لزوم بازگرداندن بیش‌ترین ارزش‌افزوده معادن به روستاها

لزوم بازگرداندن بیش‌ترین ارزش‌افزوده معادن به روستاها  معاون امور زیربنایی معاونت توسعه روستایی و مناطق محروم نهاد ریاست جمهوری گفت: عمده معادن کشور در بخش روستایی است و باید کاری کنیم تا بیش‌ترین ارزش‌افزوده معادن به خود روستا برگردد. به گزارش مهر، نعمت‌ا…رضایی اظهار کرد: امسال سرشماری نفوس مسکن سال ۹۵ را داریم که پرسش‌نامه […]

لزوم بازگرداندن بیش‌ترین ارزش‌افزوده معادن به روستاها

 معاون امور زیربنایی معاونت توسعه روستایی و مناطق محروم نهاد ریاست جمهوری گفت: عمده معادن کشور در بخش روستایی است و باید کاری کنیم تا بیش‌ترین ارزش‌افزوده معادن به خود روستا برگردد.

به گزارش مهر، نعمت‌ا…رضایی اظهار کرد: امسال سرشماری نفوس مسکن سال ۹۵ را داریم که پرسش‌نامه شماره ۴ آن توسط سامانه آمار و اطلاعات روستایی و توسط معاون پر و تکمیل می‌شود.

وی افزود: برای روستا‌‌ها ۱۲ برنامه ملی، ۵۸ طرح و ۲۵۷ پروژه درنظر گرفته و اجرا خواهیم کرد.

تحقق سیاست‌های اجرایی در قالب ۴ هدف

معاون امور زیربنایی معاونت توسعه روستایی و مناطق محروم نهاد ریاست جمهوری با اشاره به مردمی کردن اقتصاد، هدفمندسازی یارانه‌ها، شفاف‌سازی و سالم‌سازی اقتصاد به عنوان بخشی از ۱۲ برنامه ملی تصریح کرد: ۴ هدف اصلی برای تحقق سیاست‌های اجرایی در نظر گرفته شده که افزایش نرخ مشارکت اقتصادی روستاییان اولین هدف است.

رضایی با اشاره به این‌که میزان نرخ مشارکت اقتصادی مردم بین ۳۷ تا ۴۰ درصد در نوسان است، ادامه داد: معمولاً میزان نرخ مشارکت اقتصادی اهالی روستا بین یک تا دو درصد از سایر مردم بیش‌تر است.

به گفته وی، برای تحقق اولین هدف نام‌برده برنامه‌های مختلفی مانند ایجاد زمینه اشتغال برای جمعیت غیرفعال (از لحاظ اقتصادی) و همچنین افزایش مشارکت زنان در فعالیت‌های اقتصادی (هم‌اکنون در روستا‌‌ها دو درصد است را در نظر گرفتیم.

معاون امور زیربنایی معاونت توسعه روستایی و مناطق محروم نهاد ریاست جمهوری، ادامه داد: دومین هدف برای تحقق سیاست‌های اجرایی، ایجاد اشتغال پایدار در مناطق روستایی است که برای رسیدن به این هدف برنامه‌ریزی‌های مختلفی را در نظر داریم. افزایش سهم سرمایه‌گذاری بخش دولتی و غیردولتی در فعالیت‌های اقتصادی اعم از تولیدی و خدماتی از جمله این برنامه‌ریزی‌هاست.

رضایی از اعمال سیاست‌های تشویقی در راستای جذب سرمایه‌های خرد و کلان روستایی، تشویق سرمایه‌گذاری در مناطق مختلف به‌ویژه مرزی و ساحلی با اتکا به قابلیت مناطق و همچنین بهبود و افزایش مهارت اهالی روستا به عنوان برنامه‌ریزی‌های مختلف برای اجرایی شدن هدف دوم نام برد.

وی با اشاره به اصلاح ساختار اقتصادی روستا به عنوان سومین هدف عنوان کرد: ۵۰درصد از شاغلان روستایی در کشور کشاورز هستند و مابقی نیز در صنعت و معدن فعالیت می‌کنند.

رضایی تأکید کرد: سهم نیروی کار از اهالی روستا‌‌ها باید افزایش و مردم ساکن نیز در زمینه ارزش‌افزوده و بخش‌های خدمات بیش‌تر فعال شوند.

معاون امور زیربنایی معاونت توسعه روستایی و مناطق محروم نهاد ریاست جمهوری اضافه کرد: عمده معادن کشور در بخش روستایی است و باید کاری انجام دهیم تا بیش‌ترین ارزش‌افزوده معادن به خود روستا برگردد.

وی، افزایش سهم اقتصاد روستا از تولید ناخالص داخلی کشور را به عنوان چهارمین هدف نام برد و گفت: دستگاه‌های مختلف کشور تقبل کردند تا مبلغ ۴هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان را در سال جاری برای ارتقای تولید و اشتغال‌زایی هزینه کنند.

 

معاون امور زیربنایی معاونت توسعه روستایی و مناطق محروم نهاد ریاست جمهوری افزود: با وجود این‌که پیش‌بینی ما برای ایجاد اشتغال توسط دستگاه‌ها ۱۷۳ هزار مورد بود ولی آن‌‌ها وعده دادند که ۲۰۷ هزار شغل را ایجاد خواهند کرد. کلیه این تعهدات را به صورت تفاهم‌نامه منعقد کردیم.