پونه، سبزی خوراکی و گیاهی دارویی پونه از گیاهان خانواده نعناعیان بوده و نامهای دیگر آن نعناع آمریکایی، گیاه پشه و سبزی پودینگ است. مصارف شناخته شده آن در آشپزی و شیرینیپزی و در طب سنتی به عنوان آرامبخش و مسکن و نیز در سقط جنین بهکار میرود. اسانس آن در صنعت عطرسازی کاربرد دارد […]
پونه، سبزی خوراکی و گیاهی دارویی
پونه از گیاهان خانواده نعناعیان بوده و نامهای دیگر آن نعناع آمریکایی، گیاه پشه و سبزی پودینگ است. مصارف شناخته شده آن در آشپزی و شیرینیپزی و در طب سنتی به عنوان آرامبخش و مسکن و نیز در سقط جنین بهکار میرود. اسانس آن در صنعت عطرسازی کاربرد دارد و دارای ماده سمی پولِگون است.
خواص درمانی:
۱- مصرف دارویی آن بیشتر برای خاصیت آرامبخشی و رفع سوءهاضمه و روانکننده عادت ماهانه و گاهی برای تسریع سقط جنین بوده است.
۲- کاهش نفخ معده را نیز، از خواص آن ذکر میکنند.
۳- دمکرده برگ و گل آن در دلدرد و آنفولانزا مؤثر است.
با گیاه پونه میتوان یک دم کرده گیاهی فوقالعاده تهیه نمود. برای تهیه یک فنجان دمکرده این گیاه، یک قاشق غذاخوری سرخالی از برگ یا گل پونه تازه و یا یک قاشق چایخوری برگ پونه خشک شده را در چای صاف کن درون یک لیوان ریخته و یک فنجان آب در حال جوش را روی آن بریزید. اجازه دهید مدت ۱۰ دقیقه دم بکشد و رنگ چای در بیاید. اگر دوست داشتید میتوانید آن را کمی شیرین کنید.
۴- برگها و گلهای پونه و همچنین ساقههای آن میتوانند جایگزین مناسبی برای بسیاری از آنتیبیوتیکها باشند. این گیاه همچنین بادشکن، معرق، مدر و محرک نیز میباشد.
۵- از دمکرده این گیاه برای درمان سرماخوردگی، زکام، سردردها، مشکلات گوارشی، کم کردن تب خفیف، تسکین گلودرد و برای بهبود نفخ شکم، حالت تهوع، دردهای قاعدگی و بیخوابی استفاده میشود.
۶- پونه را به عنوان تحریککننده تولید صفرا نیز میشناسند.
۷- تزریق عصاره پونه به موشهای آزمایشگاهی نشان داد که این گیاه دارای خواص آرامبخشی خوبی است.
۸- عصاره پونه دارای خاصیت تسکیندهنده درد نیز میباشد.
۹- در محیط آزمایشگاه دیده شد که عصاره پونه در مقابل ویروس تبخال، ویروس آنفولانزا، بیماری نیوکاسل و ویروسهای مختلف دیگر فعال است.
۱۰- پونه برای مقابله با بیماریهایی مانند حالت تهوع و استفراغ، مشکلات و ناراحتیهای گوارشی(بهطوری که از ترش کردن معده جلوگیری میکند و برای هضم غذا و برطرف کردن سکسکه مفید است)، سرماخوردگی، آنفولانزا، آسم، سرفه و سیاه سرفه و گرفتگی بینی سودمند است.
۱۱- با توجه به خواص ضدمیکروبی که در عصاره و اسانس پونه وجود دارد، میتوان از این فرآوردهها به عنوان جایگزین طبیعی برای آنتیبیوتیکها استفاده کرد.
منبع: سایت نارگیل
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.