گروه راهوشهرسازی- یکی از مشکلات مهم نهضت تولید چهار میلیون مسکن در پرداخت تسهیلات بانکی به خانوارهای کمدرآمد و متوسط، نرخ سود تسهیلات بانکی و میزان اقساط بالا و خارج از استطاعت بودن آن است. به گزارش مناقصهمزایده، دولت در تلاش است که منابع مورد نیاز برای کاهش سود تسهیلات بانکی و بخشی از هزینههای […]
گروه راهوشهرسازی- یکی از مشکلات مهم نهضت تولید چهار میلیون مسکن در پرداخت تسهیلات بانکی به خانوارهای کمدرآمد و متوسط، نرخ سود تسهیلات بانکی و میزان اقساط بالا و خارج از استطاعت بودن آن است. به گزارش مناقصهمزایده، دولت در تلاش است که منابع مورد نیاز برای کاهش سود تسهیلات بانکی و بخشی از هزینههای تأمین مسکن خانوارهای کمدرآمد را تأمین کند. به همین منظور برای توانمندسازی مردم جهت گسترش عرضه مسکن و رفع موانع و پایدارسازی منابع مورد نیاز، صندوق ملی مسکن را راهاندازی کرده است. گفتنی است که تسهیلات نهضت ملی مسکن در تهران ۴۵۰ میلیون تومان، سایر کلانشهرها ۴۰۰ میلیون تومان، سایر شهرها ۳۵۰ میلیون تومان و روستاها ۲۵۰ میلیون تومان میباشد و بازپرداخت اقساط وام این طرح که به سه بخش مشارکتی، خودمالکی و حمایتی تقسیم میشود متفاوت است و قرار است بخشی از بازپرداخت وام گروههای حمایتی، توسط دولت پرداخت شود. اما با این وجود بهتازگی خبرهای مبنی بر اقساط هفت میلیون تومانی وام ۴۵۰ میلیون تومانی نهضت ملی مسکن منتشر شده است که وزارت راهوشهرسازی ضمن تکذیب آن، بر کمک دولت برای پرداخت اقساط تأکید دارد. این در حالی است که به گفته محمدحسن علمداری؛ عضو هیأت مدیره بانک مسکن، اقساط ماهانه به روش پلکانی با تسهیلات ۴۵۰ میلیون تومانی در تهران پنج میلیون و ۶۰۰ هزار تومان است. محمود محمودزاده؛ معاون مسکن و ساختمان وزارت راهوشهرسازی، با تکذیب اقساط هفت میلیون تومانی طرح حمایتی نهضت ملی مسکن که در برخی رسانهها به آن اشاره شده، افزود: رقم اعلام شده بر مبنای سود ۱۸ درصد است که شیوه پرداخت نظام بانکی است، دولت در مسکن حمایتی بهویژه برای دهکهای یک تا پنج، نیمی از تسهیلات را پرداخت خواهد کرد. بر این اساس رقم اقساط نهایی به کمتر از نصف این مبلغ خواهد رسید. وی توضیح داد: در طرح نهضت ملی مسکن دولت با اتکاء به منابع صندوق ملی مسکن بخشی از سود تسهیلات خانوارها را پرداخت میکند و به هیچ عنوان قرار نیست همه خانوارها بر مبنای سود ۱۸ درصد، اقساط نهضت ملی مسکن را پرداخت کنند. معاون مسکن و ساختمان وزارت راهوشهرسازی، بیان داشت: دولت از ابتدا تصمیم داشت با پایدارسازی منابع بخش مسکن، با توانمندسازی خانوارها امکان حضور و خانهدار شدن آنان را در طرحهای نهضت ملی فراهم کند، بر این اساس با طراحی صندوق ملی مسکن و اختصاص بودجه آن به گروههای هدف طرحهای حمایتی اعم از دهک اول تا پنجم، بخش قابلملاحضهای از سود تسهیلات را با کمک دولت به نظام بانکی پرداخت میکنند. وی ادامه داد: در عین حال میزان اقساط پرداختی منطبق با توان خانوار است و بهزودی مبلغ اقساط اعلام خواهد شد و میزان منابع صندوق بستگی به قانون بودجه دارد.
احتمال تمدید ثبت اطلاعات سکونتی در سامانه ملی املاک
محمودزاده؛ همچنین با یادآوری اینکه مهلت ثبت اطلاعات سکونتی در سامانه ملی املاک و اسکان تا پایان ماه جاری (آذرماه ۱۴۰۰) است، اظهار کرد: وزارت راهوشهرسازی با توجه به اینکه برخی متقاضیان مسائلی مانند صدور سند و امثال این داشتند که زمانبر شده، برای آنکه مشکلات ناشی از عدم ثبت اطلاعات سکونتی برای آنها پیش نیاید درخواست تمدید مهلت را داده است. معاون مسکن و ساختمان وزارت راهوشهرسازی، با بیان اینکه درخواست تمدید را به مجلس شورای اسلامی و دبیرخانه ستاد سران قوا (ستاد عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا) ارائه کردهایم، افزود: امیدواریم بتوانیم مهلت تمدید شود تا همه مردم با فرصت مناسب اجازه ثبت اطلاعات سکونتی خود را در سامانه املاک و اسکان داشته باشند. وی تصریح کرد: تمدید مهلت ثبت اطلاعات در دو مرحله است؛ یک مرحله تا آخر سالجاری مطرح شده است. مرحله دیگر نیز تقسیمبندی شهرها و استانهای مختلف برای این کار با توجه به حجم اطلاعاتی که قرار است آمده و وارد سیستم شود، است. از اینرو جدول متنوعی برای این کار در دست تهیه است که بهزودی اطلاعرسانی درباره آن صورت میگیرد.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.