شرایط تولید تا مرز ورشکستگی واحدهای تولیدی

شرایط تولید تا مرز ورشکستگی واحدهای تولیدی تأمین مالی واحدهای تولیدی فعال و کمبود سرمایه در گردش به عنوان یکی از مهم‌ترین چالش‌‌‌ها از سوی تولید‌کنندگان صنعتی کشور مطرح می‌شود و آن‌گونه که مدیرعامل یک واحد صنعتی فولادی می‌گوید درحالی که آمارهای مناسبی از ارایه تسهیلات مطرح می‌شود محل هزینه‌کرد این تسهیلات و واحدهایی که […]

شرایط تولید تا مرز ورشکستگی واحدهای تولیدی

تأمین مالی واحدهای تولیدی فعال و کمبود سرمایه در گردش به عنوان یکی از مهم‌ترین چالش‌‌‌ها از سوی تولید‌کنندگان صنعتی کشور مطرح می‌شود و آن‌گونه که مدیرعامل یک واحد صنعتی فولادی می‌گوید درحالی که آمارهای مناسبی از ارایه تسهیلات مطرح می‌شود محل هزینه‌کرد این تسهیلات و واحدهایی که توانسته‌اند از این منابع استفاده کنند، مشخص نیست.

به گزارش پانا، وضعیت واحدهای صنعتی و تولیدی کشور مساعد نیست و آمارهای سال ۹۴، سرشار از خبرهای بد تولیدی برای کارگران و واحدهای تولید است چرا که به گفته معاون سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی براساس آمار در سال گذشته، ۱۰هزار و ۱۸۳ واحد معادل ۲۹٫۵ درصد کارخانه‌های صنعتی با ظرفیت کم‌تر از ۵۰ درصد کار کرده‌اند و ۹هزار و ۹۲۷ واحد صنعتی نیز وجود داشته که معادل ۲۹ درصد کل واحد‌‌ها را تشکیل می‌دهند و با۵۰ تا ۷۰ درصد ظرفیت خود مشغول به‌کار هستند و به نظر می‌رسد در سال ۹۵ هم با ادامه همین وضعیت رکود، و عدم تزریق کمک‌های دولتی به این واحدها، وضعیت بدتر هم بشود.

براساس این گزارش، با وجود این شرایط رکودی واردات و قاچاق نیز بسیار زیاد بوده و هر روز هم بیش‌تر می‌شود.

به گفته مدیرعامل یک واحد صنعتی، واردات ضمن این‌که برای تولید داخلی به عنوان یک عامل رقابتی است اما انگیزه تولیدکننده داخلی را هم از بین برده و او نیز واردات را بر تولید ترجیح می‌دهد.

به گفته قاسمی، مدیرعامل فولاد‌آریان به دلیل آن‌چه او مشکلات مالی و سرمایه در گردش نام می‌برد، ادامه تولید در این واحد صنعتی امکان‌پذیر نیست.

وی در نشستی خبری با اشاره به مشکلاتی که با سازمان امور مالیاتی وجود دارد‌، عنوان‌ کرد: تلاش برای حل اختلافات با سازمان امور مالیاتی صورت گرفته و این امیدواری وجود دارد که بتوان مشکلات موجود را مرتفع کرد.

قاسمی با تأکید بر این‌که با توجه به روند تجارت و تولید جهانی ادغام و مشارکت واحدهای تولیدی به امری ضروری بدل شده است‌، تصریح‌ کرد: خواستار مشارکت با سایر تولیدکنندگان فولادی به منظور بهبود عملکرد‌‌ها از چرخه تولید تا توزیع هستیم و به‌طور قطع این اقدام قدرت چانه‌زنی واحد‌‌ها را افزایش خواهد داد.

ادغام؛ چرخه مناسب تولید تا توزیع کالا

وی با اشاره به مزایای ادغام عنوان کرد ادغام می‌تواند موجب حذف واسطه‌ها و روندی مناسب در چرخه توزیع کالای تولیدی واحدهای صنعتی شود.

