ششمین موشک «فالکون ۹» با موفقیت به زمین بازگشت

ششمین موشک «فالکون ۹» با موفقیت به زمین بازگشت یکی دیگر از موشک‌های فالکون۹ شرکت اسپیس‌ایکس پس از پرتاب به همراه ماهواره ارتباطی ژاپن به سمت مدار، با موفقیت بر روی یک سکوی شناور خودران فرود آمد. به گزارش ایسنا به نقل از اسپیس، در دو سال گذشته ۶ فروند از ۱۱ موشک فالکون شرکت […]

ششمین موشک «فالکون ۹» با موفقیت به زمین بازگشت

یکی دیگر از موشک‌های فالکون۹ شرکت اسپیس‌ایکس پس از پرتاب به همراه ماهواره ارتباطی ژاپن به سمت مدار، با موفقیت بر روی یک سکوی شناور خودران فرود آمد.

به گزارش ایسنا به نقل از اسپیس، در دو سال گذشته ۶ فروند از ۱۱ موشک فالکون شرکت اسپیس‌ایکس به زمین بازگشته‌اند. از این ۶ مورد، ۴ موشک با موفقیت کامل روی زمین فرود آمده و دو مورد به زمین رسیده‌اند ولی فرود موفق نداشته‌اند.

در حال حاضر این شرکت ۶ موشک بازیابی شده فالکون ۹ دارد که قصد دارد مجدداً از آن‌‌ها در مأموریت‌های بیش‌تری استفاده کند. در حقیقت الون‌ماسک، مدیرعامل اسپیس‌ایکس، اعلام کرده که در پاییز امسال از یکی از این موشک‌‌‌ها استفاده خواهد کرد.

این موشک ابتدا باید ماهواره JCSAT-16 ژاپن را به مدار انتقالی زمین‌‌ثابت ارسال می‌کرد که بسیار بیضوی است و ماهواره را ۳۲ هزار کیلومتر از سطح زمین دور می‌کند.

دستیابی به این مدار در مقایسه با مدار پایین زمین، به سرعت و مصرف سوخت بسیار زیادی در زمان برخاست نیاز دارد. این مسایل باعث می‌شود تا فرود مجدد موشک با سختی همراه شود. در این شرایط، موشک نه تنها با حرارت و سرعت بالایی در هنگام ورود مجدد به جو روبه‌رو است، بلکه همچنین سوخت کمی برای روشن کردن مجدد موتور‌‌ها و انجام مانورهای ضروری برای فرود دارد.

اما با این وجود، شرکت اسپیس‌ایکس تاکنون توانسته ۳ موشک با مأموریت به مدار انتقالی زمین‌ثابت را با موفقیت بر روی زمین فرود بیاورد.

 

امید است که با استفاده مجدد از این موشک‌ها، اسپیس‌ایکس بتواند هزینه‌های گزاف ساخت موشک را کاهش بدهد. تاکنون تمام موشک‌های ناقل مأموریت‌های فضایی یا در جو از بین رفته‌اند یا دیگر قابل استفاده نبوده‌اند. استفاده مجدد از آن‌‌‌ها می‌تواند تا ۳۰ درصد در هزینه‌ها برای ساخت یک موشک کامل برای هر مأموریت جدید صرفه‌جویی کند.