وجود۸۰۰ پرونده شکایت از مهندسان عمران در دادگاهها فعالیت مهندسان حرفهای عمران، علاوه بر تضمین کیفیت ساختوساز و مراعات دقیق و همهجانبه شاخصها و ضوابط کیفی، نقش افراد غیرمتخصص را در عرصه ساختوساز، محدود کرده و امکان اجرای هماهنگ و منسجم سیاستهای راهبردی را، بیشتر و بهتر در صنعت ساخت فراهم میآورد. به گزارش صما، […]
وجود۸۰۰ پرونده شکایت از مهندسان عمران در دادگاهها
فعالیت مهندسان حرفهای عمران، علاوه بر تضمین کیفیت ساختوساز و مراعات دقیق و همهجانبه شاخصها و ضوابط کیفی، نقش افراد غیرمتخصص را در عرصه ساختوساز، محدود کرده و امکان اجرای هماهنگ و منسجم سیاستهای راهبردی را، بیشتر و بهتر در صنعت ساخت فراهم میآورد.
به گزارش صما، مهندسی عمران همچون دیگر رشتهها به لحاظ حرفهای، همواره با فراز و نشیبهای متعدد روبهرو بوده و تجارت ارزندهای را با مرور زمان، در کارنامه خود، به ثبت رسانده است؛ اما واضح است که به موازات پیشرفت خود، هیچگاه از پرداختن به وجوه نظری این حرفه و تبیین ابعاد و کارکردهای آن، غفلت نورزیده و این امر ضروری و مهم را بهطور گوناگون، دنبال کرده است. ازاینرو، تکرار این تلاش علمی، ضرورت داشته و بایستی صرفنظر از مؤلفه زمان، مدنظر قرار گیرد.
وظیفه نظاممهندسی نظارت بر حسن اجرای خدمات مهندسی است
در همین زمینه علیرضامجربیکرمانی، رییس سازمان نظاممهندسی ساختمان البرز با بیان اینکه رشته عمران اصلیترین رشته نظاممهندسی است، به صما گفت: قطعاً تلاشهای و قوانین متعدد باعث ارتقای ساختوسازهای کشور در بخش عمران شده است؛ اما این ارتقای بههیچعنوان مطلوب نیست.
منتخب رشته عمران هیأت عمومی شورای مرکزی هفتم افزود: در حال حاضر ساختوسازهای کشور از سوی مجریان ذیصلاح دچار صدمات متعدد شده است.
مجربیکرمانی با بیان اینکه مجریهای ذیصلاح با سازمان نظاممهندسی همکاری نمیکنند، گفت: در حال حاضر مشکل اساسی ساختوسازهای کشور، مربوط به عدم اجرای قوانین است. زیرا ما در بخش نظارت درگیر مشکلات چندانی نیستیم.
رییس سازمان نظاممهندسی ساختمان البرز با اشاره به اینکه باید به بحث مجریان ذیصلاح جدیتر وارد شویم، گفت: طرح مجریان ذیصلاح تاکنون موفق نبوده و شکستهای متعددی را به همراه داشته است.
وی گفت: وظیفه سازمان نظاممهندسی نظارت بر حسن اجرای خدمات مهندسی است که قانون بهخوبی اجرا شود.
مجربیکرمانی در ادامه بابیان اینکه جدای این مباحث باید در مباحث مقررات ملی بهصورت جدیتر وارد شویم، افزود: اگر مقررات ملی اجرا شود بسیاری از سرمایهگذاران در بخش ساختمان که ذینفع هستند، منافعشان به خطر میافتد که این امر سبب مراجعه آنها به شورای شهر و درنهایت فشار شورا به سازمان نظاممهندسی میشود.
رییس سازمان نظاممهندسی ساختمان البرز در ادامه گفت: شورای مرکزی هفتم میتواند با ایجاد ارتباط عمیقتر بین رشتهها در ارتقای وضعیت ساختوسازهای کشور فعالتر عمل کند.
مجربیکرمانی در خاتمه افزود: استفاده از فنآوریهای نوین و اجرای قوانین مقررات ملی ساختمان میتواند پاسخگوی نیاز جامعه امروزی باشد.
همچنین محسنقربانی، رییس نظاممهندسی ساختمان مازندران بابیان اینکه مقصر اصلی عدم ارتقای جایگاه عمران عدم اجرای و نظارت دقیق است، گفت: در حال حاضر بیش از ۸۰۰ پرونده در مورد شکایت از مهندسان عمران در دادگاهها وجود دارد.
منتخب رشته عمران هیأت عمومی شورای مرکزی هفتم افزود: بیشتر مردم تمام مشکلات ساختمان از نما گرفته تا قسمت تأسیسات را به مهندسان عمران نسبت میدهند و انتظار دارند. ساختوساز آنها بیمه مادامالعمر داشته باشد.
قربانی با بیان اینکه وزارت راه و شهرسازی تاکنون اقدامات بسیاری درمورد اصلاح آییننامهها و اخلاق حرفهای داشته گفت: شروع اصلاح آییننامهها در طی سالهای ۸۹ و ۹۲ در زمان منوچهر شیبانی رییس گروه تخصصی عمران در شورای مرکزی نظاممهندسی بوده است در آن دوره اصلاح آییننامه گودبرداری، سازههای نگهدار و آزمایشهای ژئوتکنیک از این موارد بوده است.
