تبیین سیاست‌ تعامل سازمان IT و خصوصی‌ها ؛ از مدل PPP تا تشکیل کنسرسیوم

معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، گفت: ما درصددیم تا از فعالان بخش‌خصوصی صنف فناوری اطلاعات در شکل‌دهی، تصمیم‌گیری، طراحی پروژه‌های مهم و تأثیرگذار، مقررات گذاری و نیازسنجی‌ استفاده کنیم. لذا با توجه به شرایط فعلی درصدد ایجاد زمینه‌ای هستیم تا کلیه اکوسیستم از سود جمعی بهره‌مند شوند. به گزارش سیتنا، سالن فیروزه میزبان یک […]

معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، گفت: ما درصددیم تا از فعالان بخش‌خصوصی صنف فناوری اطلاعات در شکل‌دهی، تصمیم‌گیری، طراحی پروژه‌های مهم و تأثیرگذار، مقررات گذاری و نیازسنجی‌ استفاده کنیم. لذا با توجه به شرایط فعلی درصدد ایجاد زمینه‌ای هستیم تا کلیه اکوسیستم از سود جمعی بهره‌مند شوند. به گزارش سیتنا، سالن فیروزه میزبان یک دیدار رسمی میان معاون وزیر ارتباطات و نمایندگان سازمان نظام صنفی رایانه‌ای(نصر) استان تهران بود. این دیدار که به نوعی نخستین نشست رسمی رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران از زمان تصدی این پست با بزرگ‌ترین تشکل بخش‌خصوصی در حوزه ICT محسوب می‌شود با حضور رئیس، برخی اعضای هیأت مدیره و رؤسای رسته‌های نصر و نیز مدیران سازمان فناوری اطلاعات ایران برگزار شد. به عبارت دیگر، در این دیدار مدیران بخش دولتی و نمایندگان صنف دور یک میز جمع شدند تا ضمن آگاهی و بررسی دغدغه‌ها و موانع موجود پیش روی فعالان این کسب‌وکار به اخذ راهکاری عملیاتی و در عین حال قابل اجراء جهت انجام همکاری مشترک بپردازند.

تبیین سیاست‌های تعامل با بخش‌خصوصی

محمد خوانساری؛ معاون وزیر ارتباطات، در ابتدا خطاب به اعضای نصر بیان داشت: امروزه پیشرفت کشور به نقطه‌ای رسیده است که ادامه مسیر بدون فناوری اطلاعات ممکن نیست و برای رسیدن این پیام مهم به مسؤولان، مدت زمان بسیاری صرف شده است. وی درخصوص خط‌مشی سیاست‌های کلی سازمان فناوری اطلاعات ایران در تعامل با بخش‌خصوصی، گفت: ما درصددیم تا از فعالان بخش‌خصوصی صنف فناوری اطلاعات در شکل‌دهی، تصمیم‌گیری، طراحی پروژه‌های مهم و تأثیرگذار، مقررات گذاری و نیازسنجی‌ استفاده کنیم. لذا با توجه به شرایط فعلی درصدد ایجاد زمینه‌ای هستیم تا کلیه اکوسیستم از سود جمعی بهره‌مند شوند. رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران، توجه به مهارت‌افزایی در آموزش نیروی انسانی متخصص در این حوزه را نیازی جدی قلمداد کرد و تصریح داشت: ایران دارای جایگاه بالایی در رتبه‌بندی‌های جهانی جهت آموزش و تربیت نیروی متخصص در دانش فناوری اطلاعات است. اما تولید مدرک تحصیلی بدون وجود مهارت نیاز جامعه کاری چه در بخش دولتی و چه در بخش‌خصوصی را مرتفع نمی‌سازد. لذا وجود دوره‌های خاص منظوره و ایجاد زمینه برای این که برخی دانشگاه‌ها بتوانند به ارائه رشته‌های مورد نیاز بپردازند و سپس مدرک تحصیلی دانش‌آموختگان را صادر کنند، می‌تواند راهکار مناسبی جهت تأمین نیروی انسانی مورد نیاز باشد. وی با تأکید بر لزوم گسترش شبکه ملی اطلاعات، طراحی مدل اقتصادی پایدار را رمز ماندگاری خدمت دانست و بخش‌خصوصی را ترغیب به سرمایه‌گذاری در بخش خدمات پایه شبکه ملی اطلاعات نمود. خوانساری چگونگی ایجاد فرصت برابر جهت رقابت در میان فعالان بخش‌خصوصی را از نگرانی‌های حال‌حاضر توصیف کرد و خواستار ایجاد مکانیزم اطلاع‌رسانی شفاف توسط نمایندگان صنف شد.

رئوس ۵ گانه همکاری مشترک

اما مدیران نصر تهران، در حالی که نمایندگی بیش از هفت هزار عضو را در پایتخت به عهده دارند به ارائه اهم موضوعات پیش رو در صنف و بررسی رئوس مشترک همکاری با سازمان فناوری اطلاعات ایران پرداختند. در این راستا، ابتدا حسین اسلامی؛ رئیس هیأت مدیره و سپس سایر همکاران‌اش به طرح موضوع پرداختند. براساس این گزارش، اهم موضوعات مطروحه در بررسی رئوس موضوعات همکاری مشترک میان نصر و سازمان فناوری اطلاعات ایران به پنج دسته تقسیم شدند که عبارتند از: شکل‌دهی ارتباط مؤثر و پایدار، ارتقای جایگاه نصر، تنظیم‌گری، کاهش تصدی‌گری سازمان و وزارت‌خانه(حذف مقررات یا برون سپاری) و همکاری نصر در توسعه شبکه ملی اطلاعات. در این میان نمایندگان نصر در ارائه راهکار پیشنهادی جهت شکل‌دهی ارتباط مؤثر و پایدار، خواستار عضویت در کارگروه‌های تخصصی سازمان، شورای معاونین وزارت و برگزاری جلسات ثابت دوهفته یک بار با مدیر سازمان فناوری اطلاعات ایران شدند. همچنین راهکار پیشنهادی نصر در ارتقای جایگاه سازمانی شامل حمایت از تلاش نصر برای عهده‌داری تنظیم‌گری بخشی حوزه رقابت و منع انحصار پلتفرم‌های آنلاین، تعیین مرکز داوری سازمان نظام صنفی استان تهران برای داوری‌ها و درج در بند حل‌اختلاف قراردادهای زیر مجموعه وزارت فاوا به عنوان حکم و سایر موارد که مرتبط با وظایف سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی به نظر می‌رسید و معاون وزیر ارتباطات پیشنهاد داد به دلیل نیاز به اصلاح قانونی یا ساختاری در سازمان مرتبط با این مهم مورد پیگیری و مطالبه‌گری قرار بگیرد. برون‌سپاری تهیه پیش‌نویس‌ آیین‌نامه‌ها، تهیه استانداردهای خدمات دولت الکترونیکی، بهره‌گیری از ظرفیت‌های نصر در برنامههای حمایتی از کسب‌وکارهای نوپا نظیر نوآفرین، همکاری در تشکیل اپراتورهای ارائه خدمات PGSB، صدور مجوز میزبانی خدمات دولت و حاکمیت در مراکز داده بخش‌خصوصی و مدیریت PPP از جمله با تشکیل کنسرسیوم‌های بخش‌خصوصی از دیگر رئوس مشترک همکاری از دیدگاه سازمان نصر با سازمان فناوری اطلاعات ایران بود که در این نشست مورد ارزیابی قرار گرفت.