امواج گرمایی اقیانوس‌ها را داغ کرده است

امواج گرمایی اقیانوس‌ها را داغ کرده است دامنه امواج گرمایی و تأثیرات آن به خشکی‌ها محدود نمانده است و براساس یافته محققان دانشگاه برن در سوئیس، تعداد روزهایی که در اقیانوس‌ها امواج گرمایی ایجاد می‌شود، بین سال‌های ۱۹۸۲ تا ۲۰۱۶ میلادی دو برابر شده است و تداوم این روند تنوع گونه‌ها را از بین می‌برد. […]

امواج گرمایی اقیانوس‌ها را داغ کرده است

دامنه امواج گرمایی و تأثیرات آن به خشکی‌ها محدود نمانده است و براساس یافته محققان دانشگاه برن در سوئیس، تعداد روزهایی که در اقیانوس‌ها امواج گرمایی ایجاد می‌شود، بین سال‌های ۱۹۸۲ تا ۲۰۱۶ میلادی دو برابر شده است و تداوم این روند تنوع گونه‌ها را از بین می‌برد.

به گزارش ایرنا از پایگاه خبری نیچر، به اعتقاد محققان این میزان افزایش موج‌های گرمایی در اقیانوس‌ها را نمی‌توان صرفاً با متغیرهای طبیعی توجیه کرد. دمای اقیانوس‌ها به آستانه تحمل بسیاری از گونه‌های ساکن دریاهای زمین نزدیک شده است و امواج گرمایی جدید می‌تواند منجر به نابودی این گونه‌ها شود.

محققان با استفاده از اطلاعات ماهواره‌ای مربوط به دمای آب اقیانوس‌ها در بازه زمانی ۱۹۸۲ تا ۲۰۱۶ میلادی و ترکیب آن با مدل‌های کامپیوتری آب و هوای زمین، احتمال ایجاد امواج گرمایی و شدت چنین امواجی را محاسبه کردند. به گفته محققان موج گرمایی زمانی ایجاد می‌شود که دمای سطح آب از ۹۹ درصد دمای متوسط منطقه‌ای آن بیش‌تر شود.

براساس نتایج این تحقیق، افزایش دمای جهانی موجب افزایش شدید خطر ایجاد موج‌های گرمایی شده است و انتظار می‌رود این شرایط بدتر هم شود. در واقع به گفته محققان در صورتی که تولید گازهای گلخانه‌ای با وضعیت فعلی ادامه یابد و دمای هوا تا سال ۲۱۰۰ میلادی به میزان ۳٫۵ درجه افزایش پیدا کند، تعداد روزهایی که در آن در اقیانوس‌ها امواج گرمایی ایجاد می‌شود، ۴۱ برابر دوران قبل از انقلاب صنعتی خواهد شد.

گزارش کامل این تحقیقات در نشریه Nature منتشر شده است.