تغییر وضعیت اقلیم، زمین را آبی‌تر می‌کند

تغییر وضعیت اقلیم، زمین را آبی‌تر می‌کند محققان دانشگاه ‌ام‌آی‌تی دریافتند تا پایان قرن بیست و یکم رنگ ۵۰ درصد از اقیانوس‌های جهان تغییر می‌کند و آبی‌تر خواهد شد. به گزارش ایرنا از پایگاه خبری اسوشیتدپرس، در این تحقیقات مدلی از جمعیت‌های فیتوپلانکتون‌های موجود در سراسر جهان ساخته شد تا آثار تغییرات آب و هوای […]

تغییر وضعیت اقلیم، زمین را آبی‌تر می‌کند

محققان دانشگاه ‌ام‌آی‌تی دریافتند تا پایان قرن بیست و یکم رنگ ۵۰ درصد از اقیانوس‌های جهان تغییر می‌کند و آبی‌تر خواهد شد.

به گزارش ایرنا از پایگاه خبری اسوشیتدپرس، در این تحقیقات مدلی از جمعیت‌های فیتوپلانکتون‌های موجود در سراسر جهان ساخته شد تا آثار تغییرات آب و هوای زمین بر گونه‌های مختلف جلبک‌ها به دقت مورد مطالعه قرار گیرد. همچنین محققان به منظور درک بهتر نحوه جذب و انعکاس نور توسط فیتوپلانکتون‌ها از تصاویر ماهواره‌ای استفاده کردند.

این مدل جدید آثار گرمایش زمین را بر دما، میزان اسیدیته، جریان‌های آبی اقیانوس‌ها و اثر این عوامل را بر تولیدمثل گونه‌های مختلف فیتوپلانکتون‌ها در اختیار می‌گذارد. محققان به منظور بررسی اثرگذاری تغییرات جمعیت فیتوپلانکتون‌ها بر رنگ اقیانوس از تحلیل طیفی نور بهره گرفتند.

براساس نتایج این بررسی‌ها، گرمایش زمین ساختار بیوشیمیایی اقیانوس‌های جهان را به گونه‌ای تغییر می‌دهد که موجب تغییررنگ آنها می‌شود و تا سال ۲۱۰۰ میلادی این تغییررنگ قابل تشخیص خواهد بود.

به گفته محققان، در حال حاضر تغییررنگ اقیانوس‌ها توسط افراد عادی قابل تشخیص نیست، اما تحلیل طیفی رنگ آب‌ها با استفاده از دوربین‌های ماهواره‌ای امکان بررسی تغییرات رنگ را به عنوان شاخصی از تغییرات آب و هوا در اختیار محققان قرار می‌دهد.

ظاهر اقیانوس به انواع ارگانیسم‌ها و مولکول‌هایی که در نزدیکی سطح آب شناور هستند، بستگی دارد. مولکول‌های آب بخش عمده طیف نور را جذب کرده و تنها نور آبی را منعکس می‌کنند، به همین علت اقیانوس‌ها آبی به نظر می‌رسند.

فیتوپلانکتون‌ها نیز کلروفیل تولید می‌کنند که بخش عمده نور را جذب کرده و نور سبز را منعکس می‌کند. به همین علت در مناطقی که جمعیت‌های بزرگ فیتوپلانکتون‌ها حضور دارند، رنگ اقیانوس آبی مایل به سبز است.