پوکی استخوان سلامت ایرانی‌ها را تهدید می‌کند

پوکی استخوان سلامت ایرانی‌ها را تهدید می‌کند مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با بیان این‌که ایرانی‌ها با کمبود ویتامین D مواجه هستند، گفت: باید از طریق محصولات غذایی غنی شده این ویتامین را به مردم رساند. به گزارش مهر، زهرا عبداللهی با بیان این‌که گروه لبنیات در هرم غذایی، مهم‌ترین منبع تأمین کلسیم […]

پوکی استخوان سلامت ایرانی‌ها را تهدید می‌کند

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با بیان این‌که ایرانی‌ها با کمبود ویتامین D مواجه هستند، گفت: باید از طریق محصولات غذایی غنی شده این ویتامین را به مردم رساند.

به گزارش مهر، زهرا عبداللهی با بیان این‌که گروه لبنیات در هرم غذایی، مهم‌ترین منبع تأمین کلسیم و فسفر مورد نیاز بدن به شمار می‌رود، گفت: کلسیم در تشکیل استخوان و دندان و استحکام آنها نقش ضروری دارد، ۹۹ درصد کلسیم بدن در استخوان‌ها قرار دارد که در صورت فقر کلسیم در بدن، پوکی استخوان بسیار محتمل است.

وی با بیان این‌که پوکی استخوان به مرور زمان، منجر به شکستگی‌های خود به خودی استخوان می‌شود، در خصوص ویتامین‌ها و موادمغذی موجود در لبنیات افزود: این گروه دارای کلسیم، فسفر، پروتیین، ویتامینB۲، ویتامینB۱۲، ویتامین A و سایر موادمعذی است، مصرف گروه شیر و لبنیات به علت آن‌که مهم‌ترین منبع کلسیم و فسفر است، برای استحکام استخوان‌ها و دندان‌ها لازم است، همچنین به علت داشتن ویتامین A برای رشد و سلامت پوست هم مفیدند.

عبداللهی با تأکید بر این‌که هر فردی روزانه باید دو تا ۳ واحد از گروه شیر و لبنیات مصرف کند، خاطرنشان‌کرد: در این گروه علاوه بر شیر، فرآورده‌های آن مثل ماست، پنیر، کشک و بستنی قرار می‌گیرند و خامه، کره و سرشیر جزو گروه لبنیات نیست.

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت در خصوص میزان مصرف گروه شیر و لبنیات تصریح کرد: یک واحد از گروه لبنیات معادل یک لیوان شیر یا یک لیوان ماست کم‌تر از ۲٫۵درصد چربی، یا ۴۵ تا ۶۰ گرم پنیر (معادل یک و نیم قوطی کبریت پنیر)، یا یک‌چهارم لیوان کشک، یا دو لیوان دوغ، یا ۱٫۵ لیوان بستنی است.

وی با تأکید بر این‌که به منظور جلوگیری از ابتلا به چربی خون، فشارخون، گرفتگی عروق، چاقی و بیماری‌های قلبی عروقی باید از لبنیات کم چرب استفاده شود، افزود: با توجه به اهمیت تأمین کلسیم، فسفر و پروتئین برحسب این‌که کدامیک از این موادغذایی در محل زندگی بیش‌تر یافت می‌شوند، افراد بزرگسال سالم روزانه دو تا ۳ واحد از این گروه باید مصرف کنند، مثلاً اگر در طول روز یک لیوان شیر، یک لیوان ماست و ۱٫۵ قوطی کبریت پنیر مصرف شود، در واقع ۳ واحد از گروه شیر و لبنیات خورده شده است و یا اگر دو لیوان ماست و ۱٫۵ قوطی کبریت پنیر در طول روز مصرف شود، در این صورت ۳ واحد از گروه شیر و لبنیات مصرف شده است.

عبداللهی با بیان این‌که توصیه می‌شود از شیرهای پاستوریزه شده دو و نیم درصد چربی و یا کم‌تراستفاده شود، گفت: در صورت عدم دسترسی به شیر پاستوریزه باید شیر تازه را مدت ۱۰ دقیقه در حال هم زدن جوشانید و سپس مصرف کرد.

وی با تأکید بر این‌که از مصرف پنیر تازه باید پرهیز شود مگر این‌که با شیر پاستوریزه تهیه شده باشد، اظهارداشت: هنگام استفاده از کشک باید دقت شود کپک‌زدگی و بوی نامطبوع نداشته باشد، کشک مایع قبل از مصرف باید به مدت ۵ دقیقه جوشانده شود.

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با اشاره به این‌که باید از بستنی‌هایی که با شیر جوشیده شده و یا پاستوریزه تهیه شده‌اند، استفاده شود، گفت: باید توجه داشت که مصرف زیاد بستنی به دلیل کالری بالای آن می‌تواند منجر به اضافه وزن و چاقی شود.

عبداللهی با بیان این‌که مصرف شیر و لبنیات برای کودکانی که در سنین رشد قرار دارند، بسیار مهم است، گفت: علاوه برآن در سن بلوغ و در دوران بارداری برای رشد جنین، مصرف شیر و لبنیات بیش از مقدار توصیه شده، ضروری است.

وی در خصوص باورهایی که در خصوص شیرهای فرا دما که ماندگاری طولانی دارند، وجود دارد، گفت: برخلاف باور مردم، شیرهای استریلیزه یا فرا دما که مدت ماندگاری آنها بیش از شیرهای معمولی است، مواد نگهدارنده ندارد، بلکه این شیر‌ها به دلیل این‌که در درجه حرارت بالا و در محیط خلأ بسته‌بندی می‌شود، مدت ماندگاری بیش‌تری دارد، بنابراین چنانچه بسته‌بندی آن باز شود، باید سریعاً مصرف شود.

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت در خصوص غنی‌سازی شیر با ویتامین D گفت: با توجه به کمبود ویتامین D در ایرانیان، باید از طریق محصولات غذایی غنی شده این ویتامین را به بدن آنها رساند و در حال حاضر شیر و ماست غنی شده در بازار موجود است، بنابراین توصیه می‌شود، برای تأمین ویتامین D موردنیاز بدن، از شیر و ماست غنی شده استفاده شود.