اختصاص ۵۰۰ میلیون دلار برای آبرسانی به روستاهای کشور

اختصاص ۵۰۰ میلیون دلار برای آبرسانی به روستاهای کشور معاون وزارت نیرو در امور آب و آبفا اعلام کرد: ۵۰۰ میلیون دلار از محل صندوق توسعه ملی به منظور آبرسانی و ارتقای کیفیت و کمیت آب روستاهای کشور اختصاص یافته است. به گزارش ایرنا، رحیم‌میدانی در جلسه بررسی آب شرب شهرستان آبادان در فرمانداری ویژه […]

اختصاص ۵۰۰ میلیون دلار برای آبرسانی به روستاهای کشور

معاون وزارت نیرو در امور آب و آبفا اعلام کرد: ۵۰۰ میلیون دلار از محل صندوق توسعه ملی به منظور آبرسانی و ارتقای کیفیت و کمیت آب روستاهای کشور اختصاص یافته است.

به گزارش ایرنا، رحیم‌میدانی در جلسه بررسی آب شرب شهرستان آبادان در فرمانداری ویژه آبادان ،افزود: این مبلغ به‌طور یک‌جا به حساب وزارت نیرو واریز شد و هم‌اکنون تحرک بسیار خوبی در رفع مشکل آب شرب روستا‌ها شروع است.

وی اظهار کرد: درخواست داریم این مبلغ به مدت ۳ سال پیاپی به وزارت نیرو اختصاص یابد تا بتوانیم مشکل آب شرب ۷ میلیون نفر جمعیت روستایی را حل کنیم.

میدانی، از اختصاص ۱۰درصد از اعتبارات عمرانی استان‌ها به شرکت‌های آب و فاضلاب روستایی در چارچوب قانون مربوط به حمایت مالی از وزارت نیرو مصوب مجلس شورای اسلامی اشاره کرد و بیان داشت: در خوزستان نیز این مسأله در کمیته برنامه‌ریزی و توسعه خوزستان مصوب شده ولی تاکنون مبلغی به آبفا روستایی این استان واریز نشده است.

وی اظهار کرد: در قالب قانون مربوط به حمایت مالی از وزارت نیرو مصوب مجلس شورای اسلامی نیز ۵ درصد از اعتبارات ملی کل کشور معادل ۳۰ هزار میلیارد ریال در اختیار نیرو قرار می‌گیرد که از این طریق می‌توانیم مبلغی را در روستا‌ها با اولویت مجتمع‌های روستایی و در شهر‌ها هم هزینه کنیم.

معاون وزارت نیرو در امور آب و آبفا از افزایش دو برابری ظرفیت تصفیه‌خانه آب ثامن‌الائمه آبادان تا دو ماه آینده خبر داد و بیان داشت: در یک ماه آینده ظرفیت تصفیه آب در این تصفیه‌خانه از یک متر مکعب در ثانیه به دو متر مکعب در ثانیه افزایش می‌یابد.

وی از احداث خط انتقال آب از تصفیه‌خانه ثامن‌الائمه به تصفیه‌خانه جمشید آباد آبادان خبر داد و اظهار کرد: با اتمام این خط انتقال آب مشکل شهرهای چوئبده و اروندکنار به‌طور کامل رفع می‌شود.

معاون استاندار و فرماندار ویژه آبادان گفت: به‌طور متوسط بین ۴۰ تا ۶۰ هزار متر مکعب آب از طرح آبرسانی غدیر به آبادان اختصاص می‌یابد که با توجه به ۶۵ هزار انشعاب آب در شهرستان آبادان و در برگیری جمعیت چهار شهر آبادان، اروندکنار و چوئبده و مینوشهر (از توابع خرمشهر) این میزان آب اختصاص یافته عادلانه نیست.

عزیزا…شهبازی افزود: آبادانی‌ها مردمی پرسشگر و کم‌توقع هستند و هم‌اکنون به‌طور مرتب تجمعاتی در بحث آب در این شهرستان وجود دارد.

وی عمده مشکل آب شهرستان آبادان را در روستا‌ها دانست و اظهار کرد: اهالی ۷۴ روستا آبادان خواستار جیره بندی آب یا اختصاص آب به صورت هر ۱۲ ساعت در شبانه‌روز هستند.

شهبازی افزود: دو سال پیش مجوزی برای احداث دستگاه آب شیرین کن از طریق فاینانس به این شهرستان ابلاغ شد که بلافاصله مکان‌یابی و دو شرکت اسپانیایی و چینی هم در این زمینه اعلام آمادگی کردند.

وی اظهارکرد: متأسفانه این اقدام عملیاتی نشد و انتظار داریم مجوز آب شیرین کن ۵۰ هزار مترمکعبی که به ما داده شده عملیاتی شود که با این کار مشکل آب شهرستان آبادان در ۱۰ سال آینده برطرف می‌شود.

یکی از نمایندگان مردم آبادان در مجلس شورای اسلامی گفت: تصفیه‌خانه‌های آبادان استاندارد نیستند و این مهم باعث شده تا کیفیت آب در آبادان مطلوب نباشد.

جلیل مختار، از ارایه پیشنهاد احداث آب شیرین کن در روستاهای آبادان به وزارت نیرو خبر داد و افزود: چنان‌چه این طرح در کمیته برنامه‌ریزی آبفا کشوری مصوب شود شاهد تحول در بحث کیفیت آب شرب روستاییان خواهیم بود.

به گزارش ایرنا مدیرعامل شرکت آبفا روستایی خوزستان، گفت: مشکلات آب روستایی در دو سال گذشته کم‌تر شده ولی تا رسیدن به وضعیت مطلوب فاصله داریم.

درویشعلی‌کریمی از اختصاص ۲۰ میلیارد ریال اعتبار به منظور بازسازی کامل تصفیه‌خانه شهید کشتکار آبادان خبر داد و اظهار کرد: آب شرب ۷۹ روستای آبادان با ۵۳ درصد جمعیت از یک خط اصلی به طول ۲۸۰ کیلومتری منتقل می‌شود.

 

وی گفت: ۸۶۰ کیلومتر طول شبکه داخلی آب در این روستا‌ها وجود دارد که بیش‌تر فرسوده و در بیش‌تر جا‌ها نیاز به ترمیم و بازسازی دارد که با توجه به اعتبارات خوزستان برای ترمیم آن‌ها نیاز به اعتبار ملی است.