دبیر انجمن صنفی کارفرمایی پتروشیمی اعلام کرد برگزاری مزایده بینالمللی محصولات پتروشیمی در گرو تأمین منافع هلدینگ ها ورشکستگی پتروشیمیها درصورت یکسانسازی نرخ ارز دبیر انجمن صنفی کارفرمایی پتروشیمی اظهار داشت: ما میگوییم نباید بین خودمان رقابت داشته باشیم چرا که در این صورت قدرت چانهزنیمان پایین میآید. ما باید با عرضه و یا عدمعرضه […]
دبیر انجمن صنفی کارفرمایی پتروشیمی اعلام کرد
برگزاری مزایده بینالمللی محصولات پتروشیمی در گرو تأمین منافع هلدینگ ها
ورشکستگی پتروشیمیها درصورت یکسانسازی نرخ ارز
دبیر انجمن صنفی کارفرمایی پتروشیمی اظهار داشت: ما میگوییم نباید بین خودمان رقابت داشته باشیم چرا که در این صورت قدرت چانهزنیمان پایین میآید. ما باید با عرضه و یا عدمعرضه این قدرت را در دست بگیریم.
احمدمهدوی، دبیر انجمن صنفی کارفرمایی پتروشیمی ضمن انتقاد از اجرایی نشدن قانون برای نرخ خوراک مایع اظهار داشت: اگر اجرای قانون مشکل دارد دولت باید راه آن را پیدا کند و با یک دو فوریتی برای اصلاح مشکل را حل میکند زیرا در حال حاضر تولید بهینه پتروشیمیها از خوراک مایع است که هنوز تکلیفشان مشخص نیست. ضمن اینکه اگر نرخ ارز نیز یکسانسازی شود پتروشیمیها به سمت ورشکستگی میروند.
به گزارش ایلنا، وی با اشاره به لزوم توجه ویژه مسؤولین کشور به بحث اشتغال اظهار داشت: شرایط کنونی کشور به حدی است که به خیرین باید پیشنهاد دهیم که شغل ایجاد کنند و این امکان ندارد حل شود جز اینکه تولید افزایش یابد و یکی از مسیرهایی که تولید را در کشور رونق میدهد نیز پتروشیمی است.
مهدوی افزود: اکنون باید بدانیم که کدامیک از طرحهای پتروشیمی آغاز شده و کمک کنیم تا نهایی شود.
وی با انتقاد از عدم اجرای کامل قانون خوراک خاطرنشان کرد: در اصل ۴۴ شورای رقابت وظیفه رگولاتوری داشته و اکنون ۱۰ سال از زمان ابلاغ این اصل گذشته و همچنان ما تنظیم مقررات نداریم و این در حالی است که اگر HSE در قانون رگولاتوری ابلاغ میشد بحث تنظیم روابط و قیمت خوراک نیز قابل حل بود.
دبیر انجمن صنفی کارفرمایی پتروشیمی با اشاره به اینکه پتروشیمیها در زمان حساس تحریم ارزآوری کرده و به داد کشور رسیده بودند خاطرنشان کرد: با وجود این همه مزایا در این صنعت و منابع عظیم هیدروکربوری ما از این منابع استفاده بهینه نمیکنیم.
وی ادامه داد: هنوز فلرها میسوزند و مهار نمیشوند اما افراط و تفریط میکنیم و حاضر نیستیم که این ثروت عظیمی را که سوزانده میشود، حتی یک سنت کمتر واگذار کنیم.
مهدوی با اشاره به وضعیت مناسب صادرات پتروشیمی گفت: در حال حاضر هیچ محصولی از این صنعت روی زمین نمانده بهطوری که میبینیم در صادرات محصولاتی مثل لبنیات اختلال پیش میآید و کلاً صادرات مختل میشود اما در پتروشیمی اینگونه نیست. ما خودمان برخی اقلام را زیاد صادر نمیکنیم تا به مصرف داخلی برسند اما آنچه که باید صادر شود چرا نباید صادرات داشته باشیم. ما باید بازارهای دنیا را بگیریم تا دیگران نتوانند در بازارهای ما نفوذ کنند.
وی افزود: اکنون کشورهای عربستان و آمریکا به دنبال این هستند که اتان را به اروپا انتقال دهند اما در کشور ما قانون خوراک و تعیین فرمول آن مدتها به طول میانجامد در حالی که میتوانستیم ظرف دو هفته قانون را ابلاغ کنیم. با این وضعیت انتقاد میکنیم که چرا فضای کسب و کار درست نیست. باید گفت که مشکلات زمانی حل میشود که دولت چابک شود.
