آموزش و پرورش برای بودجه‌اش ۴۵ هزار میلیارد تومان پیشنهاد کرد

آموزش و پرورش برای بودجه‌اش ۴۵ هزار میلیارد تومان پیشنهاد کرد هانیه قنادزاده‌ـ مدیرکل برنامه و بودجه وزارت آموزش و پرورش گفت: بودجه پیشنهادی آموزش و پرورش با رشد نسبتاً مناسب برای سال ۹۶، مبلغ ۴۵ هزار میلیارد تومان بود که با آن بسیاری از مشکلات این وزارتخانه رفع می‌شد. به گزارش خبرنگار مناقصه‌مزایده، منصور […]

آموزش و پرورش برای بودجه‌اش ۴۵ هزار میلیارد تومان پیشنهاد کرد

هانیه قنادزاده‌ـ مدیرکل برنامه و بودجه وزارت آموزش و پرورش گفت: بودجه پیشنهادی آموزش و پرورش با رشد نسبتاً مناسب برای سال ۹۶، مبلغ ۴۵ هزار میلیارد تومان بود که با آن بسیاری از مشکلات این وزارتخانه رفع می‌شد.

به گزارش خبرنگار مناقصه‌مزایده، منصور مجاوری، مدیرکل دفتر برنامه و بودجه وزارت آموزش و پرورش در جمع خبرنگاران اظهار داشت: وزارت آموزش و پرورش جزو اولین دستگاه‌های اجرایی در کشور است که امکانات نرم‌افزاری و برنامه‌های نیروی انسانی و دانش‌آموزی و سیستم پرسنلی حقوق و دستمزد از اوایل دهه ۷۰ در آن مستقر شده است؛ به عبارت دیگر زیرساخت‌ها و بستر آماده‌سازی در خصوص منابع مورد نیاز در آموزش و پرورش را داریم و بر همین اساس، در فاز اول که محاسبه حقوق و مزایای کارکنان رسمی، پیمانی و قراردادی و حق‌التدریس آزاد است، امکان محاسبه و ارایه دقیق اعداد و ارقام وجود دارد.

وی ادامه داد: وزارت آموزش و پرورش همه ساله در شهریورماه که بخشنامه بودجه سالیانه از طریق ریاست جمهوری و سازمان برنامه و بودجه ابلاغ می‌شود، طی یک فرایند مستمر و همه ساله، به تشکیل کارگروه‌هایی تخصصی اقدام می‌کند.

مدیرکل برنامه و بودجه وزارت آموزش و پرورش اضافه کرد: آموزش و پرورش از بخش‌ها و معاونت‌هایی تشکیل شده است که هر کدام از این بخش‌ها بنا بر مأموریت‌هایی که دارند دارای شرح وظایف و اقدامات اجرایی خاصی هستند و ضرورت دارد که با جزییات تمام اطلاعات و برنامه‌هایشان را براساس سنجه‌ها، شاخص‌‌‌ها و معیارهای دقیقی بگیریم و محاسبه کنیم که به چه میزان بودجه نیاز داریم.

وی با بیان این‌که وزارت آموزش و پرورش از سال‌های دور وارد بودجه‌ریزی عملیاتی و عملکردی شده است؛ هر چند که هنوز بودجه قیمت تمام شده یا عملکردی در دستگاه بزرگ دولت شروع نشده است، گفت: وزارت آموزش و پرورش تمام هزینه‌های واحدهای عملیاتی خود و حتی کوچک‌‌ترین آن که کلاس درس است را مشخص کرده است و می‌داند هزینه معلم و امکانات کلاس درس او چقدر است و به چقدر بودجه نیاز دارد.

وی افزود: وقتی بحث بودجه ۱۳۹۶ مطرح شد، برنامه تمام معاونت‌‌‌ها به تفکیک براساس دفتر، اداره و واحد اخذ شد و به مدت دو ماه پالایش و پردازش شد تا به عنوان یک برنامه جامعی تحت عنوان بودجه پیشنهادی وزارت آموزش و پرورش که شامل ردیف‌های ملی، استانی، درآمد هزینه، ردیف‌های متفرقه و تبصره‌های پیشنهادی بود در قالب یک مجموعه کتاب در آمد و طی نامه رسمی با امضای وزیر آموزش و پرورش به سازمان برنامه و بودجه تحویل داده شد.