رییس نظاممهندسی ساختمان مازندران با تأکید بر رعایت اخلاق مهندسی در ارایه خدمات حرفهای خاطرنشان کرد: برای ارتقای، شان و جایگاه مهندسی باید اخلاق حرفهای را رعایت کنیم.
وی در این مورد تصریح کرد: رعایت اخلاق مهندسی یکی از پسندیدهترین فعالیتهای وزارت راه و شهرسازی بوده است که بهواسطه رعایت این مباحث وضعیت ساختوسازها تغییرات زیادی خواهد کرد و البته حساب مهندسان سهلانگار و دلال از مهندسان زحمتکش جدا خواهد شد.
قربانی با بیان این مطلب که متأسفانه فعالیت سالم چند هزار مهندس بهپای نادرست چند مهندس متخلف نوشته میشود، متذکر شد: بهطورکلی مهندسان با رعایت اخلاق مهندسی به سمت و سوی شفافسازی و عمیقتر شدن ارتباط با مردم پیش خواهند رفت.
وی در خاتمه گفت: شورای مرکزی هفتم با ترکیب افراد متخصص میتواند در بهبود جایگاه تمام ۷ رشته مثمرثمر شود و البته این شورا باید اصلاح آییننامههای متعددی را تصویب و اجرا با همکاری وزارت راه و شهرسازی قرار دهد.
مردم مقصر اصلی ساختوسازهای بیکیفتی را مهندسان عمران میدانند
به علاوه شهرام کوسهغراوی عضو هیأتمدیره نظاممهندسی گلستان با بیان اینکه بعد مسؤولیت مهندسان عمران بالا است، گفت: نقش و جایگاه مهندسان عمران در نظر بسیاری از افراد هنوز شناخته شده نیست. متأسفانه با عمیقتر شدن رکود ساختوساز نقش مهندسان نیز کمرنگتر شده است.
منتخب رشته عمران هیأت عمومی شورای مرکزی هفتم، افزود: هدف اصلی مهندسان ۷ رشته نظاممهندسی ایجاد استحکام در سازه و جلوگیری از آسیبپذیری آن است، در حال حاضر اکثر ساختوسازهای کشور جایگاه قابل قبولی در عرصه جهانی ندارد.
نماینده مردم گلستان در مجلس شورای اسلامی گفت: باوجود گستردگی ساختوساز در نقاط مختلف کشور تا چند سال گذشته آنچه تأسفبرانگیز بود علمی نبودن این ساختوسازها و در مواردی بیتوجهی به کیفیت سازه به بهانه کاهش هزینههای تمامشده بود.
عضو هیأتمدیره نظاممهندسی گلستان خاطرنشان ساخت: در همه جای کشور ساختمانهای بسیاری ساخته شدند که مالکان آنها برای کاهش هزینهها از بهکارگرفتن توصیههای مهندسان خودداری کردند.
وی در ادامه تصریح کرد: درگذشته وضعیت ساختمان و بنا در کشور ازنظر علم مهندسی تأسفبرانگیز بوده، اما اکنون و با توجه به اعمال قانونهای خاص ساختوساز براساس آموزههای علمی پیش میرود.
عضو هیأتمدیره نظاممهندسی گلستان در ادامه اظهار کرد: مهندسان عمران با عنایت بهضرورت آیندهنگری، چشمانداز آینده حرفهای خود را بررسی نموده و پیرامون آن به مطالعه و تحقیق بپردازند تا بتوان براساس یافتههای آن، برنامهای راهبردی با نگاه به آینده، تدوین نمود.
وی با بیان اینکه بیشتر مردم مقصر اصلی ساختوسازهای بیکیفتی را مهندسان عمران میدانند، تصریح کرد: باید شورای مرکزی هفتم در تقسیم فعالیتهای مهندسان بازنگری مناسبی داشته باشد.
غراوی گفت: در حال حاضر وضعیت ساختوسازهای حاشیه کلانشهرها نیازمند امدادرسانی و بازنگری سریع است.
نماینده مردم گلستان گفت: مهندسی عمران در شرایط کنونی، صاحب جایگاه و موقعیتی است که بهاندازه لازم، استوار، مطلوب و درخور نیست. البته شاید دیگر حرفهها نیز در سطح مهندسی، از وضعیت فعلی خود، چنین تفسیر و برداشتی داشته باشند، اما این تفسیر و برداشت در میان دارندگان عنوان مهندسی در عرصه عمران، با توجه به شمار فراوان آنان و میزان مسؤولیتهای حرفهای که در جامعه دارند، رنگ و رویی متفاوت دارد.
غراوی افزود: فعالیت مهندسان حرفهای تحت قوانین و ضوابط سازمان نظام مهندسی، علاوه بر تضمین کیفیت ساختوساز و مراعات دقیق و همهجانبه شاخصها و ضوابط کیفی، نقش افراد غیرمتخصص را در این عرصه، محدود کرده و امکان اجرای هماهنگ و منسجم سیاستهای راهبردی را، بیشتر و بهتر، فراهم میآورد.
وی در خاتمه گفت: اطراف جهان بازارهای جذابی برای به خدمت گرفتن مهندسان هست اما مهندسان ایرانی سهم مناسبی از این بازارهای پررونق را به خود اختصاص نمیدهند.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.