رییس گروه امور بنگاهها، شوراها و توسعه مشارکتهای مردمی سازمان برنامه در گفتوگو با مناقصهمزایده ۴۲۰۰ پروژه از طرحهای تملک دارایی آماده واگذاری به بخش خصوصی است رامین شاهی –دولت مصمم است تا هرچه زودتر پروژههای نیمهتمام را از بلاتکلیفی نجات دهد. سازمان برنامه و بودجه موظف است گره انبوه طرحهای نیمهتمام با پیمانکارانی که […]
رییس گروه امور بنگاهها، شوراها و توسعه مشارکتهای مردمی سازمان برنامه در گفتوگو با مناقصهمزایده
۴۲۰۰ پروژه از طرحهای تملک دارایی آماده واگذاری به بخش خصوصی است
رامین شاهی –دولت مصمم است تا هرچه زودتر پروژههای نیمهتمام را از بلاتکلیفی نجات دهد. سازمان برنامه و بودجه موظف است گره انبوه طرحهای نیمهتمام با پیمانکارانی که در صف دریافت طلبهای خود هستند را باز کند.
در این راستا بخش تازهتأسیس امور بنگاهها شوراها و توسعه مشارکتهای مردمی سازمان برنامه حدود یکسالونیم است که در سازمان برنامه تشکیل شده است و کارشناسان آن در تلاشند با همفکریهای کارشناسانه و تشکیل همایشها و نشستهای داخلی و سراسری در مسیر واگذاری طرحهای نیمهتمام فعالیت کنند.
در همین راستا، با محمدرجایی، کارشناس خبره و قدیمی سازمان برنامه که در واحد تازهتأسیس جدید امور بنگاهها شوراها و توسعه مشارکتهای مردمی سازمان برنامه مشغول فعالیت است به گفتوگو نشستیم تا آخرین دستاوردهای واحد واگذاریهای سازمان برنامه را مورد بررسی قرار دهیم.
**باتوجه به همایش اخیرتان در استان تهران، در طول این یکسالونیمی که واحد امور بنگاهها، شوراها و توسعه مشارکتهای مردمی سازمان برنامه تشکیل شده است، چه خروجی داشته است؟
*بعد از ابلاغ دستورالعمل شورای اقتصاد برای واگذاری طرحهای تملک دارایی، امور بنگاهها، شوراها و توسعه مشارکتهای مردمی سازمان برنامه و بودجه پس از تشکیل، نسبت به ترویج مشارکت بخش خصوصی برای حضور در طرحهای عمرانی در سطح استانها اقدام کرد که براساس برنامهریزیهای صورت گرفته، کشور را به ۸ قسمت تقسیم شد. در همین راستا، دورههای تخصصی خود را در ۸ منطقه کشور برگزار کردیم. ششمین دوره همایش مشارکتهای مردمی در ۳۰ و ۳۱ تیرماه گذشته در تهران و با حضور استاندار تهران، رییس سازمان برنامه استان تهران و تمامی دستگاههای اجرایی عهدهدار بخش مشارکتهای عمومی خصوصی، از استانهای تهران، البرز، قزوین و سمنان برگزار شد؛ رویکردهای آن تشریح شد و همچنین از تجربیات ۵ استان در بخش واگذاریها و عملکردشان به سمع و نظر همگان رسید و مشکلات آنها در واگذاریها مورد بررسی همگان قرار گرفت.
** درمورد قوانین موجود و مشکلات ناشی از آن در بخش واگذاریها توضیح دهید.
*دستورالعمل وزارت اقتصاد در ۵/۴/۱۳۹۵ که جهت مقررات مالی۲ برای گام اول خوب بود اما دارای مشکلاتی بود.
دستورالعمل مصوبه شورای اقتصاد که به استناد ماده ۲۷ قانون بخشی از مقررات مالی۲ تنظیم شده بود، گام اولی بود که بتوانیم در توسعه مشارکتهای عمومی خصوصیبرداریم که به نوعی برای طرحهای تملک دارایی تنظیم شده بود ولی همه نیازها برای توسعه مشارکتهای عمومی خصوصی را پوشش نمیدهد.
درسال گذشته وزارت اقتصاد و دارایی و حتی قبل از آن پیشنویس لایحه مشارکتهای عمومی خصوصی را برای دولت ارسال کرده بود که دارای نواقصی بود، از سویی پیشنویسی از سوی سازمان مدیریت برای دولت تهیه و ارسال شد اصلاح شده بود که برگشت خورد که با توجه به اینکه دستورالعمل شورای اقتصاد ارسال شده بود این دستورالعمل کار شود و معایب و مشکلات آن بررسی شود تا یک پیشنویس جامع تری به هیأت دولت ارسال شود.
** بیشتر توضیحدهید.
* حدود۱۰، ۲۰ سال پیش در خصوص مشارکتهای عمومی خصوصی برنامههایی در وزارتخانه مختلف از جمله وزارت راه و وزارت نیرو مطرح شده و پروژههایی با محدودیت واگذار شده است که باید توجه داشت مشارکتهای عمومی-خصوصی طرحهایی است که باید مدت زمان طولانی داشته باشند و تا اصل بازگشت سرمایه و سود کافی را برای مشارکتکننده داشته باشد؛ بنابراین دقت در نوع واگذاری و نحوه نگارش قرارداد آن، مشکلات و موانعی که بعدها ممکن است رخ دهد، نیازمند بازنگری جدی است تا طرفین قرارداد دچار مشکل نشوند. لذا به همه دستگاهها توصیه میکنیم تا دقت کافی را در تنظیم قراردادها داشته باشند.
**ممکن است خروجی و دستاوردهای شما را در مرحله واگذاری پروژهها به صورت آماری ارایه توضیح دهید.
*باید عرض کنم در سال گذشته و در گام اول شناسایی طرحهای تملک دارایی در کشور بود که قابلیت واگذاری دارد که از ۸۱۰۰۰ طرح تملک دارایی ملی و استانی موجود در کشور به ارزش اعتبار مورد نیاز ۴۰۰۰۰۰میلیارد تومانی است در تعهد دولت برای اتمام و بهرهبرداری است، در حال حاضر ۴۲۰۰ پروژه توسط استانها و دستگاههای مرکزی شناسایی شده است که این شناسایی به منزله واگذاری نیست و صرفاً قابلیت واگذاری را دارند که باید گزارش توجیه فنی و اقتصادی آن تهیه و ارایه شود.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.