اشخاص بدهی‌‌ها و مطالبات خود را با اسناد خزانه دوم تسویه کنند

گروه بانک، بیمه، بورس- خزانه‌داری کل وزارت امور اقتصادی و دارایی، اعلام کرد: تمامی اشخاص بدهکار به بانک‌ها که متقابلاً از دولت طلبکار هستند، درخواست‌کرد بدهی‌‌ها و مطالبات خود را از طریق اسناد خزانه دوم تسویه کنند. به گزارش مناقصه‌مزایده به نقل از وزارت اقتصاد، خزانه‌داری کل وزارت امور اقتصادی و دارایی با صدور اطلاعیه […]

گروه بانک، بیمه، بورس- خزانه‌داری کل وزارت امور اقتصادی و دارایی، اعلام کرد: تمامی اشخاص بدهکار به بانک‌ها که متقابلاً از دولت طلبکار هستند، درخواست‌کرد بدهی‌‌ها و مطالبات خود را از طریق اسناد خزانه دوم تسویه کنند. به گزارش مناقصه‌مزایده به نقل از وزارت اقتصاد، خزانه‌داری کل وزارت امور اقتصادی و دارایی با صدور اطلاعیه شماره(۲) خود، از تمامی اشخاص بدهکار به بانک‌ها که متقابلاً از دولت طلبکار هستند، درخواست کرد؛ بدهی‌‌ها و مطالبات خود از طریق اسناد خزانه دوم تسویه کنند. بنابراین اطلاعیه، این افراد باید درخواست خود را از طریق دستگاه بدهکار در سامانه تسویه و تهاتر ثبت کنند. به موجب آیین‌نامه اجرایی بند(ز) تبصره۵ قانون بودجه سال ۱۴۰۰ کل کشور، موضوع تصویب‌نامه مورخ سوم آبان‌ماه سال‌جاری هیأت وزیران، وزارت امور اقتصادی و دارایی مجاز است تا سقف ۳۵۰ هزار میلیارد ریال با صدور اسناد خزانه نوع دوم، بدهی‌های قطعی دولت را با مطالبات قطعی دولت تسویه نماید.

متن کامل اطلاعیه شماره (۲) خزانه‌داری کل کشور به این شرح است:

در راستای تسویه بدهی‌‌ها و مطالبات اشخاص مشمول استفاده از ظرفیت بند(ز) تبصره(۵) قانون بودجه سال۱۴۰۰ کل‌کشور و در اجرای تصویب‌نامه شماره ۸۲۳۸۴/ت۵۹۰۱۶هـ  مورخ ۳/۸/۱۴۰۰ هیأت محترم وزیران در ارتباط با صدور اسناد تسویه خزانه نوع دوم، کلیه اشخاص مشمول که به دولت (بانک‌مرکزی، بانک‌ها و مؤسسات اعتباری غیربانکی) بدهکار و متقابلاً از دولت (وزارتخانه‌ها، مؤسسات دولتی، شرکت‌های دولتی (بابت اجرای طرح‌های تملک دارایی‌های سرمایه‌ای که اعتبارات آن‌ها از محل بودجه عمومی دولت تأمین می‌شود)، مؤسسات و نهادهای عمومی غیردولتی و شرکت‌های آب و فاضلاب (بابت اجرای طرح‌های تملک دارایی‌های سرمایه‌ای که اعتبارات آن‌ها از محل بودجه عمومی دولت تأمین می‌شود) طلبکار هستند، برای تسویه بدهی‌‌ها و مطالبات از طریق صدور اسناد تسویه خزانه دوم می‌باید درخواست خود را از طریق دستگاه بدهکار در سامانه تسویه و تهاتر ثبت نمایند. به دلیل شرایط بهداشتی فعلی جامعه و به منظور رعایت فاصله اجتماعی و کاهش تردد در دستگاه‌های اجرایی، تغییرات لازم در سامانه تسویه و تهاتر به گونه‌ای اعمال ‌شده است که نیاز به حضور اشخاص متقاضی پس از درخواست در دستگاه‌های اجرایی بدهکار نمی‌باشد. لذا مقتضی است؛ اشخاص متقاضی ضمن پرهیز از مراجعه حضوری اولیه به دستگاه‌های اجرایی ابتدا با مراجعه به پورتال مرکز مدیریت بدهی‌های عمومی و روابط مالی دولت به نشانی http://iridmo.mefa.ir نسبت به اخذ فرم درخواست (شماره دو) و مطالعه مستندات اعم از بخشنامه‌ شماره۳ خزانه‌داری کل کشور(موضوع نامه شماره ۱۲۹۰۲۹/۵۷ مورخ ۱۹/۸/۱۴۰۰)، راهنمای استفاده از سامانه تسویه و تهاتر، فهرست بانک‌های دارای سهمیه، آیین‌نامه اجرایی نوع دوم، اطلاعیه شماره۲ و…. اقدام و سپس براساس دستورالعمل و بخشنامه ذی‌ربط نسبت به شروع فرآیند تسویه و تهاتر اقدام نمایند. بدیهی است؛ تازمان اعلام سقف قابل تهاتر بانک‌ها توسط بانک‌مرکزی، سامانه صدور الکترونیکی اسناد تسویه خزانه برای شروع فرآیند و ثبت اولیه درخواست در دسترس دستگاه‌های اجرایی بدهکار است و به محض اعلام سهمیه تهاتر بانک‌های عامل توسط بانک‌مرکزی، مرکز مدیریت بدهی‌های عمومی و روابط مالی دولت ظرفیت اعلامی را در سامانه صدور الکترونیکی اسناد تسویه خزانه بارگذاری می‌نماید.