلتان را اسیر کم‌رنگ‌ها نکنید.