اخذ مالیات از خانه‌های خالی تا پایان سال عملیاتی می‌شود

مدیرکل دفتر طراحی و تحلیل فرآیندهای سازمان امور مالیاتی، گفت: براساس قانون تا پایان دی‌ماه برگه‌های مالیاتی برای مالکان خانه‌های خالی صادر شده و مشمولان یک ماه فرصت پرداخت دارند. به گزارش مناقصه‌مزایده، محمد برزگری؛ درباره اجرای قانون مالیات بر خانه‌های خالی، افزود: باید ابتدا اطلاعات واحدهای مسکونی خالی از سکنه به سازمان امور مالیاتی […]

مدیرکل دفتر طراحی و تحلیل فرآیندهای سازمان امور مالیاتی، گفت: براساس قانون تا پایان دی‌ماه برگه‌های مالیاتی برای مالکان خانه‌های خالی صادر شده و مشمولان یک ماه فرصت پرداخت دارند. به گزارش مناقصه‌مزایده، محمد برزگری؛ درباره اجرای قانون مالیات بر خانه‌های خالی، افزود: باید ابتدا اطلاعات واحدهای مسکونی خالی از سکنه به سازمان امور مالیاتی ارسال شود. این سازمان دو اقدام را برای اجرای این قانون اجرایی کرده است. نخست آنکه زیرساخت‌های اخذ مالیات را پس از دریافت اطلاعات مربوطه آماده کند و دوم کارکنان ادارات امور مالیاتی را برای صدور برگه‌های مالیاتی جهت ارسال به مالکان خانه‌های خالی آموزش دهند. وی افزود: از مهرماه سال‌جاری با عزم دولت سیزدهم برای اجرای قانون مالیات بر خانه‌های خالی، دستورالعمل جدیدی برای اخذ مالیات از مالکان این واحد‌ها صادر شد. این بخشنامه به ادارات کل امور مالیاتی ابلاغ شده است. منتظریم اطلاعات خانه‌های خالی به دست سازمان امور مالیاتی برسد. برزگری؛ درباره نقش وزارت راه‌وشهرسازی تصریح کرد: این وزارتخانه اخذ اطلاعات را آغاز و در سامانه مربوطه بارگذاری کرده است اما مردم هم باید اطلاعات محل سکونت فرعی و اصلی خود را در این سامانه درج کنند. وی گفت: قاعدتاً وقتی می‌توانیم از خانه‌های خالی مالیات بگیریم که اطلاعات آن‌ها به دستمان برسد. بعد از شیوع کرونا براساس مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا زمان درج اطلاعات ملکی-‌سکونتی شهروندان در سامانه املاک و اسکان کشور تا پایان آذرماه تمدید شد. مدیرکل دفتر طراحی و تحلیل فرآیندهای سازمان امور مالیاتی، با اشاره به قانون بودجه سال‌جاری، گفت: براساس این قانون سازمان امورمالیاتی مکلف است تا پایان دی‌ماه مالیات خانه‌های خالی را مطالبه کند. اشخاص مشمول هم باید ظرف یک ماه آن را پرداخت کنند. رقم مالیات بر خانه‌های خالی براساس قانون مصوب آذر ۹۹ معادل شش برابر مالیات بر اجاره در سال نخست، ۱۲ برابر مالیات بر اجاره در سال دوم و ۱۸ برابر مالیات بر اجاره در سال سوم است. برزگری؛ ادامه داد: برای مالیات بر خانه‌های خالی سه قانون وجود دارد. یکی قانون بودجه سال ۱۳۹۹ که اجرای آن به شهرداری‌ها واگذار شد ولی در هیأت دولت آیین‌نامه مربوطه تدوین نشد. یکی قانون مصوب سال ۹۴ و دیگری قانون مصوب آذر ۹۹ است. اعدادی که درخصوص تعداد خانه‌های خالی و شناسایی شده مرتب اعلام می‌شود باید دید با کدامیک از این قوانین تعیین شده است اما تا این لحظه اطلاعاتی از خانه‌های خالی به سازمان امور مالیاتی اعلام نشده است. وی درباره اجرای قانون مالیات بر خانه‌های لوکس، گفت: آیین‌نامه اجرایی این قانون به سازمان امور مالیاتی ابلاغ شده و پس از دریافت این آیین‌نامه بلافاصله مکاتبه اخذ اطلاعات را با دستگاه‌های مربوطه آغاز کرد. برخی اطلاعات را هم خود سازمان امورمالیاتی داشت. در حال انجام اقدامات اجرایی این قانون هستیم. گفتنی است که مالیات خانه‌های لوکس از سوی سازمان مالیاتی به ادارات این سازمان ابلاغ شده است. بر این اساس واحدهای مسکونی و باغ‌ویلاهای گران‌قیمت به شرح بندهای زیر مشمول مالیات بر دارایی (سالانه) می‌شوند:

۱واحدهای مسکونی و باغ‌ویلاهای گران‌قیمت (با احتساب عرصه و اعیان) با ارزش روز معادل یکصد میلیارد۱۰۰٫۰۰۰٫۰۰۰٫۰۰۰ریال و بیشتر به نرخ‌های زیر:

۱-۱- نسبت به مازاد یکصد میلیارد ۱۰۰٫۰۰۰٫۰۰۰٫۰۰۰یال تا یکصدو پنجاه میلیارد ۱۵۰٫۰۰۰٫۰۰۰٫۰۰۰ ریال یک در هزار

۲-۱- نسبت به مازاد یکصدوپنجاه میلیارد۱۵۰٫۰۰۰٫۰۰۰٫۰۰۰ ریال تا دویست و پنجاه میلیارد ۲۵۰٫۰۰۰٫۰۰۰٫۰۰۰ ریال دو در هزار

۳-۱- نسبت به مازاد دویست‌وپنجاه میلیارد ۲۵۰٫۰۰۰٫۰۰۰٫۰۰۰ ریال تا چهارصد میلیارد ۴۰۰٫۰۰۰٫۰۰۰٫۰۰۰ریال سه در هزار

۴-۱- نسبت به مازاد چهارصد میلیارد ۴۰۰٫۰۰۰٫۰۰۰٫۰۰۰ ریال تا ششصد میلیارد ۶۰۰٫۰۰۰٫۰۰۰٫۰۰۰ ریال چهار در هزار

۵ -۱- نسبت به مازاد ششصد میلیارد ۶۰۰٫۰۰۰٫۰۰۰٫۰۰۰ ریال به بالا پنج در هزار