حفظ شعاری و حذف عملی!

                 حرف‌های خودی و بی‌خودی حفظ شعاری و حذف عملی!    بالاخره از تکرار سیاست‌های کلیشه‌ای و نخ‌نما عبور کردیم و در سطح جدیدی از تدبیر در امور اقتصادی قرار گرفتیم، اگرچه این سطح جدید به‌جای صعود، چند مرتبه‌ای به قعر نزدیک شده است ولی هرچه باشد در نوع خودش یک تحول محسوب می‌گردد و […]

                 حرف‌های خودی و بی‌خودی

حفظ شعاری و حذف عملی!

   بالاخره از تکرار سیاست‌های کلیشه‌ای و نخ‌نما عبور کردیم و در سطح جدیدی از تدبیر در امور اقتصادی قرار گرفتیم، اگرچه این سطح جدید به‌جای صعود، چند مرتبه‌ای به قعر نزدیک شده است ولی هرچه باشد در نوع خودش یک تحول محسوب می‌گردد و لابد مبارک!

  قبل‌تر‌‌ها وقتی می‌خواستند یک سیاست اقتصادی جدید را مصوب و اجراء کنند، چند ماه زودتر از گوشه و کنار و منابع موثق و غیرموثق و سیماهای ملی و میلی و مجازی و واقعی استفاده می‌شد و شایعه و حدس و گمان و سخنرانی و تکذیب و تأیید و کلی مراحل پیچیده به اجراء در می‌آمد تا آرام‌آرام خلق‌ا… به آمادگی کامل روحی و روانی می‌رسیدند و بعد مسؤولین امر با سَری افراشته و بادی در غبغب، اجرای سیاست جدید را اعلام می‌کردند و پس از آن، سیل تقدیر و تشکر‌‌ها و بَه‌ُبَه و چَه‌چَه‌ها و وعده گل و بلبل شدن کشور و معیشت و زندگی و آخرت در ذیل این اتفاق مبارک بود که سرازیر می‌شد و از سر و کول مردم و مسؤولین بالا می‌رفت!

  خب به هرحال تکرار یک شیوه (هرچند مؤثر و موفق) به مرور نخ‌نما و همه چیز عیان می‌شود و حنای سیاست‌گذار رنگ خود را از دست داده و اصرار بیشتر در تکرار کار را به مقاومت و خنس و بن‌بست می‌کشاند و هرچند دیر ولی بالاخره مسؤولین به این نتیجه رسیدند که باید فلک را سقف بشکافند و طرحی نو دراندازند!

  اما در این شیوه بسیار حکیمانه (شما بخوانید رندانه) و مملو از صداقت و روراستی (شما بخوانید پیچاندن، همراه با غبار محلی) و کاملاً منطبق بر قانون و علم (شما هرچه می‌خواهید بخوانید)، ابتدا سیاست جدید همزمان با چندین سیاست ایزائی و رَد گم‌کنی! اعمال می‌شود، بعد از مدتی کوتاه پیامد‌‌ها به‌وجود آمده را به گردن هرچیز ربط و بی‌ربطی می‌اندازند به غیر از اصل قضیه و البته همزمان هم اعلام می‌کنند که در آینده قرار است فلان سیاست اقتصادی (همانی که اجراء فرموده‌اند) را به اجراء در آورند!

در این بین نظرات موافق و مخالف است که به گوش می‌رسد و حتی ممکن است برخی اعتراض کنند و موضع‌گیری‌ها و هشدارهای منتقدان و صاحب‌نظران هم رسمی و غیررسمی منتشر شده، دفاعیات و رفع ابهام و ایراد‌‌ها هم که به وفور توسط رده‌های مختلف مسؤولین و مدیران و رسانه‌های همراه و همگام انجام و منتشر می‌شود.

یک نفر از مقامات از منتفی شدن اجرای برنامه جدید سخن می‌گوید، مسؤولی دیگر از تغییرات اعمال شده سخن می‌گوید، وزیری از آماده نبودن شرایط کشور و وکیلی از بهترین موقعیت زمانی حرف می‌زنند و خوب که هوا در شرایط گرگ و میشی قرار گرفت و احیاناً مه صبحگاهی هم به آن اضافه شد و چشم‌ چشم را نمی‌دید، اجرای برنامه را زیرپوستی و در سکوت خبری به اجراء درمی‌آورند و بعد از آن هیچ تلاطم و بهم‌ریزی وضعیت و ناله و اعتراضی نه به چشم و نه گوش مبارک متولیان نمی‌رسد چرا که عزیزان سرگرم تبریک و صدآفرین گفتن و اعطای لوح و تقدیرنامه به یکدیگر هستند و کلاً در باغ نیستند!

 چرا راه دور برویم و اینقدر صغری‌کبری بچینیم! همین قضیه دارو را ملاحظه بفرمایید، کافی است قیمت فعلی بسیاری از دارو‌‌ها را با سه، چهار ماه پیش مقایسه کنید، حرف از چند برابر است و آنهایی هم که آنقدر‌‌ها تکان نخورده‌اند، اساساً کمیاب و نایاب هستند و عجالتاً باید با چندین برابر قیمت از کف ناصرخسرو آن‌‌ها را ردیابی کرد، صدای همه هم درآمده است که حذف ارز ترجیحی هزار و یک داستان درست می‌کند و در این عرصات شیرتوشیری اقتصاد و معیشت مردم به صلاح نیست، با این‌حال همچنان حضرات مربوطه هر دو پا در یک لنگه کفش کرده و از عدم اجرای حذف دلار دولتی سخن می‌گویند!

 این وضعیت مربوط به دارو تجهیزات پزشکی است که ناسلامتی حساس و فوق حساس است، تو خود حدیث مفصل بخوان در رابطه با دیگر کالاهای اساسی …!

 

                                             هوشنگ خان      

 

 ا