رشد ۵۰ درصدی آنالیز مواد معدنی با تجهیز آزمایشگاه‌های علوم‌زمین

رشد ۵۰ درصدی آنالیز مواد معدنی با تجهیز آزمایشگاه‌های علوم‌زمین گروه زمین‌ومعدن – ذخایر معدنی بخش مهمی ‌از سرمایه‌های ملی هر کشور محسوب می‌شود و استفاده بهینه از این ذخایر تأثیر به‌سزایی بر اقتصاد کلان کشورها و در نتیجه روی نرخ رشد صنعتی آنها دارد. در این میان مطالعه و تجزیه نمونه‌های معدنی یکی از […]

رشد ۵۰ درصدی آنالیز مواد معدنی با تجهیز آزمایشگاه‌های علوم‌زمین

گروه زمین‌ومعدن – ذخایر معدنی بخش مهمی ‌از سرمایه‌های ملی هر کشور محسوب می‌شود و استفاده بهینه از این ذخایر تأثیر به‌سزایی بر اقتصاد کلان کشورها و در نتیجه روی نرخ رشد صنعتی آنها دارد. در این میان مطالعه و تجزیه نمونه‌های معدنی یکی از حلقه‌های اصلی زنجیره معدن محسوب می‌شود که برای مشخص کردن مقدار هر عنصر در ماده معدنی، بررسی امکان جداسازی اجزای ماده معدنی در فرآوری، پُرعیارسازی مواد معدنی و… به‌کار می‌رود. در حال‌حاضر مراکز مختلف دولتی و خصوصی در کشور به امر تجزیه مواد معدنی می‌پردازند. این در حالی است که داشتن فضاهای مناسب آزمایشگاهی با تجهیزات منحصربه‌فرد علاوه برانجام خدمات و فعالیتهای تحقیقاتی بستر مناسبی برای هدف‌گذاری و انجام فعالیتهای توسعه‌ای در راستای ایجاد زیستبوم نوآوری و توسعه‌ای و ارتقای فناوری‌ها در حوزه فرآوری مواد معدنی می‌باشد. در این باره علیرضا شهیدی؛ رئیس سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی از رشد ۵۰ درصدی آنالیز موادمعدنی به دلیل تجهیز آزمایشگاه‌های این سازمان خبر داد و گفت: سازوکار جدید اکتشافات ژئوفیزیک هوایی با تأمین منابع مالی ازسوی بخش‌خصوصی در قالب تفاهم‌نامه‌های چندجانبه اجرایی می‌شود.

 شهیدی با بیان اینکه اهداف پروژه‌های شناسایی و پی‌جویی اکتشافی سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی کشور با مشارکت بخش‌خصوصی و منابع عمومی‌دولت تا قبل از پایان دولت یازدهم محقق خواهد شد، افزود: در شش ماه نخست سال با توجه به کُندی‌ها و کاستی‌های ناشی از شیوع بیماری کرونا، تمامی‌تلاش ما بر این بود تا با حفظ پروتکل‌های بهداشتی و سلامت کارشناسان متخصص، خللی به مأموریت‌های فنی در حوزه کشف ذخایر معدنی و مطالعات زمین‌شناسی وارد نشود.

وی از طراحی و اجرای سازوکار جدید اکتشافات ژئوفیزیک هوایی با تأمین منابع مالی ازسوی بخش‌خصوصی در قالب تفاهم‌نامه‌های چندجانبه در استان‌های پرپتانسیل به‌عنوان دیگر برنامه‌های سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی کشور تا قبل از پایان دولت یازدهم خبر داد.

شهیدی ادامه داد: با وجود اینکه هزینه‌های تمام شده در روش ژئوفیزیک هوایی بالا بوده، اما مزیت‌های این روش آن است که ما را به سمت ذخایر پنهان و عمیق که امکان شناسایی و پی‌جویی آنها با روش‌های اکتشاف سطحی مقدور نبوده، هدایت می‌کند و سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی کشور نیز با استفاده از فناوری‌های روز دنیا و تجربه بومی‌سازی شده، تحول فزاینده‌ای را از لحاظ نرخ اکتشاف و شناسایی ذخایر جدید معدنی و رسیدن به رکورد جدید در دولت یازدهم پیشبینی کرده است.

رئیس سازمان زمین‌شناسی با اعلام خبر اجرای پروژه‌های نوسازی و تجهیز آزمایشگاه‌های علوم‌زمین کشور به عنوان یکی از زیربناهای مهم در سرعت‌بخشی به پروژه‌های اکتشافی، گفت: از جمله نکات قابل‌ذکر، افزایش بازدهی در حوزه آنالیز مواد معدنی و آزمایشگاه‌های علوم‌زمین است که با نوسازی و تجهیز این آزمایشگاه‌ها از ابتدای سال تاکنون، آنالیز موادمعدنی با رشد ۵۰درصدی مواجه شده که این تحول، سرعت اکتشاف را در مرحله شناسایی و پی‌جویی تا حد قابل‌قبولی بالا برده است.

وی ابراز امیدواری کرد که روند اجرای پروژه‌های اکتشافی و ژئوفیزیک هوایی کشور با مشارکت بخش‌خصوصی و تخصیص به‌هنگام منابع بودجه‌ای سازمان تا قبل از پایان دولت یازدهم تحول‌آمیز بوده و رکورد جدیدی را در کشف ذخایر معدنی کشور ثبت کند.

شهیدی با بیان اینکه در سال‌جاری جهت به‌روزرسانی اطلاعات پایه تولید شده در سال‌های گذشته با تغییر رویکرد، آغاز تهیه نقشه‌های زمین‌شناسی نسل دوم و همچنین آغاز اکتشافات سیستماتیک در پنج لایه ژئوشیمی، فلزی، غیرفلزی، عناصر نادرخاکی و فلزات استراتژیک و سنگ‌های قیمتی را در برنامه کاری خود قرار داده‌ایم، خاطرنشان کرد: در تهیه اطلاعات فوق از اطلاعات تصاویر ماهواره‌ای استفاده شده و تمامی ‌اطلاعات در بستر GIS منتشر شده و از طریق وب‌سایت پایگاه ملی داده‌های علوم‌زمین در اختیار سازمان‌ها و شرکت‌های دولتی و خصوصی قرار می‌گیرد.