شواری‌عالی فضایی؛ ۱۰ سال بدون حتی یک جلسه!

مدیر کل دبیرخانه شورای‌عالی فضایی، گفت: با تغییر رویکرد نسبت به صنعت فضایی در دولت جدید، برگزاری جلسه شورای‌عالی فضایی پس از بیش از ۱۰ سال وقفه، از سرگرفته می‌شود و جلسه این شورا به‌زودی برگزار خواهد شد. سعید قربانی؛ مدیر کل دبیرخانه شورای‌عالی فضایی، در گفت‌وگو با فارس، از از سرگیری برگزاری جلسه شورای‌عالی […]

مدیر کل دبیرخانه شورای‌عالی فضایی، گفت: با تغییر رویکرد نسبت به صنعت فضایی در دولت جدید، برگزاری جلسه شورای‌عالی فضایی پس از بیش از ۱۰ سال وقفه، از سرگرفته می‌شود و جلسه این شورا به‌زودی برگزار خواهد شد. سعید قربانی؛ مدیر کل دبیرخانه شورای‌عالی فضایی، در گفت‌وگو با فارس، از از سرگیری برگزاری جلسه شورای‌عالی فضایی با تصمیم دولت جدید خبر داد. وی گفت: شورای‌عالی فضایی کشور عالی‌ترین مرجع تصمیم‌گیری و تصمیم‌سازی مسائل راهبردی در حوزه فضایی کشور است که ریاست این شورا برعهده شخص رئیس‌جمهور است و شش وزیر به عنوان اعضای حقوقی و سه عضو دانشمند و متخصص به عنوان اعضای حقیقی در این شورا حضور دارند. مدیر کل دبیرخانه شورای‌عالی فضایی، تصریح کرد: ذیل این شورای‌عالی، یک کمیسیون راهبردی وجود دارد که این کمیسیون در سطح معاونان وزیر با ۱۲ عضو با مهمان یا بدون مهمان برگزار می‌شود. در این کمیسیون تصمیم‌سازی می‌شود و گزارش‌های پایه تصمیم‌سازی از کمیسیون به شورا ارسال می‌شود و در دستور کار شورا قرار می‌گیرد. به گفته وی طبق هماهنگی آقای زارع‌پور؛ وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با رئیس‌جمهوری، به‌زودی در روزهای آینده جلسات شورا پس از یک توقف طولانی بیش از ۱۰ ساله تشکیل می‌شود. قربانی؛ گفت: امیدواریم که مسائل جدی، اولویت‌ دار و کلیدی مربوط به بخش فضایی کشور به ترتیب در این شورا مطرح شوند و تصمیم‌های خوبی گرفته شود که تصمیم‌‌ها منجر به برنامه‌های راهبردی و اقدامات اجرایی خوبی شود و شاهد توفیقات در حوزه فضایی باشیم.

چه تغییری حاصل شد که جلسه شورای‌عالی فضایی برگزار می‌شود؟

پیش از این که جلسات این شورا برگزار نمی‌شود، گفته می‌شد که دستورکار جلسه آماده نیست یا دستورکاری برای برگزاری جلسه وجود ندارد. آیا دستورکار آماده شده است؟

قربانی؛ در پاسخ به این سؤال، گفت:‌ دستور جلسه شورا آماده است. نگاه و رویکرد تفاوت کرده است و علاوه بر این، هم‌اکنون اقتضائات جهانی حوزه فضایی هم تغییر کرده است.

وی توضیح داد: زمانی که رتبه یک را در حوزه فضایی در منطقه داشتیم، حرکت شتابانی از سوی دیگر کشور‌‌ها در منطقه دیده نمی‌شد؛ اما اکنون همسایه‌های ایران سرمایه‌های زیادی را به حوزه فضایی اختصاص داده‌اند و برنامه‌های بلندمدت راهبردی تنظیم کرده‌اند و شتابان در حال طی این روند هستند. مدیر کل دبیرخانه شورای‌عالی فضایی، تأکید کرد: بنابراین برای حفظ موقعیت جایگاه کشور و تأمین نیازهایمان باید به‌گونه‌ای حرکت کنیم که حتی توقف‌های گذشته هم جبران شود.