توسعه انرژی هسته‌ای،نجات بخش طبیعت

توسعه انرژی هسته‌ای،نجات بخش طبیعت بیل‌گیتس در نامه‌ای از رهبران ایالات ‌متحده آمریکا خواسته است که با توسعه انرژی هسته‌ای به مقابله با تغییرات آب و هوایی رفته و به نجات طبیعت و محیط‌زیست بپردازند. به گزارش سیناپرس به نقل از sciencealert بیل گیتس، بنیانگذار مایکروسافت، با منتشر کردن یک نامه از رهبران ایالات‌متحده آمریکا […]

توسعه انرژی هسته‌ای،نجات بخش طبیعت

بیل‌گیتس در نامه‌ای از رهبران ایالات ‌متحده آمریکا خواسته است که با توسعه انرژی هسته‌ای به مقابله با تغییرات آب و هوایی رفته و به نجات طبیعت و محیط‌زیست بپردازند.

به گزارش سیناپرس به نقل از sciencealert بیل گیتس، بنیانگذار مایکروسافت، با منتشر کردن یک نامه از رهبران ایالات‌متحده آمریکا خواسته است که برای نجات طبیعت، سیاست‌های انرژی کل کشور را در سال ۲۰۱۹ میلادی تغییر دهند. او در نامه‌اش از آنچه در سال گذشته، سال ۲۰۱۸ میلادی آموخته بود و آنچه امیدوار است در سال ۲۰۱۹ میلادی انجام شود، نوشت. یکی از اهداف او در سال آینده این است که رهبران ایالات‌متحده آمریکا را متقاعد سازد که وارد بازی «انرژی هسته‌ای پیشرفته» شده و با توسعه انرژی هسته‌ای، آینده محیط‌زیست را تغییر دهند.

انرژی هسته‌ای با تقسیم هسته ‌اتم (فیژن) یا ترکیب هسته‌های دو اتم (فیوژن) تولید می‌شود؛ اما انرژی هسته‌ای با تقسیم هسته ‌اتم (فیژن) گازهای گلخانه‌ای را تولید نمی‌کند، تکنولوژیی که در حال حاضر به ‌اندازه کافی ایده‌آل نیست. راکتورهای هسته‌ای به پلوتونیوم نیاز دارند که به‌ راحتی قابل ‌دسترس نیست. این فرایند همچنین تولیدات ناخواسته را ایجاد می‌کند، بعضی از آنها رادیواکتیو هستند. تاکنون محققان نتوانستند راهی برای ترکیب هسته‌های دو اتم (فیوژن) ایجاد کنند و فقط توانسته‌اند به آن نزدیک شوند. اگر محققان بتوانند به ترکیب هسته‌های دو اتم دست پیدا کنند، می‌توان گفت به یک منبع تولید انرژی پاک دست پیدا کرده‌اند که بسیار قابل‌ دسترس‌تر از پلوتونیم خواهد بود.

انرژی هسته‌ای با تقسیم هسته‌ اتم (فیژن) یا ترکیب هسته‌های دو اتم (فیوژن) تولید می‌شود. در حال حاضر راکتورهای شکافت هسته‌ای ۲۰ درصد از نیازهای برق کشور ایالات‌متحده آمریکا را تأمین می‌کنند.

اما انرژی هسته‌ای با تقسیم هسته ‌اتم (فیژن) گازهای گلخانه‌ای را تولید نمی‌کند، تکنولوژیی که در حال حاضر به ‌اندازه کافی ایده‌آل نیست. بیش‌تر راکتورهای ایالات‌متحده آمریکا بیش از ۳۰ سال پیش‌ساخته شده‌اند و آنها به پلوتونیوم نیاز دارند که به‌ راحتی قابل‌ دسترس نیست. این فرایند همچنین تولیدات ناخواسته را ایجاد می‌کند، بعضی از آنها رادیواکتیو هستند. اگر مقداری از پلوتونیوم به جرم بحرانی نزدیک ‌شود، خودبه‌خود واکنش‌های شکافت هسته‌ای تولید می‌کند. بدون توجه به محدود نشدن پلوتونیوم توسط فشار خارجی که برای یک سلاح هسته‌ای لازم است، پلوتونیوم می‌تواند خودش را گرم کرده و هر چیزی را که پیرامون آن را محدود می‌کند، بشکند و خطرساز شود.

به گفته بیل‌گیتس «انرژی هسته‌ای برای مقابله با تغییرات آب و هوایی ایده‌آل است، زیرا این انرژی کربنی برجای نمی‌گذارد و همیشه قابل ‌دسترس خواهد بود.»

به اعتقاد صاحبنظران، ایالات ‌متحده آمریکا در دهه‌های اخیر، در زمینه انرژی هسته‌ای ضعیف شده است. بنا بر گفته بیل‌گیتس، آمریکا برای به دست آوردن موقعیت خود به‌عنوان یک رهبر انرژی هسته‌ای جهانی، باید مقررات و تنظیمات را به‌روزرسانی کرده، به تأمین بودجه جدید پرداخته و به سرمایه‌گذاران نشان دهد که این مسأله امری جدی است. وی معتقد است که می‌توان با تغییر محدودیت‌های فناوری هسته‌ای، فواید قابل‌ توجهی را به محیط‌زیست معطوف ساخت.

گیتس در ادامه توضیحاتش گفت: «ایالات‌متحده آمریکا به‌طور منحصربه‌فردی با داشتن دانشمندان، کارآفرینان و سرمایه جهانی خود، برای ایجاد این پیشرفت مناسب است. جهان باید کارهای زیادی را برای جلوگیری از تغییرات آب و هوایی انجام دهد. انرژی هسته‌ای پیشرفته یکی از آنهاست و من امیدوارم که رهبران ایالات‌متحده آمریکا متقاعد شده و وارد این بازی شوند.»

متن کامل این نامه در سایت خبرهای علمی – فناوری آینده‌گرایی (Futurism) به چاپ رسیده و قابل ‌دسترس است.