صرفه‌جویی ۴ هزار میلیاردتومانی سالانه از محل اجرای ۳ پروژه خط لوله در کشور

  مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش مطرح كرد صرفه‌جویی ۴ هزار میلیاردتومانی سالانه از محل اجرای ۳ پروژه خط لوله در کشور گروه پالايش- مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران، گفت: شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی جزء معدود پالایشگرانی در دنیا بود که در شرایط همه‌گیری جهانی ظرفیت پالایش […]

 

مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش مطرح كرد

صرفه‌جویی ۴ هزار میلیاردتومانی سالانه از محل اجرای ۳ پروژه خط لوله در کشور

گروه پالايش- مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران، گفت: شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی جزء معدود پالایشگرانی در دنیا بود که در شرایط همه‌گیری جهانی ظرفیت پالایش نفت خود را کاهش نداد. علیرضا صادق‌آبادی؛ صبح در آیین بهره‌برداری رسمی‌طرح‌های ملی انتقال، توزیع و ذخیره‌سازی فرآورده‌های نفتی که از طریق ویدیوکنفرانس برگزار شد، گفت: با اجرای پروژه خط لوله نائین – کاشان – ری و انبار ارومیه ظرفیت ذخیره‌سازی فرآورده در سخت‌ترین شرایط تحریم و کرونا بیش از ۵۰۰ میلیون لیتر در کشور افزایش یافت که با احتساب افزایش ظرفیت ذخیره‌سازی به‌وسیله تکمیل مخازن دیگر در مجموع یکمیلیارد لیتر به ظرفیت ذخیره‌سازی فرآورده کشور افزوده شد. وی افزود: در پایان سال ۹۸ بحران شیوع ویروس کرونا فشار زیادی را به لحاظ مصرف به کشور تحمیل کرد، با این حال ما جزء معدود پالایشگرانی در دنیا بودیم که ظرفیت پالایش نفت را کاهش ندادیم. این کار در شرایطی رخ داد که پالایشگاه‌های بسیاری در سراسر دنیا تعطیل شدند. مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران، گفت: در روزهای پایانی پارسال برای عملیاتی شدن مخازن، فشار بسیار زیادی به همکارانم وارد شد، اما خوشبختانه با همت این عزیزان و عملیاتی شدن به‌موقع مخازن، ظرفیت پالایشی کشور حفظ شد. صادق‌آبادی؛ تصریح کرد: اجرای سه پروژه خط لوله نائین – کاشان – ری، شازند – قم – ری و تبریز – خوی – ارومیه به همراه تلمبه‌خانه‌ها و مخازن تعادلی که امروز به بهره‌برداری رسمی‌رسید، در مجموع سالانه سه‌هزار و ۵۰۰ تا ۴ هزار میلیاردتومان در کشور صرفه‌جویی می‌شود. وی تأکید کرد: پروژه خط لوله شازند – قم – ری ظرفیت انتقال روزانه ۳۰۰ هزار بشکه را دارد. این ۳۰۰ هزار بشکه را اگر بخواهیم با نفتکش‌ها جاده‌پیما حمل کنیم، هزینه‌اش ۲۰۰ تومان به ازای هر تن کیلومتر خواهد بود؛ در صورتی که هزینه انتقال با خط لوله ۱۸ تومان به‌ازای هر لیتر است که از این محل فقط روزانه حدود ۱٫۶میلیاردتومان برای مجموعه شرکت ملی پالاش و پخش فرآورده‌های نفتی صرفه‌جویی به همراه دارد که معادل صرفه‌جویی سالانه ۶۰۰ میلیاردتومان برای کشور است. معاون وزیر نفت، در پالایش و پخش صرفه‌جویی محقق شده از محل هرکدام از این پروژه‌ها برای مجموعه وزارت نفت و شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی را ۶۰۰ میلیاردتومان اعلام کرد و گفت: در مجموع با اجرای این سه پروژه از هزینه‌کرد حدود دو هزار میلیاردتومان بودجه شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی برای انتقال فرآورده در کشور جلوگیری شده است. صادق‌آبادی؛ افزود: از محل اختلاف قیمت نفت‌گاز و گاز طبیعی نیز که برای انتقال با خط لوله به‌ازای هر تن کیلومتر، ۲۰۰ تومان و برای انتقال با نفتکش (نفت‌گاز) ۳۰۰ تومان به ازای هر لیتر است در هرکدام از این پروژه‌ها حدود ۶۰۰ میلیاردتومان صرفه‌جویی برای کشور محقق شده که در مجموع معادل صرفه‌جویی سالانه حدود چهار هزار میلیاردتومان است.

مواهب اجتماعی اجرای پروژه‌های خط لوله در دل پروژه‌ها نهفته هستند

وی با اشاره به منافع اجتماعی و ملی این طرح افزون بر منافع اقتصادی، گفت: این پروژه‌ها افزون بر توجیه‌پذیری اقتصادی، آزادی عمل بسیار بالایی هم به ما می‌دهد که بحث‌هایی نظیر مشکلات نقل‌وانتقال، مسدودشدن جاده‌ها و یخبندان و… از جمله مشکلات و چالش‌های انتقال فرآورده با نفتکش به‌شمار می‌آید که در خطوط لوله حذف شده است. مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی، گفت: از لحاظ مسؤولیت‌های اجتماعی نیز برای انتقال این حجم از فرآورده در هرکدام از این خطوط لوله، حدود ۱۵۰۰ تانکر عملیاتی و در مجموع حدود پنج هزار تانکر عملیات انتقال فرآورده را انجام می‌دادند که با چالش‌هایی نظیر ترافیک، تصادف و… روبه‌رو بودند. صادق‌آبادی؛ با تأکید بر اینکه آثار اجتماعی اجرای پروژه‌های خط لوله در دل این پروژه‌ها نهفته هستند، گفت: این پروژه‌ها به لحاظ زیستمحیطی نیز مزایایی از جمله کاهش مصرف نفت‌گاز را در کشور به همراه داشته‌اند.