گروه اجتماعی- همه چیز از نامه کنفدراسیون فوتبال آسیای فدراسیون فوتبال شروع شد. پنجشنبه هفته گذشته کنفدراسیون فوتبال آسیا، با ارسال نامهای به فدراسیون فوتبال اعلام کرد؛ دو باشگاه پرسپولیس و استقلال به دلیل نقص مدارک در آستانه حذف از لیگ قهرمانان آسیا و ابطال مجوز حرفهای قرار دارند. در این بین باشگاه گلگهر سیرجان […]
گروه اجتماعی- همه چیز از نامه کنفدراسیون فوتبال آسیای فدراسیون فوتبال شروع شد. پنجشنبه هفته گذشته کنفدراسیون فوتبال آسیا، با ارسال نامهای به فدراسیون فوتبال اعلام کرد؛ دو باشگاه پرسپولیس و استقلال به دلیل نقص مدارک در آستانه حذف از لیگ قهرمانان آسیا و ابطال مجوز حرفهای قرار دارند. در این بین باشگاه گلگهر سیرجان هم با نقص مدارک نمیتواند مجوز حرفهای دریافت کند. AFC در این نامه به باشگاههای ایرانی برای ارائه مدارک و دفاعیات خود تا پایان وقت اداری دوشنبه (ششم دیماه) فرصت داد. این موضوع در حالی اتفاق افتاد که چند روز قبل از آن نشستی میان سران فدراسیون و کمیته استیناف مجوز حرفهای و مدیران دو باشگاه برگزار و در آن اعلام شد؛ با رفع مشکلات و موانع، دو باشگاه موفق به اخذ مجوز حرفهای شدهاند. این موضوع باعث شد روز جمعه نشستی در فدراسیون فوتبال برگزار و به بررسی این موضوع پرداخته شود. در این مدت مسؤولان سابق فوتبال کشور همچون کاظم اولیایی، مصطفی آجرلو، داریوش مصطفوی به انتقاد از رویه جاری درخصوص سرخابیها پرداختند و یکدیگر را به کمکاری در پرونده سرخابیها متهم کردند.
واگذاری دولت به دولت!!
در این میان مسؤولان مربوطه برای رفع اشکال مالکیت مشترک هم ترفندی موقت در نظر گرفتند که در نوع خودش جالب است. به این ترتیب اعلام شد مالکیت باشگاه پرسپولیس به وزارت امور اقتصادی و دارایی و مالکیت باشگاه استقلال هم به وزارت صنعت،معدنوتجارت واگذار شده است. انتشار این خبر واکنشهای زیادی به دنبال داشت. طبق معمول بسیاری از هواداران دو تیم به سرعت وارد فضای کلکل و کریخوانی شدند. آنها تلاش کردند نشان بدهند به سود باشگاه رقیب تبعیض صورت گرفته است. این طرفیها میگفتند؛ شرایط وزارت اقتصاد بهتر است و آن طرفیها مدعی بودند وزارت صمت از وضعیت مطلوبتری برخوردار است.
چگونگی واگذاری سرخابیها
رئیس سازمان خصوصیسازی، توضیحات جدیدی را در مورد مالکیت دو باشگاه استقلال و پرسپولیس ارائه کرد و تصریح کرد: تا زمانی که سهام این دو باشگاه در بورس عرضه نشود، مالکیتشان با دولت باقی خواهد ماند؛ هر چند اقداماتی درخصوص رفع ایرادات AFC انجام شده است. حسین قربانزاده؛ در گفتوگو با ایسنا، تصریح کرد: تصمیم بر این است که اعضای مجمع باشگاهها تفکیک شوند اما این به معنای این نیست که مالکیت از دولت منتقل میشود. این دو باشگاه مانند ۲۹۰ شرکت دیگر که در لیست واگذاری هستند، باید خصوصیسازی شوند. هر شرکتی هم که در لیست واگذاری قرار میگیرد، برای آمادهسازی جهت خصوصیسازی و حقوق مرتبط با اعمال مالکیت به وزارت اقتصاد سپرده میشود. این بدان معنا نیست که مالکیت آن به وزارت اقتصاد داده شود، یعنی اموری مانند برگزاری مجمع و انجام امور به این مجموعه واگذار میشود. وی در مورد ایراد AFC درباره مالکیت مشترک این دو باشگاه نیز، گفت: ایراد AFC باید به تدریج رفع شود. در این راستا به AFC نامه زده شده و در مورد خصوصیسازی باشگاهها گزارش دادهایم که با تعهدی که باشگاهها دادهاند و سازمان بورس نیز تأیید کرده است، باید سهام این دو باشگاه در فوریه ۲۰۲۲ عرضه شود. از آن جایی که پیش از این اعضای مجمع دو باشگاه از سه عضو ثابت وزیر دادگستری، وزیر ورزش و وزیر اقتصاد تشکیل میشد، در حال نامهنگاری هستیم که اعضاء مشترک نباشند. در واقع دولت مالک و سهامدار است اما حقوق مرتبط با اعمال مالکیت، برگزاری مجمع و… برعهده وزارت اقتصاد است. قرار است اعضای مجمع و حتی نفراتی که در مجمع شرکت میکنند، تفاوت داشته باشد تا ایراد AFC نیز برطرف شود. قربانزاده؛ در مورد صورتهای مالی دو باشگاه نیز، توضیح داد: قرار است این دو باشگاه تا ۱۵ دیماه صورتهای مالی خود را رائه دهند، تا بررسی کنیم. میزان و وضعیت بدهیها نیز در این صورتهای مالی مشخص خواهد شد. گفتنی است؛ براساس این گزارش و براساس نامه AFC به باشگاههای استقلال و پرسپولیس، این دو باشگاه تا ساعت ۱۵:۲۹ (۲۳:۵۹ به وقت مالزی) روز گذشته فرصت داشتند تا آخرین پاسخهای خود را درباره ابهامات کنفدراسیون فوتبال آسیا پیرامون مجوز حرفهای ارائه کنند. در همین ارتباط صبح روز گذشته اعلام شد که مالکیت باشگاههای استقلال به وزارت صمت و پرسپولیس به وزارت امور اقتصادی و دارایی واگذار شد تا مشکل مالکیت مشترک این دو باشگاه حل شود. خبری که توسط کاظم اولیایی؛ عضو کمیته بدوی صدور مجوز حرفهای مورد تأیید قرار گرفت.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.