آخرین گزارش از وضعیت خشکسالی در ایران

آخرین گزارش از وضعیت خشکسالی در ایران رییس مرکز ملی خشکسالی و مدیریت بحران سازمان هواشناسی اعلام کرد: ۹۷ درصد مساحت ایران تحت تأثیر خشکسالی است و ۲۷ درصد جمعیت ایران تحت تأثیر خشکسالی بلندمدت قرار دارد. به گزارش ایسنا، مساحت وسیع و جمعیت قابل توجهی از ایران از تبعات خشکسالی رنج می‌برند؛ در این […]

آخرین گزارش از وضعیت خشکسالی در ایران

رییس مرکز ملی خشکسالی و مدیریت بحران سازمان هواشناسی اعلام کرد: ۹۷ درصد مساحت ایران تحت تأثیر خشکسالی است و ۲۷ درصد جمعیت ایران تحت تأثیر خشکسالی بلندمدت قرار دارد.

به گزارش ایسنا، مساحت وسیع و جمعیت قابل توجهی از ایران از تبعات خشکسالی رنج می‌برند؛ در این زمینه، صادق‌ضیاییان، رییس مرکز ملی خشکسالی با بیان این‌که نتیجه بررسی‌ها نشان می‌دهد که در دوره یک ساله گذشته تا پایان دی‌ماه ۹۷، ۷۲٫۲ درصد جمعیت ایران تحت تأثیر خشکسالی بوده است، اظهارکرد: ۲۲٫۷ درصد جمعیت کشور با خشکسالی خفیف، ۱۷٫۷ درصد جمعیت با خشکسالی متوسط، ۱۳ درصد جمعیت با خشکسالی شدید و ۲۸٫۷ درصد جمعیت با خشکسالی بسیار شدید درگیر بوده است.

البته جمعیت تحت تأثیر خشکسالی در بازه بلندمدت نیز بررسی می‌شود که ضیاییان در این باره گفت: ۱۴٫۲درصد جمعیت ایران با خشکسالی بسیار شدید بلندمدت است همچنین ۴۷ درصد جمعیت کشور با خشکسالی شدید، ۳۰٫۷درصد جمعیت با خشکسالی متوسط و ۵٫۱درصد جمعیت با خشکسالی خفیف دست و پنجه نرم می‌کنند.

رییس مرکز ملی خشکسالی در ادامه اظهارکرد: بررسی داده‌های ۱۰ ساله خشکسالی بیانگر آن است که ۹۷ درصد مساحت ایران تحت تأثیر خشکسالی بلندمدت است. از این مقدار ۵۳٫۶ درصد مساحت کشور با خشکسالی شدید، ۱۲٫۷ درصد با خشکسالی بسیار شدید، ۲۴٫۸ درصد مساحت با خشکسالی متوسط و ۵٫۹ درصد مساحت با خشکسالی خفیف مواجه هستند.

ضیاییان در مورد وضعیت خشکسالی کشور در بازه کوتاه‌مدت یکساله گفت: در دوره یکساله منتهی به پایان دی‌ماه سال جاری، ۱۹ درصد مساحت ایران از خشکسالی بسیار شدید، ۱۰٫۵ درصد مساحت کشور از خشکسالی شدید، ۲۳٫۳درصد مساحت از خشکسالی متوسط و ۲۰٫۹ درصد مساحت از خشکسالی خفیف تأثیر پذیرفته است.

سرپرست پژوهشکده اقلیم‌شناسی ضمن پیش‌بینی وضعیت نرمال بارش برای ماه‌های پیش رو تأکید کرد با توجه به گرمایش جهانی، روند بلندمدت بارش در کشور کاهشی است و برای چنین شرایطی تدوین و اجرای برنامه ملی جهت تأمین پایدار آب و اتخاذ روش‌های سازگاری با کم‌آبی به ویژه در جنوب شرق کشور ضروری است.