ایران ۵۰ گونه قارچ سمی دارد

ایران ۵۰ گونه قارچ سمی دارد عضو هیأت علمی مؤسسه تحقیقات گیاهپزشکی کشور گفت: ۵۰ گونه قارچ سمی در ایران وجود دارد که ۴ مورد آن کشنده است. به گزارش ایرنا، در این زمینه محمدرضا‌آصف اعلام کرد: امسال به دلیل افزایش میزان بارندگی‌ها شاهد رویش قارچ‌های سمی بودیم. به گزارش ایرنا، طبق آخرین آمار تاکنون […]

ایران ۵۰ گونه قارچ سمی دارد

عضو هیأت علمی مؤسسه تحقیقات گیاهپزشکی کشور گفت: ۵۰ گونه قارچ سمی در ایران وجود دارد که ۴ مورد آن کشنده است.

به گزارش ایرنا، در این زمینه محمدرضا‌آصف اعلام کرد: امسال به دلیل افزایش میزان بارندگی‌ها شاهد رویش قارچ‌های سمی بودیم.

به گزارش ایرنا، طبق آخرین آمار تاکنون یک‌هزار و ۱۷ نفر در بیش از ۵ استان‌ غربی به سبب مصرف قارچ سمی مسموم و راهی بیمارستان شده و ۱۵ نفر نیز جان باخته‌اند.

آصف که مسؤول کمیته شناسایی قارچ‌های سمی است، گفت: بررسی نمونه قارچ‌های مصرفی مربوط به بیماران مسموم نشان می‌دهد یک نوع از آنها، قارچ سمی و کشنده با عوارض کبدی بود. دو نوع قارچ سمی و غیرکشنده نیز موجب مسمومیت افراد شد.

اولین نمونه این قارچ‌ها از کرمانشاه و آخرین آنها از کهگیلویه و بویراحمد جمع‌آوری شد.

وی اضافه‌کرد: در سال ۱۳۸۵ نیز با طغیان رویش قارچ‌های سمی در برخی نقاط کشور روبه‌رو شدیم و حدود ۶۰۰ نفر از هموطنان راهی بیمارستان شدند.

آصف تأکید کرد هیچ تمایزی بین قارچ‌های سمی و خوراکی وجود ندارد و تفاوت آنها حتی برای یک قارچ‌شناس، به‌راحتی قابل تشخیص نیست.

مسؤول کمیته شناسایی قارچ‌های سمی پیشنهاد کرد: باید قانونی برای ممنوعیت مطلق برداشت قارچ‌های وحشی از عرصه‌های طبیعی اعمال شود.

وی تأکید کرد ادعاهایی درباره این‌که قارچ رویان روی چوب در صورت جوشاندن در شیر قابل مصرف می‌شود، نادرست است.

آصف از هموطنان خواست به هیچ عنوان از قارچ‌هایی که در کوهپایه‌ها، کوه‌ها و عرصه‌های طبیعی رشد می‌کنند، برداشت و مصرف نکنند.

عضو هیأت علمی مؤسسه تحقیقات گیاهپزشکی کشور «متوقف شدن عرضه قارچ فله‌ای در کشور» را به عنوان دومین پیشنهاد خود مطرح کرد و افزود: خریدار نمی‌داند قارچ فله‌ای از کارخانه یا از عرصه طبیعی جمع‌آوری شده است.

وی اضافه‌کرد: فصل بهار و پاییز به دلیل افزایش بارندگی‌ها، زمان مناسبی برای رویش قارچ‌های سمی است؛ بنابراین باید با نصب تابلوهای هشدار در این رویشگاه‌ها، اطلاع‌رسانی‌های لازم را انجام داد.

«در روزهای اخیر مطالبی درباره قارچ‌های سمی با عکس قارچ‌های خوراکی منتشر شد که تنش‌هایی را در جامعه ایجاد کرد؛ در حالی که رسانه‌ها باید این مسأله را به گونه‌ای مدیریت و اطلاع‌رسانی کنند تا هر کسی نتواند در این زمینه ابراز نظر کند».

این مسؤول همچنین از مراکز درمانی خواست در این فصول با ارایه بروشورهای مناسب کارکنان مراکز درمانی را از عوارض چنین مسمویت‌هایی آگاه کنند تا زمان طلایی را برای نجات یک انسان از دست ندهند.

به گفته وی، علائم مصرف قارچ سمی دل درد، تهوع، اسهال و استفراغ شدید و زمان طلایی درمان مسمومیت ناشی از مصرف آن فقط ۶ تا ۸ ساعت است اما برخی مراکز درمانی به دلیل ناآگاهی از چنین مسمویت‌هایی با تجویزهای ساده، بیمار را مرخص می‌کنند؛ غافل از این‌که پس از ۶ ساعت مسمومیت با علائم شدیدی برمی‌گردد و به از کار افتادن کبد و از دست رفتن بیمار منجر می‌شود.