ورود دفعی نقدینگی به بازار خطرناک است

عضو انجمن اقتصاددان ایران ورود دفعی نقدینگی به بازار خطرناک است پرویزدلداده‌جاوید ضمن ابراز نگرانی از ورود یک‌باره این حجم عظیم از نقدینگی به بازار و اقتصاد ایران، گفت: امروز بیش‌ترین مانور و تمرکز دولت بر مهار و کنترل تورم قرار گرفته است. حال اگر یک‌باره بخواهیم برای خروج از رکود به صورت ضربتی عمل […]

عضو انجمن اقتصاددان ایران

ورود دفعی نقدینگی به بازار خطرناک است

پرویزدلداده‌جاوید ضمن ابراز نگرانی از ورود یک‌باره این حجم عظیم از نقدینگی به بازار و اقتصاد ایران، گفت: امروز بیش‌ترین مانور و تمرکز دولت بر مهار و کنترل تورم قرار گرفته است. حال اگر یک‌باره بخواهیم برای خروج از رکود به صورت ضربتی عمل کنیم، آن وقت ورود این نقدینگی می‌تواند بسیار خطرناک باشد.

عضو انجمن اقتصاددانان ایران با اشاره به کاهش نرخ تورم به عنوان تنها نقطه مثبت عملکرد دولت یازدهم به سایت تراز گفت: در کنار کنترل نسبی تورم متأسفانه رشد افسارگسیخته نقدینگی در سال‌های اخیر به شدت مشهود بوده و همچنان ادامه دارد.

وی با اشاره به رابطه نقدینگی و تورم و دلایل عدم ارتباط این دو پارامتر در دولت یازدهم خاطرنشان ‌کرد: اگرچه بر اساس علم اقتصاد بین نقدینگی و تورم موجود در کشور رابطه وجود دارد اما باید بررسی کنیم که چرا این رشد نقدینگی باعث افزایش رشد تورم نشده است.

جاوید در ادامه بیان ‌کرد: از آنجا که اقتصاد ایران در رکود شدیدی به سر می‌برد نقدینگی موجود در کشور وارد بازار تولید‌ و کسب‌وکار نشده است.

این استاد دانشگاه ضمن ابراز نگرانی از ورود یک‌باره این حجم عظیم از نقدینگی به بازار و اقتصاد ایران اظهار کرد: امروز بیش‌ترین مانور و تمرکز دولت بر مهار و کنترل تورم قرار گرفته است. حال اگر یک‌باره بخواهیم برای خروج از رکود به صورت ضربتی عمل کنیم آن وقت ورود این نقدینگی می‌تواند بسیار خطرناک باشد.

وی با مثبت خواندن ورود این نقدینگی به تولید گفت: اگر چه ورود نقدینگی موجود در اقتصاد ایران به بازار تولید یا بورس اتفاق بسیار مثبتی است اما اگر این نقدینگی وارد سایر حوزه‌ها فاجعه بار خواهد بود.

جاوید با بررسی دلایل عدم ورود این نقدینگی به بازار بورس تصریح‌ کرد: چون بورس ما دارای نوسانات زیادی بوده و تولید در اقتصاد ما دیربازده است این نقدینگی مستعد ورود به بازارهایی با بازدهی سریع است که با ورود این حجم از نقدینگی به سایر بازار‌‌ها تعادل موجود در بازار به هم خواهد خورد.

 

وی در خاتمه خاطرنشان‌ کرد: عدم تعادل در اقتصاد ایران در نتیجه منجر به افزایش نرخ تورم و از بین رفتن تنها موفقیت دولت یازدهم خواهد شد.