اردبیل قطب طبیعت‌گردی کشور

اردبیل قطب طبیعت‌گردی کشور استان اردبیل قطب طبیعت‌گردی کشور و بهشت طبیعت‌نوردان بوده و تاکنون ۱۰۰ منطقه طبیعی بکر نظیر جنگل، آبشار، رود، دریاچه، تالاب و… شناسایی شده که بسیاری از این مناطق نیازمند معرفی است. به گزارش مهر، تفرجگاه‌ها و مراکز گردشگری طبیعی، تاریخی و… این استان با جاذبه‌های بی‌شمار مقصد طبیعت دوستان و […]

اردبیل قطب طبیعت‌گردی کشور

استان اردبیل قطب طبیعت‌گردی کشور و بهشت طبیعت‌نوردان بوده و تاکنون ۱۰۰ منطقه طبیعی بکر نظیر جنگل، آبشار، رود، دریاچه، تالاب و… شناسایی شده که بسیاری از این مناطق نیازمند معرفی است.

به گزارش مهر، تفرجگاه‌ها و مراکز گردشگری طبیعی، تاریخی و… این استان با جاذبه‌های بی‌شمار مقصد طبیعت دوستان و مسافران است.

در این راستا برخی از مناطق گردشگری زیبای استان اردبیل را معرفی کنیم.

آبشار‌ها و چشمه‌های طبیعی

آبشار آقبلاغ: این آبشار در خلخال و در کوه آق داغ (سفیدکوه) قرار دارد. در دامنه این رشته کوه چشمه‌سارهای فراوانی وجود دارد که تأمین‌کننده آب جریان‌هایی چون میان‌رودان، گلبند رود، رودخانه زال و… است. مهم‌ترین چشمه این ناحیه که آبدهی قابل توجهی دارد، چشمه آقبلاغ است.

نزدیک‌ترین راه ارتباطی به آقبلاغ از طریق راه پیاده‌رو از روستای لرد بخش شاهرود خلخال میسر است.

آبشار سردابه: این آبشار در نزدیکی آبگرم معدنی سردابه ۲۴ کیلومتری غرب اردبیل در دامنه شرقی کوه سبلان واقع است. ارتفاع آن حدود ۲۰- ۱۵ متر است. این آبشار از محل‌های دیدنی مجتمع آبگرم سردابه که از نقاط گردشگری اردبیل است، محسوب می‌شود.

آبشار گورگور آلوارس: چشمه گورگور از جمله چشمه‌های مشهور منطقه سبلان بوده و در دره آلوارس یا قزل گوللر که یکی از عریض‌‌ترین و باصفا‌ترین دره‌های سبلان می‌باشد، در ارتفاع ۲۴۲۰ متری از سطح دریا واقع شده است.

آبشار گورگور خیاوچای: این آبشار در مسیر رودخانه خیاو مشگین شهر با بلندی حدود ۱۰- ۱۲ متر و از نظر حجم جریان قابل توجه است. بنا به گذشت زمان و ریزش آب حوضچه‌ای دایره‌ای شکل در محل ریزش آب ایجاد شده که زیبایی خاصی به طبیعت آبشار بخشیده است.

چشمه بوشلی اردبیل: چشمه معدنی بوشلی به فاصله ۴٫۵ کیلومتری جاده اردبیل به سراب و در ۴۵ کیلومتری باختر اردبیل واقع شده است. مظهر چشمه بوشلی در مجاور رسوب‌های آهکی سختی است که آثار خروج آب در برخی نقاط آن در گذشته وجود دارد.

تالاب‌ها و رودهای گردشگری

تالاب گنج‌گاه: این منطقه گردشگری در ۸۰ کیلومتری جنوب شرقی شهر اردبیل قرار داشته و زیستگاه پرندگانی چون چنگر، آبچلیک و… است.

تالاب نوشار: تالاب فصلی نوشار در ۳۵ کیلومتری جنوب شرقی شهر اردبیل قرار داشته و در زمستان و بهار زیستگاه گونه‌های پرندگان نادری است و در فصل‌های دیگر چراگاه دامداران رمه گردان است.

تالاب شورگل: این تالاب در ۳ کیلومتری جنوب‌شرقی شهر اردبیل قرار دارد و در بهار، زیستگاه پرندگان مهاجر است.

