رییس پژوهشکده بیماریهای گوارش و کبد با اشاره به اینکه چندین طیف از افراد با علایم مشابه بیماری سلیاک وارد گروه بیماران سلیاکی شدهاند، گفت: همین امر سبب شده که جمعیت زیادی از مبتلایان واقعی به این بیماری در کشور شناسایی نشوند. سلیاک یک نوع بیماری است که فرد به انواع غلات مانند گندم، […]
رییس پژوهشکده بیماریهای گوارش و کبد با اشاره به اینکه چندین طیف از افراد با علایم مشابه بیماری سلیاک وارد گروه بیماران سلیاکی شدهاند، گفت: همین امر سبب شده که جمعیت زیادی از مبتلایان واقعی به این بیماری در کشور شناسایی نشوند.
سلیاک یک نوع بیماری است که فرد به انواع غلات مانند گندم، جو، چاودار و گاهی جو دو سر آلرژی دارد و مصرف آنها موجب اسهال، استفراغ، لاغری و برخی علایم دیگر در فرد میشود.
به گزارش ایرنا، محمد رضا زالی در این زمینه افزود: نزدیک به یک قرن است که بیماری سلیاک شناخته شده است، اما زمانی تشخیص داده میشد که مراحل نهایی بیماری بود و درمان نیز آن طور که باید مؤثر واقع نمیشد و افراد باید مشکلات این بیماری را تحمل میکردند.
رییس پژوهشکده بیماریهای گوارش و کبد اظهار کرد: امروزه با پیشرفت علم، این بیماری در مراحل اولیه شناسایی میشود و مشکلات مبتلایان به سلیاک بسیار کاهش یافته است.
فوق تخصص گوارش و کبد گفت: از نظر پزشکی یک طیف مشخص مبتلا به سلیاک وجود دارد اما عوامل مختلفی هستند که تشخیص تعداد صحیح مبتلایان را مختل میکند؛ برخی افراد به بیماری سلیاک مبتلا نشدهاند اما به گونهای نسبت به گندم حساسیت دارند که با مصرف نکردن نان بهبود مییابند و برخی نیز که فامیل درجه اول آنها مبتلا بوده، باید مورد آزمایش قرار گیرند.
وی افزود: همچنین علاوه بر بیماران سلیاکی، گروههای دیگری مانند هنرپیشهها نیز از رژیم غذایی سلیاکیها پیروی میکنند زیرا معتقدند که رژیم فاقد گلوتن برای پوست و اندام آنها مناسب است.
زالی ادامه داد: گروه دیگر ورزشکاران هستند که به این مجموعه پیوستهاند و از رژیم سلیاکی استفاده میکنند. زیرا معتقدند موجب تقویت بیشتر آنها میشود.
وی ادامه داد: همچنین گروهی از بیماریهای روانی مانند افسردگی و خستگی در جامعه شیوع یافته که از علایم بیماری سلیاک به شمار میرود. از سوی دیگر افرادی هستند که روده تحریکپذیر دارند و با خوردن گندم دچار علایم سلیاک میشوند اما بیمار نیستند؛ بنابراین این بیماری مانند کلاف سردرگمی است که باید ابتدای آن را پیدا کرد.
رییس پژوهشکده بیماریهای گوارش و کبد اظهار کرد: همچنین تنوع افراد وارد شده به رژیم سلیاکی تا حدودی کار را برای تهیه آمار دقیق مبتلایان به سلیاک مشکل کرده است.
زالی با بیان اینکه یکی از مهمترین مواد آلرژی زا در بدن گندم است، توصیه کرد: افراد به ویژه کودکانی که دچار خارش یا کهیر میشوند باید با دقت نظر بیشتری از غلات به ویژه گندم استفاده کنند.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.