۵۷ درصد دانشجویان دختر هستند

مشاور وزیر علوم در امور زنان و خانواده ۵۷ درصد دانشجویان دختر هستند مشاور وزیر علوم در امور زنان و خانواده با بیان این‌که ۳۵ درصد دانشجویان و ۴۴ درصد دانش‌آموختگان کشور زن هستند، گفت: باید حضور زنان در پارک‌های علم و فن‌آوری و شرکت‌های دانش‌بنیان تقویت شود. به گزارش مهر، الهه‌حجازی در نشست زنان […]

مشاور وزیر علوم در امور زنان و خانواده

۵۷ درصد دانشجویان دختر هستند

مشاور وزیر علوم در امور زنان و خانواده با بیان این‌که ۳۵ درصد دانشجویان و ۴۴ درصد دانش‌آموختگان کشور زن هستند، گفت: باید حضور زنان در پارک‌های علم و فن‌آوری و شرکت‌های دانش‌بنیان تقویت شود.

به گزارش مهر، الهه‌حجازی در نشست زنان و عرصه پژوهش با اشاره به این‌که حوزه زنان در وزارت علوم چندان مورد توجه قرار نگرفته است، افزود: در حال حاضر ۱۸ هزار و ۴۸۱ زن عضو هیأت علمی وزارت علوم، وزارت بهداشت و پژوهشکده‌ها هستند که از این تعداد ۳۵۰ استاد زن، ۱۴۰۴ دانشیار و ۸ هزار و ۳۵۲ استادیار زن هستند.

وی با بیان این‌که در مجموع ۲۴ درصد اعضای هیأت علمی زن هستند، تأکید کرد: تعداد زنان در جایگاه هیأت علمی تناسبی با تعداد دانشجویان و دانش آموختگان زن ندارد.

مشاور وزیر علوم در امور زنان و خانواده ادامه داد: ۰٫۶ درصد مقالات در رشته‌های علوم پزشکی و مهندسی توسط زنان انجام می‌شود و این در حالی است که مدیریت یک دانشگاه دولتی و ۳ مؤسسه غیرانتفاعی دختران بر عهده زنان است.

حجازی اضافه کرد: در حال حاضر ۶ مرکز پژوهشی زنان در کشور داریم و ۴۸ درصد تعداد دانشجویان دختر هستند.

وی با بیان این‌که تعداد دختران در مقطع کارشناسی از پسران بیش‌تر است، گفت: این نسبت در مقاطع کارشناسی ارشد و دکترا تغییر می‌کند. به‌طوری که تعداد دختران در مقطع دکتری کم‌تر است و ۳۷ درصد دانشجویان دکتری و ۳۵ درصد دانشجویان کارشناسی‌ارشد زن هستند.

مشاور وزیر علوم در امور زنان و خانواده خاطرنشان کرد: ۵۳ درصد دانشجویان علوم انسانی، ۶۸ درصد دانشجویان علوم پایه، ۲۳ درصد دانشجویان فنی و مهندسی و ۵۲ درصد دانشجویان کشاورزی زن هستند.

حجازی تصریح کرد: به‌طور کلی ۵۷ درصد دانشجویان کل مقاطع و ۴۴ درصد دانش‌آموختگان کشور زن هستند.

وی تأکید کرد: با وجود تعداد دانشجویان و فارغ‌التحصیلان زن همچنان تعداد پژوهشگران و اعضای هیأت علمی زن پایین است و تنها ۴ مجله تخصصی زنان داریم.

مشاور وزیر علوم در امور زنان و خانواده با تأکید بر لزوم تغییر در شرایط موجود گفت: باید با کمک اسناد بالادستی همچون سیاست‌های کلی خانواده و سیاست‌های انتقال مشارکت زنان در آموزش عالی شرایط حضور زنان به عنوان هیأت علمی و پژوهشگر را تسهیل کنیم.

حجازی افزود: حضور زنان در پارک‌های علم و فن‌آوری و شرکت‌های دانش بنیان باید تقویت شود و همه امکانات علمی و آموزشی برای جذب نخبگان زن تجمیع شود.

وی اضافه کرد: در وزارت علوم در دوره جدید با ابلاغ وزیر علوم معرفی مشاوران امور زنان و خانواده برای دانشگاه‌های سطح یک و دو در حال انجام است و تاکنون ۲۰ دانشگاه مشاوران امور زنان و خانواده را معرفی کردند.

مشاور وزیر علوم در امور زنان و خانواده تأکید کرد: با مشارکت امور زنان و خانواده دانشگاه‌ها بانک اطلاعاتی زنان در وزارت علوم تا پایان سال تهیه می‌شود تا آن را در برنامه‌ریزی‌ها استفاده کنیم.

 

حجازی همچنین از تشکیل شورای سیاست‌گذاری در وزارت علوم خبر داد و گفت: امیدواریم با همکاری تمامی همکاران اقدامات خوبی در این زمینه انجام شود.