سخنگوی وزارت بهداشت ۸۰ درصد مردم توان مالی مراجعه به دندانپزشکی ندارند سخنگوی وزارت بهداشت، با اشاره به اینکه حداقل ۸۰ درصد مردم توان مالی مراجعه به دندانپزشکی را ندارند، گفت: بهطور متوسط ۱۰ تا ۱۲ درصد هزینههای دندانپزشکی مربوط به مواد اولیه است. به گزارش فارس، ایرجحریرچی در نشست خبری در ارتباط با نظارت […]
سخنگوی وزارت بهداشت
۸۰ درصد مردم توان مالی مراجعه به دندانپزشکی ندارند
سخنگوی وزارت بهداشت، با اشاره به اینکه حداقل ۸۰ درصد مردم توان مالی مراجعه به دندانپزشکی را ندارند، گفت: بهطور متوسط ۱۰ تا ۱۲ درصد هزینههای دندانپزشکی مربوط به مواد اولیه است.
به گزارش فارس، ایرجحریرچی در نشست خبری در ارتباط با نظارت بر سلامت زندانها، گفت: وزیر دادگستری اخیراً اعلام کرده که از وضعیت بهداشتی زندانها راضی نیستند که یکی از علتهای اصلی آن را تراکم زندانها اعلام کردهاند.
وی افزود: ما معتقدیم مهمترین روش حل این مشکل بهداشتی درمانی کاهش تعداد زندانیان و پیشگیری از ورود به زندان که طی دو سال اخیر اقدامات مؤثری در این راستا انجام شده است.
سخنگوی وزارت بهداشت با اشاره به اینکه زندانیان نسبت به سایر افراد جامعه بیشتر در معرض خطر برخی از بیماریها هستند، گفت: موضوع اعتیاد و مواد مخدر نیز به این مسأله دامنزده و هر فرد پس از رهایی از زندان میتواند بسیاری از بیماریها را منتقل کند.
حریرچی اضافه کرد: برای زندانیان کشور باید شرایط بهداشتی درمانی مطابق استاندارد تهیه شود و حتی لازم است بیشتر از سرانه افراد معمولی در این زمینه هزینه شود که ما در این راستا برنامههایی را تهیه کردهایم.
وی افزود: وزارت بهداشت پیشنهاد کرده که مثلثی از بیمهها، وزارت دادگستری و امور زندانها و وزارت بهداشت برای موضوع سلامت زندانیان ایجاد شود و هر دستگاهی هزینهای را بر عهده گیرد.
سخنگوی وزارت بهداشت تصریح کرد: ما در زندانها برای ارایه خدمات سرپایی و بستری مناسب حاضریم که مجری شویم و طرح آن را به صورت پایلوت اجرا کنیم.
حریرچی درمورد مشکلات مردم در حوزه دندانپزشکی گفت: دندانپزشکی در همه کشورهای توسعه یافته الگوی مشخصی دارد ولی مسأله اصلی برای کم کردن مشکلات در این زمینه پیشگیری است، نباید هزینه دندانپزشکی از کل هزینه سلامت و پرداختی جیب مردم بیشتر باشد.
وی گفت: خانوارهای ایرانی هزینه خدمات دندانپزشکی که از جیب پرداخت میکنند ۴ برابر هزینهای است که به کل پزشکان عمومی و متخصص میدهند.
حریرچی با اشاره به اینکه بهطور متوسط ۱۰ تا ۱۲ درصد هزینههای دندانپزشکی مربوط به مواد اولیه است، گفت: حداقل بیش از ۸۰ درصد مردم توان مراجعه به دندانپزشکی جهت دریافت خدمات را ندارند و یا در این زمینه به زحمت میافتند.
وی با تأکید بر اینکه بیمهها باید بخش مهمی از این خدمات را بر عهده گیرند، گفت: ۹۷ درصد بازار ارایه خدمات دندانپزشکی توسط بخش خصوصی اداره میشود.
سخنگوی وزارت بهداشت همچنین با اشاره به اینکه مصرف بیرویه داروهای ضدمیکروبی، سلامت آینده بشر را تهدید میکند، گفت: این مشکل به صورتی بوده که بیماریهای کشنده ۱۵۰ سال قبل مجدد دردسرساز میشوند.
ایرجحریرچی در ارتباط با مخاطرات جدی که سلامت آینده بشر را تهدید میکند، اظهار داشت: این مسأله میتواند تبدیل به موضوع امنیتی، سیاسی و تهدید جدی برای سلامت جهان باشد.
وی افزود: این خطر به حدی بوده که برخی از بیماریهای عادی میتواند به وضعیت ۱۵۰ سال پیش برگردد و یک بیماری ساده کنونی تبدیل به بیماری کشنده سالهای قبل شود.
سخنگوی وزارت بهداشت با بیان اینکه تا سال ۲۰۵۰، ۳ تا ۵ درصد درآمد ناخالص ملی کشورها صرف هزینههای مربوط به مقاومت میکروبی میشود، گفت: مصرف بیرویه داروهای آنتیبیوتیک حتی بدون تجویز پزشک و یا تجویز آن از جمله دلایل ایجاد این مشکل بوده و داروهای غیراستاندارد و تقلبی نیز به این مسأله دامن میزند.
حریرچی در مورد مصرف بیرویه داروی ضدباکتری، ضدقارچ و… در پرورش دام و طیور، آبزیان و صنایع تولید غذایی هشدار داد و گفت: در صورت عدم توجه به این مسأله در آینده با چالشهای جدی مواجه خواهیم شد.
وی خاطر نشان کرد: بهطور مثال، بیماری سوزاک که در بسیاری از کشورها شایع بوده و راحت درمان میشود در برابر دارو مقاومت یافته و دردسرساز خواهد شد.
وی افزود: بیماریهایی همچون سل و وبا نیز به همین صورت است و ما برنامهریزیهای لازم را جهت پیشگیری از این مشکلات مدنظر قراردادهایم.
سخنگوی وزارت بهداشت گفت: براساس آمار پزشکی قانونی، روزانه ۸ نفر به دلیل مصرف مواد مخدر در کشور جان خود را از دست میدهند.
ایرج حریرچی درباره موضوع اعتیاد گفت: اعتیاد در کل کشور رتبه ۴ از لحاظ بار بیماریها را پس از حوادث و تصادفات، قلبی و عروقی و افسردگی را دارد و در مردان ۱۸ تا ۳۰ سال دومین عامل بار بیماری است.
وی ادامه داد: ۵۰ درصد ورودی زندانها مصرف کنندگان مواد مخدر هستند و ۶۵ درصد کسانی که تاکنون عفونت HIV در آنها شناسایی شده است، عموماً معتاد تزریقی هستند.
حریرچی گفت: همچنین ۵۰ درصد معتادان تزریقی هپاتیت c و ۱۴ درصد آنها اچآیوی دارند.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.