سلفی با کرونا!

لزوم همزیستی با ویروس کُشنده سلفی با کرونا! آخرین تصمیمات ستاد مقابله با کرونا گروه اجتماعی- ویروس کرونا به لطف سکوت چینی‌ها خیلی زود در تمام دنیا پخش شد و جالب آن که چین یکی از کشورهایی بود که به سرعت توانست اقتصاد خود را جمع‌وجور کند! شیوع این ویروس به ایران نیز خیلی زودتر […]

لزوم همزیستی با ویروس کُشنده

سلفی با کرونا!

آخرین تصمیمات ستاد مقابله با کرونا

گروه اجتماعی- ویروس کرونا به لطف سکوت چینی‌ها خیلی زود در تمام دنیا پخش شد و جالب آن که چین یکی از کشورهایی بود که به سرعت توانست اقتصاد خود را جمع‌وجور کند! شیوع این ویروس به ایران نیز خیلی زودتر از حد تصور و از طریق پروازهای مکرر ایران به چین و بالعکس انجام شد. حال از آن روزها چندین ماه است که می‌گذرد و همچنان سوغاتی چینی‌هاست که جان می‌ستاند! به هر شکل با وجود تمام تلاش‌هایی که محققان برای یافتن واکسن کرونا به خرج داده‌اند اما تاکنون هیچکس موفق به کشف درمان ویروس کووید۱۹ نشده است و بر همین اساس هم بوده که خیلی از محققان می‌گویند باید به بودن کرونا در کنارمان عادت کنیم. دیروز(شنبه) نیز حسن روحانی رئیس‌جمهور کشورمان اعلام کرد که به این زودی‌ها به شرایط قبل از کرونا بازنخواهیم گشت.

کرونا موضوع مرزها را پُررنگ کرد

حجت‌الاسلام‌والمسلمین حسن روحانی در جلسه ستاد مقابله با کرونا با بیان اینکه کرونا همچنان به عنوان مسأله اصلی و مهم در کشور ما ظهور و بروز دارد، خاطرنشان کرد: این ویروس موجب تحولات بسیار زیادی در مسائل سیاسی، اجتماعی، بهداشتی و فرهنگی شد. پیش از این مرزها کم‌رنگ شده بودند، اما کرونا موضوع مرزها را پُررنگ کرد. مهاجرت و سفر را تغییر داد و امروز ما با شرایط جدید مواجه‌ایم. در این شرایط زندگی ما محدودتر شده و بخشی از آن مجازی شده است. مردم باید باور کنند که به‌زودی ما نمی‌توانیم به شرایط قبل از کرونا برگردیم برای مدت طولانی باید سبک زندگی را تغییر داده و محدودیت‌ها را بپذیریم و بخشی از زندگی ما باید به فضای مجازی برود. مثل گذشته که می‌توانستیم جمع‌های ۱۰ تا ۲۰ نفره کنار هم داشته باشیم، باید برای مدتی از آن صرف‌نظر کنیم و این رفتار را ترک کنیم، اجتماعات باید کوچک باشد و با فاصله اجتماعی همراه باشد. اکنون شرایط سخت‌تری از اسفند و فروردین‌ماه داریم چون در آن ماه‌ها با کسانی روبه‌رو بودیم که علایم این بیماری را به وضوح داشتند و اصلاً خودشان می‌دانستند که مبتلا شده‌اند اما الان شکل مسأله عوض شده است و ممکن است علایم ظاهری کرونا را نداشته باشند. از این‌رو باید حتماً تست بگیریم و وقتی هم تست می‌گیریم افراد باورشان نمی‌شود که مبتلا هستند؛ بنابراین الان کار سخت‌تر شده است.

قدردانی از قهرمانان کادر درمانی

رئیس‌جمهور ضمن قدردانی از قهرمانان کادر درمانی اظهار کرد: هیچ وقت در جامعه نبوده که چند ماه دبستان، دبیرستان، دانشگاه‌ها تعطیل باشند و طبیعی است که خانواده‌ها نگران باشند، اما ناچاریم که بخشی از آموزش را به طور مجازی و بخشی را حضوری برگزار کنیم؛ چرا که شرایط کاملاً متفاوت شده است. القای ترس و اضطراب و عدم قطعیت نسبت به آینده مفید نیست. باید تصمیم را بر این بگیریم که با ویروس کرونا بناست ماه‌ها زندگی کنیم اما زندگی توأم با احتیاط کامل. در حال‌حاضر واکسنی برای درمان این ویروس نیست و ویروس هم از این شهر به آن شهر در حال چرخش است. سامان دادن به زندگی و اقتصاد مردم در این شرایط مهم است. در حال‌حاضر در بخش تولید دچار تفاوت فاحش در فعالیت بخش‌های مختلف نیستیم، اما در بخش خدمات نسبت به شرایط قبلی فاصله داریم. در طی مواجه با این ویروس شرایط عیدنوروز، ماه رمضان و اکنون تابستان را داریم تجربه می‌کنیم که هر کدام شرایط خاص خود را داشته و دارند.

نمی‌خواهم بگویم سفر ممنوع شود

براساس این گزارش،‌ رئیس‌جمهور با بیان اینکه با شروع تابستان سفرها هم شروع شده و این شرایط را برای ما سخت می‌کند، اظهار کرد: من نمی‌خواهم بگویم سفر ممنوع شود بلکه باید با کرونا زندگی کرد، ولی با احتیاط کامل و مراقبت‌ها و همچنین رعایت پروتکل‌های بهداشتی. مردم اگر به سفر می‌روند دستورات پزشکی را رعایت کنند تا با موج جدیدی از بیماری مواجه نشده و مجبور نشویم مقررات سختی در برخی شهرها در نظر بگیریم. ما روزانه در حال پایش شرایط هستیم تعداد مبتلایان نباید برای مردم نگران‌کننده باشد؛ زیرا تعداد مبتلایان جدید بر مبنای تستی است که انجام می‌شود و ممکن است طرف هیچ علایمی ‌نداشته باشد ولی برای اینکه دیگران را مبتلا نکند در قرنطینه خانگی قرار بگیرد؛ بنابراین مردم نگران نباشند. معیار دیگر ما R ZERO که مخصوص شدت اپیدمی ‌است در این معیار اگر عدد بالای یک باشد جای نگرانی است که البته این عدد در کشور ما زیر یک است اما برخی استان‌ها بالای یک رفته بودند. اشغال تعداد تخت بیمارستان و درصد آنتی‌بادی جمعیت نیز از دیگر معیارهاست. اگر ۴۰ درصد جمعیت دارای آنتی‌بادی باشند، کمی‌خیال ما راحت می‌شود اما هنوز به این نقطه نرسیده‌ایم.

آخرین تصمیمات ستاد

رئیس‌جمهور همچنین گفت: در این جلسه تصمیم گرفتیم که مساجد در سراسر کشور برای نمازهای روزانه با رعایت دستورالعمل‌های پزشکی باز شود. محدودیت فعالیت پاساژها که تا ساعت شش بود، برداشتیم. البته این بازگشایی‌ها به این معنا نیست که خطرات کاهش یافته است بلکه به این معناست که باید بااحتیاط کارهای روزمره انجام شود. در جلسه امروز همچنین مطرح شد که صحن‌های مطهر که صبح‌ها باز هستند، شب‌ها هم باز باشند که بنا شد بررسی‌ها انجام شود تا در جلسه بعد درباره آن تصمیم‌گیری شود درباره سالن‌های اجتماعات باید با دقت و سرعت کمتر به سمت گشایش برویم.