دبیر انجمن صنفی کارفرمایی پتروشیمی با بیان اینکه باید کاری کنیم که تولیدات تخصصی در بازارهای جهانی با هم رقابت نکنند گفت: یعنی باید تدابیری بیندیشیم که همه واحدهای تولیدکننده یک محصول خاص یک قیمت را ارایه دهند تا از ارزانفروشی بپرهیزیم. ضمن اینکه ما هیچگاه محصولات خود را ارزان نفروختهایم. حتی گاهی تا دودرصد زیر فوب هم تخفیف نمیدهیم.
وی درباره بازرگانی ثابت محصولات پتروشیمی اظهار داشت: اکنون کار مطالعاتی آغاز شده و گزارشهایی ارایه میشود که اگر منافع هلدینگها تأمین شود به این سیستم ورود پیدا میکنند و ما نیز براساس تقاضای بینالمللی مزایده برقرار میکنیم.
وی با اشاره به مباحث دامپینگ و برخی کارشکنیها در صادرات محصولات پتروشیمی ایران به ترکیه اظهار داشت: ترکیه تعرفههای ایران را بالا برد تا بازار از دست ما خارج شود. اما ما با مذاکراتی که با کشورهای گروه D8 داشتیم قضیه را فیصله دادیم. همچنین باید در بحث دامپینگ گفت که ما نه تنها ارزان فروشی نمیکنیم بلکه در برخی مواقع گرانفروشی نیز داریم.
مهدوی در ادامه خاطرنشان کرد: ما با میزان تولیدی که در پتروشیمی داریم چرا نباید قیمتگذار و سیاستگذار این محصولات باشیم. در حالی که اکنون میتوانیم کل بازار افغانستان و هند را از آن خود کنیم. چرا نباید مبنای تعیین قیمت باشیم در حالی که امسال به بزرگترین تولیدکننده اوره تبدیل خواهیم شد.
دبیر انجمن صنفی کارفرمایی پتروشیمی در ادامه اظهار داشت: ما میگوییم نباید بین خودمان رقابت داشته باشیم چرا که در این صورت قدرت چانهزنیمان پایین میآید. ما باید با عرضه و یا عدم عرضه این قدرت را در دست بگیریم. باید بتوانیم در تولیدکنندگان انسجام به وجود آوریم و در این مسیر باید منافع بنگاهها را در نظر بگیریم و اگر در این راه موفق شدیم کار تخصصی انجام دادهایم.
وی با اشاره به اینکه ما در حال حاضر ۱۰ میلیارد دلار صادرات محصولات پتروشیمی داریم، خاطرنشان کرد: با این میزان صادرات هنوز استفاده عملی نداشتهایم. مثلاً ما باید بتوانیم صادر کنیم تا فاینانس بگیریم و از منافع آن بهرهمند شویم و قیمتگذار باشیم.
مهدوی همچنین از عدم تغییر قیمت اتان انتقاد کرد و افزود: با وجود اینکه قیمت نفت تغییر یافته و روند کاهشی دارد اما همچنان نرخ اتان با همان نرخ نفت ۱۱۰ دلاری تعیین میشود. اما میبینیم که کشور عربستان ۳۰ درصد به خوراک مایع تخفیف در نظر گرفته است.
وی درباره جهش در صنعت پتروشیمی نیز گفت: اقداماتی صورت گرفته اما همچنان انتظارات برآورده نشده و قیمت اتان و گاز مایع رگولاتوری تضامین داخلی مشخص نیست البته بحث خوراک مهمترین بخش آن است چرا که ۷۰ درصد هزینههای ما مربوط به خوراک است و تا زمانی که حل نشود مشکلات دیگر به قوت خود باقی است.
دبیر انجمن صنفی کارفرمایی پتروشیمی با اشاره به اینکه چرا باید قیمت اتان در ایران با قیمتهای اروپا و آمریکا یکی باشد اظهار داشت: اگر اروپا نرخ اتان بالا در نظر گرفته شده به این دلیل است که آنها واردکننده خوراک هستند اما در مورد کشور ما غیرمنطقی است که نرخها تا به این میزان بالا در نظر گرفته شوند.
مهدوی همچنین گفت: در حال حاضر عربستان دو برابر ما تولید میکند و اکثر واحدهای تولیدی این کشور نیز از خوراک مایع استفاده میکنند و اتان و متان ندارد و با این وجود دنیا را جلو میبرد. اما ما با وجود حجم عظیم منابع گازی همچنان در این رویه دچار مشکل هستیم.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.