تالاب قره‌گل: تالاب قره‌گل در شمال غربی دامنه‌های هرم و جنوب زیستگاه هوشنگ میدانی در بلندی دو هزار و ۸۲۰ متر از سطح دریا قرار گرفته و آبراه خروجی ندارد. این تالاب گرد به قطر حدود ۳۰۰ متر از گرد آمدن آب برف‌ها و سیلاب‌ها به وجود آمده است.

رود گیلوان: رود گیلوان از کوه «وناو» در ۴۲ کیلومتری جنوب غربی هروآباد خلخال سرچشمه می‌گیرد. طول این رود ۱۲ کیلومتر بوده و در مسیر جنوب باختری جریان دارد و در حوضه دریای مازندران قرار می‌گیرد

رود مشکین چای: این رود از دامنه‌های شمالی کوه سبلان، در ۲۳ کیلومتری جنوب باختری مشگین‌ شهر سرچشمه می‌گیرد و با شیب تند به سوی شمال جریان می‌یابد. در یک کیلومتری شمال باختری روستای احمد بیگلو با ریزابه بزرگی که آن نیز از دامنه‌های سبلان سرچشمه می‌گیرد، می‌آمیزد و همچنان رو به سوی شمال باختری روان می‌گردد و سرانجام در ۴٫۵کیلومتری باختر کوه ایلانی داغ، به اهر چای وارد می‌شود.

دریاچه نئور؛ زیستگاه آبزیان بی‌نظیر

دریاچه نئور در ۴۸ کیلومتری جنوب شرقی اردبیل به ‌طرف خلخال قرار دارد. وسعت دریاچه بیش از ۲۲۰ هکتار و مشتمل بر دو دریاچه کوچک و بزرگ است که در فصل پر آب به هم می‌پیوندند و دریاچه‌ای واحد را به وجود می‌آورند. بیش‌ترین عمق دریاچه ۵٫۵متر و میانگین ژرفای آن ۳ متر است.

دریاچه شورابیل؛ نگین شهر اردبیل

این دریاچه به مساحت ۱۲۰ هکتار یکی از مهم‌ترین مناطق گردشگری اردبیل بوده و اوقات فراغت بسیاری از شهروندان و گردشگران در این مکان تفریحی سپری می‌شود. این دریاچه قبلاً بسیار شور بوده و به دلیل همین شوری و لجن طبی خود در کشور مشهور بوده است.

فندقلو، بهشت گل‌های بابونه

جنگل فندقلو، در فاصله ۲۵ کیلومتری شهرستان اردبیل و ۱۰ کیلومتری جنوب شهر نمین قرار گرفته و این منطقه به خاطر داشتن جاذبه‌های منحصر به فرد جنگلی و اکوتوریسمی و همجوار بودن با گردنه زیبای حیران با جذابیت‌های طبیعی متنوع، قابلیتی بسیار ممتاز است.

دهکده سنگی و زیرزمینی ویند کلخوران

این روستا دهکده‌ای سنگی با مجموعه‌ای از خانه‌های سنگی منفرد به صورت یک پدیده معماری تاریخی و باستانی استثنایی وجود دارد که شکل کنده شدن این منازل در زیر تپه‌های سنگی و رسوبی و نوع کنده شدن آنها که نهایتاً منجر به آفرینش چنین آثاری شده است، در نوع خود کم نظیر است.

روستای بیله درق؛ تابلویی از چمنزار و کندوهای عسل

این دهکده ییلاقی با آب و هوای مطبوع و دلپذیر دومین قطب توریستی منطقه سرعین است که به سبب برخورداری از مواهب طبیعی مانند آب‌های معدنی برای استعمال داخلی و خارجی، دره‌ای زیبا با درختان و چمنزارهای پر از گل و گیاه، کندوهای عسل که در چمنزار‌ها گسترانیده شده، جلوه و جذابیت خاصی به این دهکده بخشیده است.

این روستا همچنین دارای غارهای بزرگ و کوچک در دل کوه‌ها و صخره‌ها است که هر کدام از آنها دارای جاذبه‌های خاص است، از میان این غارها، غاری با دهانه بزرگ و عریض که از فراز تپه بیله درق نمایان می‌باشد، مکانی طبیعی و مناسب جهت استراحت گردشگران است.