مدیرعامل این واحد صنعتی البته براین نکته نیز اذعان دارد که واحدهای تولیدی هنوز به این نتیجه نرسیده‌اند که ادغام واحدهای صنعتی یک ضرورت است و کارآیی انجمن فولاد را برای متقاعد کردن واحد‌‌ها به این اقدام ناکافی می‌داند.

به گفته او با توجه به بزرگی و وسعت شرکت آریان فولاد نیاز به ادغام در سایر واحدهای فولادی وجود دارد.

قاسمی با اشاره به مشکلات تولید مقاطع فولادی در شرکت آریان‌فولاد عنوان‌ کرد: متأسفانه بانک مرکزی ضد تولید عمل می‌کند و اگرچه آمار‌‌ها و ارقامی از ارایه تسهیلات به واحدهای تولیدی منتشر می‌شود اما به نظر نمی‌رسد این تسهیلات به دست تولید‌کنندگان واقعی رسیده باشد.

محل ارایه تسهیلات بانکی مشخص نیست

مدیرعامل این واحد صنعتی با بیان این‌که در آمار منتشر شده از سوی بانک مرکزی به ۴۱۷ هزار میلیارد تومان تسهیلات در سال ۹۴ اشاره شده است‌، خاطرنشان ‌کرد: درحالی در آمار‌‌ها رشد ۴۴ درصدی تسهیلات بانکی اعلام می‌شود که محل پرداخت این تسهیلات و واحدهای که تأمین مالی آن‌‌‌ها صورت گرفته است مشخص نیست.

قاسمی با بیان این‌که بیش از ۹۵ درصد تسهیلاتی که واحدهای صنعتی و تولیدی دریافت می‌کنند با سود ۲۵ درصدی ارایه می‌شود‌، تأکید ‌کرد: طبیعی است در چنین شرایطی مردم تاوان رفتار سیستم بانکی را با بیکاری و مشکلات معیشتی پرداخت می‌کنند و بانک مرکزی نیز نظارتی براین عملکرد ندارد.

وی خواستار نظارت بیش‌تر بانک مرکزی بر عملکرد بانک‌ها شد و افزود: بانک مرکزی باید در سامانه اطلاع‌رسانی خود جزییات فعالیت شرکت‌ها یا واحدهایی که توانسته‌اند از محل بانک‌ها تسهیلات دریافت کنند را اعلام کند تا مشخص شود آیا این واحد‌‌ها تولید‌کنندگان واقعی هستند یا خیر.

نرخ بهره بانکی عاملی ضد تولید

مدیرعامل این واحد صنعتی نرخ بهره ۳۰ درصدی سیستم بانکی را عاملی ضدتولید دانست و افزود: طبیعی است وقتی قیمت تمام شده تولید در واحد‌‌ها بالاست قدرت چانه‌زنی و رقابت در بازارهای صادراتی به شدت کاهش می‌یابد.

وی با اشاره به تبعیضی که میان قیمت محصولات و مواد اولیه واحدهای تولیدی میان مشتریان داخلی و خارجی وجود دارد‌، تصریح ‌کرد: فولاد مبارکه کالایی را که تولید‌کنندگان داخلی ۱۳۰۰ تومان می‌فروشد به تولید‌کنندگان چینی ۱۱۰۰ تومان ارایه می‌دهد.

 

قاسمی با بیان این‌که تعرفه ۳۰ درصدی واردات محصولات فولادی با توجه به شرایط تولید در کشور به معنای رسیدن به نقطه صفر است‌، افزود: صددرصد واردات کشور با حساب‌سازی و سیستم‌های پولشویی فرار مالیاتی دارد و درحالی که از واحدهای تولیدی داخلی مالیات سنگین دریافت می‌شود به معنای هزینه از جیب فقرا به نفع ثروتمندان است.