بدهی هزار میلیارد تومانی وزارت بهداشت به تأمین اجتماعی

مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی خبر داد بدهی هزار میلیارد تومانی وزارت بهداشت به تأمین اجتماعی هانیه قنادزاده‌ـ مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی با اشاره به این‌که نظام ارجاع می‌تواند راه‌گشای فعلی مشکلات تأمین مالی و چالش‌های نظام سلامت باشد، گفت: در حال حاضر وزارت بهداشت هزار میلیارد تومان به سازمان تأمین اجتماعی بدهکار است. به گزارش […]

مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی خبر داد

بدهی هزار میلیارد تومانی وزارت بهداشت به تأمین اجتماعی

هانیه قنادزاده‌ـ مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی با اشاره به این‌که نظام ارجاع می‌تواند راه‌گشای فعلی مشکلات تأمین مالی و چالش‌های نظام سلامت باشد، گفت: در حال حاضر وزارت بهداشت هزار میلیارد تومان به سازمان تأمین اجتماعی بدهکار است.

به گزارش خبرنگار مناقصه‌مزایده، سیدتقی‌نوربخش در جمع خبرنگاران درباره اجرای طرح تحول نظام سلامت اظهار داشت: ۵ قسمت از ۸ بخش طرح تحول نظام سلامت مستقیماً به تأمین منابع مالی توسط سازمان‌های بیمه‌گر باز می‌گردد و تأمین مالی سه بخش آن از جمله اورژانس هوایی، حضور پزشکان مقیم و ارتقای هتلینگ بیمارستان‌ها بر عهده بیمه‌ها نیست و باید از محل هدفمندی یارانه‌ها و بودجه‌های عمومی تأمین شود.

وی بیان داشت: ۷۸ درصد منابع طرح تحول سلامت توسط سازمان‌های بیمه‌گر تأمین می‌شود و این سازمان‌ها باید رصد و تحلیل لازم را در چارچوب قوانین و مقررات انجام دهند.

نوربخش یادآور شد: بهتر است همان‌طور که وزیر بهداشت چند بار اعلام کرده است به جای طرح تحول از واژه طرح ارتقای نظام سلامت استفاده شود چرا که مواردی که در این طرح آمده است باید در گذشته‌های دور انجام می‌شد ولی به دلایل مختلف انجام نشده است.

مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی خاطرنشان کرد: هر فرد ایرانی در سال ۹ بار خدمات درمانی دریافت می‌کند.

وی بیان داشت: در گذشته بیمه‌ها ریسک‌های کوچک را پوشش می‌دادند در صورتی که سازمان‌های بیمه‌گر باید ریسک‌های درمانی بزرگ را پوشش دهند. ممکن است بیمه‌ شده‌ای دارای بیماری هموفیلی و سرطان باشد به که عنوان ریسک‌های بزرگ بیمه‌ای مطرح می‌شود ولی سازمان‌های بیمه‌گر کم‌تر به این حوزه‌ها ورود می‌کنند، چرا که هزینه‌های زیادی در طول سال دارد.

نوربخش افزود: در راستای تأمین خاطر مردم و افراد تحت‌پوشش، این امنیت بیمه اجتماعی را باید ایجاد کنیم و هزینه‌های درمان‌هایی با عنوان ریسک‌های بزرگ‌تر نیز تحت‌پوشش بیمه قرار گیرد.

مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی یادآور شد: بر همین اساس بیمه تأمین اجتماعی بخشی از هزینه‌های درمان‌های بیماران با ریسک بزرگ‌تر را تقبل می‌کند. ولی تأمین اجتماعی به عنوان یک سازمان بیمه‌گر داروهای تولید داخل را برای بیماران تحت پوشش قرار می‌دهد.

وی گفت: بر همین اساس، مکانیزم‌های بیمه‌ای نیز هزینه داروهای بعضی از بیماری‌ها از جمله رادیوتراپی، هموفیلی و تالاسمی صددرصد تحت پوشش تأمین اجتماعی قرار دارد.

نوربخش گفت: اگر بیمه شده‌ای قصد استفاده از داروهای خارجی را دارد، هیچ سازمان بیمه‌گری صددرصد هزینه آن را پوشش نمی‌دهد.

مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی بیان داشت: در جهت ترویج زایمان طبیعی نیز اقداماتی صورت گرفته است و عوارض زایمان‌های غیرطبیعی را کاهش داده‌ایم و در جهت سیاست‌های جمعیتی حرکت کرده‌ایم.

وی گفت: براساس اعلام وزیر بهداشت دولت دهم بیش از ۶۵ درصد هزینه‌های درمانی از جیب مردم پرداخت می‌شده که الان بین ۳ تا ۶ درصد هزینه‌های درمانی در بیمارستان‌های دولتی دریافت می‌شود که البته هنوز معتقد نیستیم که فرانشیز را به حدی رسانده‌ایم که دیگر نیاز به کاهش آن نیست.

نوربخش به ارتقای کیفیت هتلینگ بیمارستان‌ها نیز اشاره کرد و گفت: در این راستا نیز اقداماتی صورت گرفته است و تعدادی از بیمارستان‌های تأمین اجتماعی نسبت به ارتقای هتلینگ‌های خود اقدام کرده‌اند و این رقم همچنان ادامه دارد.

مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی با اشاره به این‌که درمان از اولویت دهم دولت به اولویت اول رسیده است، گفت: باید تکلیفمان را با زیرساخت‌های سلامت مشخص کنیم. بعضی از کشور‌‌‌ها دارای سیستم طب ملی هستند و در این خصوص نیز هزینه‌های زیادی می‌کنند به عنوان مثال کشور انگلستان ۱۸۰ میلیارد پوند در سال ۲۰۱۴ در بخش سلامت هزینه کرده است که ۱٫۵ برابر بودجه کشور ما است.

وی خاطرنشان کرد: بیمه موجب عدالت اجتماعی می‌شود و در بخش درمان آن نیز هنگامی که ورودی‌های متفاوتی به عنوان حق بیمه پرداخت می‌شود ولی همه بیمه‌شدگان از یک دفترچه درمانی یکسان استفاده خواهند کرد.

نوربخش اظهار داشت: باید مکانیزم مشخصی برای سلامت و درمان کشور مشخص شود و ما در کشورمان هنوز تکلیف خود را با این موضوع مشخص نکردیم.

مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی یادآور شد: در کشور ما در خصوص نظام سلامت تجارب مختلفی از ابتدای انقلاب و تاکنون داشته‌ایم و دچار یک پارادوکس در تعریف زیرساخت‌های آن شده‌ایم و باید براساس شرایط کشور زیرساخت‌های نظام سلامت را مشخص کنیم.

وی افزود: رقابت در مراکز درمانی و حضور بخش خصوصی کم است و باید هر کدام از ارگان‌های نظام سلامت تعریف خود را در خصوص نظام بیمه‌ای انجام دهند.

وی در پاسخ به پرسشی مبنی بر این‌که در بعضی از بیمارستان‌های دولتی دفترچه‌های تأمین اجتماعی را قبول نمی‌کند، گفت: آقاجانی، معاون وزیر بهداشت و درمان اعلام کرده است که با مراکزی که بیمه تأمین اجتماعی را نپذیرند برخورد جدی خواهد شد.

نوربخش افزود: نباید نقصان‌های ما دودش به چشم مردم برود و تمام سعی‌مان این است که حق بیمه را بر اساس قانون هزینه کنیم.

مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی درباره پرداخت مطالبات داروخانه‌ها و مراکز درمانی طرف قرارداد با سازمان تأمین اجتماعی اظهار داشت: مطالبات داروخانه‌های تهران تا مهر ماه امسال پرداخت شده است و مطالبات داروخانه‌های شهرستانی نیز تا چند روز آینده تا مهر ماه پرداخت می‌شود.

وی گفت: مطالبات پزشکان نیز تا شهریور به صورت صددرصد پرداخت شده است.

 

نوربخش درباره ایجاد پرونده الکترونیکی و حذف دفترچه‌های درمانی اظهار داشت: ایجاد پرونده‌های الکترونیکی از دو سال قبل آغاز شده است و سیستم HIS در تمام مراکز درمانی پیاده شده‌ است.