مجاوری با بیان این‌که تمام برنامه‌ها و نیازهای خود را در کتاب بودجه پیشنهادی وزارت آموزش و پرورش لحاظ کردیم، افزود: در صفحه ۵۷ کتاب مذکور، موضوع پاداش پایان خدمت سال‌های ۹۵، ۹۶ فرهنگیان مطرح شد و مبلغ این پاداش ۸۲۰۰ میلیارد تومان پیش‌بینی شده بود؛ البته باید در نظر گرفت که برخی از فرهنگیان مدرک فوق‌لیسانس می‌گیرند و ادامه همکاری‌ آنها از ۳۰ سال به ۳۵ سال افزایش می‌یابد.

وی با بیان این‌که انتظار داریم که ردیف بودجه پاداش پایان خدمت فرهنگیان در دل ردیف بودجه پیش‌بینی شود، گفت: در بودجه ۹۶ آموزش و پرورش، ردیفی تحت عنوان پاداش پایان خدمت فرهنگیان نداریم؛ برای سال ۹۵ ردیفی پیش‌بینی شده بود اما همان ابتدای سال گفتند که اعتبارش را نمی‌توانند تأمین کنند به همین دلیل، ما را به سمت اوراق سوق دادند که از محل اوراق دو هزار میلیارد تومان تأمین شد.

مدیرکل برنامه و بودجه وزارت آموزش و پرورش گفت: برای هریک از فعالیت‌های خودمان در تمام بخش‌ها مانند آموزش، پرورش و معیشت نیروی انسانی، براساس حداقل‌ها، بودجه را پیشنهاد کردیم.

وی با بیان این‌که در سال ۹۵ بودجه آموزش و پرورش حدود ۳۰ هزار میلیارد تومان بود، ادامه داد: با یک رشد نسبتاً مناسبی که بتوانیم به صورت پله‌ای طی ۵ سال، به بودجه واقعی‌تر برسیم، بودجه پیشنهادی ما برای سال ۹۶ مبلغ ۴۵ هزار میلیارد تومان بود که با آن بسیاری از مشکلات ما رفع می‌شد.

وی با بیان این‌که مثل سایر ادارات سرویس ایاب و ذهاب برای کارکنان خودمان نداریم، گفت: هزینه سرویس ایاب و ذهاب، غذا و مسکن به معلم نمی‌دهیم؛ در حالی که یک معلم در شهر و روستا مجبور است ۵۰ کیلومتر، ۱۰۰ کیلومتر کم‌تر یا بیش‌تر را طی طریق کند تا به محل کارش برسد و برگردد.

وی با بیان این‌که بودجه ۹۶ که پیش‌بینی شده است از همین الان دارای ۳۴۰۰ میلیارد تومان کسری بودجه است، گفت: بودجه پیش‌بینی شده آموزش و پرورش در سال ۹۶ بدون درنظر گرفتن کسری سال ۹۵ و پاداش پایان خدمت فرهنگیان، ۳۴۰۰ میلیارد تومان کسری دارد.

وی اضافه کرد: وقتی به مرور به پایان سال می‌رسیم، تخصیص کامل صورت نمی‌گیرد به عنوان مثال میانگین تخصیص ما، ۸۰ درصد است که مثلاً ۶۷ درصد سرانه دانش‌آموزی و ۴۰ درصد سرانه دانش‌آموزان مناطق محروم تاکنون پرداخت شده است.

مجاوری با بیان این‌که بودجه سایر فصول وزارت آموزش و پرورش در طی ۳٬۲ سال اخیر کاهش داشته است، گفت: برای سال جاری به ما حدود ۴۰۰ میلیارد تومان بودجه دادند و این در حالی است که حدود ۶۰۰ میلیارد تومان حق‌التدریس شاغلین، حدود ۱۵۰ میلیارد تومان حق تدریس معلمان آزاد، حدود ۲۰۰ میلیارد تومان حقوق نیروهای قراردادی و ۳۰۰ میلیارد تومان بدهی بیمه تکمیلی و ۷۵ میلیارد تومان حقوق سربازمعلمان است.

وی با بیان این‌که حق‌الزحمه امتحانات خرداد و شهریور هنوز پرداخت نشده است، گفت: حق‌الزحمه انتخابات نیز به عهده دستگاه اجرایی گذاشته شده است که متأسفانه تا این لحظه، بودجه آن که حدود ۷۰ میلیارد تومان است به ما ابلاغ نشده است.

 

مجاوری در خصوص مصوبه مجلس درباره سنوات حق‌التدریس‌ها، بیان داشت: ما در حال حاضر جرایمی را ناخواسته به تأمین اجتماعی می‌‌پردازیم؛ وقتی نیروی حق‌التدریس تا خرداد کار می‌کند، ۳ ماه تابستان بیکار است و باید جریمه پرداخت کنیم؛ برای سربازمعلم وقتی پول نداریم که حقوقش را بدهیم باید جریمه تأخیر و دیرکرد پرداخت کنیم.