تداوم گرمایش زمین مساوی یا مرگ میلیون‌ها نفر

تغییرات آب و هوایی بر سلامت بشر تأثیر دارد تداوم گرمایش زمین مساوی یا  مرگ میلیون‌ها نفر پژوهشگران نسبت به تداوم تغییرات آب و هوایی و گرمایش زمین هشدار داده و اعلام کردند این موضوع موجب قحطی، گرسنگی، افزایش بیماری‌ها و مرگ میلیون‌ها نفر خواهد شد. تنها گزینه پیش رو برای اجتناب از این فاجعه، […]

تغییرات آب و هوایی بر سلامت بشر تأثیر دارد

تداوم گرمایش زمین مساوی یا  مرگ میلیون‌ها نفر

پژوهشگران نسبت به تداوم تغییرات آب و هوایی و گرمایش زمین هشدار داده و اعلام کردند این موضوع موجب قحطی، گرسنگی، افزایش بیماری‌ها و مرگ میلیون‌ها نفر خواهد شد. تنها گزینه پیش رو برای اجتناب از این فاجعه، اصلاح مصرف سوخت‌های فسیلی و تولید آلاینده‌ها است.

باید پذیرفت که در صورت تعلل در مبارزه با تغییرات آب و هوایی و گرمایش زمین، بشر بهایی بسیار سنگین خواهد پرداخت که منجر به مرگ تعداد زیادی انسان و کاهش سطح عمومی سلامت خواهد شد. این موضوع به صورت یک اخطار جدی از سوی کنسرسیوم متخصصین این حوزه اعلام شده و مشخص شد که این تغییرات آب و هوایی چگونه بر سلامت انسان تأثیر خواهد گذاشت.

در همین رابطه هاگ‌مونتگومری (Hugh Montgomery) از پژوهشگران یونیورسیتی کالج لندن در گزارشی که با عنوان شمارش معکوس سلامت و تغییرات آب و هوایی منتشر شد، اعلام‌کرد: «موضوع تغییرات آب و هوایی را می‌توان اصلی‌‌ترین تهدید پیش روی بشریت در قرن بیست و یکم محسوب کرد که نیازمند اقدامات و توجه جدی و سریع است.» در این گزارش همچنین ذکر شده است که اگر ما در این زمینه جدی‌تر عمل کرده و با سرعت بیش‌تری به سمت استفاده از انرژی‌های پاک تغییر شرایط دهیم، احتمالاً شاهد تغییرات مثبت بزرگی در سلامت و بهداشت جهانی خواهیم بود.

گرما و گرسنگی

در صورت تداوم روند فعلی استفاده از سوخت‌های فسیلی و ایجاد آلاینده‌های جوی، مهم‌ترین تأثیر پیش رو، قحطی و گرسنگی خواهد بود. این موضوع به‌طور خاص در کشورهای فقیر دیده شده و همزمان با افزایش دمای هوای جهان، میزان تولید محصولات کشاورزی کاهش خواهد یافت. به گفته کارشناسان در ازای هر یک درجه متوسط افزایش دمای هوا در سطح جهانی به میزان ۶ درصد از تولید گندم و ۱۰ درصد از تولید برنج کاسته خواهد شد.

در اوایل سال جاری میلادی، سازمان کشاورزی و غذای سازمان ملل متحد اخطار داد که برای نخستین بار در دو دهه گذشته میزان افراد دارای سوءتغذیه افزایش یافته و از ۳۹۸ میلیون نفر در سال ۱۹۹۰ میلادی به ۴۲۲ میلیون نفر رسیده است که عمدتاً این افراد در کشورهای آفریقایی و جنوب آسیا زندگی می‌کنند. در این گزارش تأکید شده است که همزمان با افزایش گرمای جهانی، این آمار نیز افزایش خواهد یافت.

یکی دیگر از موارد مرتبط با تغییرات آب و هوایی، ارتباط و تأثیر مستقیم افزایش دما با کاهش سطح سلامت است. در فاصله سال‌های ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۶ میلادی میزان افرادی که در معرض موج گرما قرار گرفتند بالغ بر ۱۲۵ میلیون نفر افزایش یافت. تنها در سال ۲۰۱۵ میلادی ۱۷۵ میلون نفر در سراسر جهان در معرض مشکلات ناشی از موج گرما قرار گرفته و پیش‌بینی می‌شود تا سال ۲۰۵۰ میلادی بیش از یک میلیارد نفر در سراسر جهان با تبعات ناشی از گرمایش کره زمین روبه‌رو شوند. گرمایش زمین و افزایش دما می‌تواند به‌طور خاص برای برخی گروه‌های جامعه مانند کودکان و افراد کهنسال، کشنده و مرگبار باشد.

افزایش پشه‌ها

 

موضوع گرمایش زمین همچنین می‌تواند موجب انتقال بیماری‌های مختلفی به مناطق جدید شود. افزایش دما به پشه‌های مناطق استوایی اجازه می‌دهد تا عوامل بیماری‌زا را به مناطق وسیع‌تری منتقل کرده و بیماری‌هایی مانند تب دنگو و… همه گیر شود. براساس گزارش‌های رسمی در حال حاضر در طول سال بیش از ۱۰۰ میلیون نفر مبتلا به تب دنگو می‌شوند و این رقم با افزایش دما و گسترش حوزه این پشه‌ها قطعاً با رشدی قابل توجه روبه‌رو خواهد شد. کما این‌که براساس گزارش‌های رسمی مشخص شد که در سال‌های آتی میزان این پشه‌ها بین ۹ تا ۱۱ درصد افزایش یافته و این میزان افزایش تعداد پشه‌ها و افراد مبتلا به بیماری تب دنگو از دهه ۵۰ میلادی آغاز شده و از سال ۱۹۹۰ تا کنون در هر دهه، دو برابر شده است.