هیأت نفتی مهاراجهها به تهران میآیند مذاکره ایران با هندیها برسر مدل مالی یک پروژه گازی ۵ میلیارد دلاری مدیران ONGC بهعنوان بزرگترین شرکت دولتی نفت هند هفته جاری برای نهایی کردن مدل مالی سرمایهگذاری توسعه میدان گازی فرزاد هفته جاری به تهران سفر میکنند. به گزارش مهر، با گذشت بیش از ۱۴ سال از […]
هیأت نفتی مهاراجهها به تهران میآیند
مذاکره ایران با هندیها برسر مدل مالی یک پروژه گازی ۵ میلیارد دلاری
مدیران ONGC بهعنوان بزرگترین شرکت دولتی نفت هند هفته جاری برای نهایی کردن مدل مالی سرمایهگذاری توسعه میدان گازی فرزاد هفته جاری به تهران سفر میکنند.
به گزارش مهر، با گذشت بیش از ۱۴ سال از امضای قرارداد توسعه میدان مشترک گازی فرزادB با کنسرسیومی متشکل از ۳ شرکت هندی، اما توسعه این میدان مشترک گازی با عربستان سعودی فعلاً در بخش ایرانی متوقف مانده است.
بر این اساس هفته جاری هیأتی متشکل از مدیران شرکت ONGC بهعنوان بزرگترین شرکت دولتی نفت هند و برخی از مدیران «اویل ایندیا و ایندین اویل» هند به منظور نهایی کردن مدل مالی و سرمایهگذاری این میدان مشترک گازی ایران به تهران سفر میکنند.
علی اکبر شعبانپور مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس با تأیید سفر هیأت نفتی هند به تهران، گفت: این هفته یک هیأت هندی برای مذاکره درباره مدل مالی سرمایهگذاری این میدان به ایران میآیند که انتظار داریم مذاکرات تا سپتامبر نهایی شود.
علیاکبرشعبانپور خرداد ماه امسال هم در گفتوگویی با بیان اینکه مذاکرات ایران و هند برای توسعه میدان گازی فرزاد بیادامه دارد و منتظر مدل مالی پیشنهادی آنها درباره مسائل مالی پروژه براساس سهم برداشت گاز و میعانات تولیدی از میدان هستیم، تصریح کرده بود: شرکت ملی نفت ایران پس از دریافت پیشنهاد مدل مالی، آن را بررسی میکند و در صورت تأیید، مذاکرات بعدی براساس قرارداد HOA انجام میشود.
مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس با اشاره به برگزاری «جلسههای فراوان» میان طرف ایرانی و هندی، اظهار کرده بود: نفت و گاز پارس مسؤول بررسی پیشنهادهای فنی شرکت هندی برای توسعه میدان گازی فرزادB بوده اما بررسی توجیه اقتصادی توسعه این میدان گازی بر عهده شرکت ملی نفت ایران است.
در همین حال بیژن زنگنه وزیر نفت بهمن ماه سال گذشته در نشستی خبری در جمع خبرنگاران درباره آخرین وضعیت مذاکرات با شرکتهای هندی برای توسعه میدان فرزادB، گفته بود: «تنها میدانی که قول توسعه آن به یک شرکت خارجی داده شده، میدان فرزادB بوده که قول آن در سطح رؤسای جمهور دو کشور به هندیها داده شده است.»
از سوی دیگر درحالی توسعه میدان مشترک پارسجنوبی و عقبماندگی از قطر یک درس تاریخی برای صنعت نفت و گاز ایران داشته است که به نظر میرسد مدیران وزارت نفت و دولت تدبیر و امید چندان از این تجربه تلخ تاریخی درس نگرفتهاند و با وجود آغاز توسعه همه جانبه میدان فرزادB اما فعلاً توسعه این میدان مشترک گازی در بخش ایرانی متوقف مانده است.
تاریخچه وقت کشی تاریخی هندیها در فرزادB
بلوک فارسی حوزهای هیدروکربنی در خلیجفارس شامل میدان نفتی بینالود و میدان گازی فرزادB است که پس از کشف ذخایر هیدروکربنی در این منطقه، قرارداد توسعه این میدان با کنسرسیومی متشکل از ۳ شرکت دولتی هند در سال ۲۰۰۲ میلادی امضا شد.
با وجود گذشت حدود ۱۶ سال از امضای این قرارداد، هنوز قرارداد نهایی برای توسعه این میدان نفت و گاز با کنسرسیوم شرکتهای هندی امضا نشده است.
با این وجود مسؤولان وزارت نفت با تأکید بر علاقهمندی شرکتهای هندی برای حضور در این پروژه ۵ میلیارد دلاری، تأکید کرده بودند: در حال حاضر مذاکرات فنی، مالی و قراردادی با این شرکتها در مراحل پایانی قرار دارد ضمن آنکه تاکنون مجوزهای دولتی لازم برای آغاز عملیات اجرایی میدان گازی فرزادB در ایران صادر شده است.
در همین حال، مؤسسه اکونومیک تایمز ۶ سال قبل با انتشار گزارشی به نقل از مقامات دولت دهلی، اعلام کرده بود: کنسرسیوم ۳ شرکت هندی برای حضور در پروژه گازی ایران کاملاً آزادی عمل دارد و به آنها پیشنهاد کردیم که مطابق موازین قانونی این پروژه را پیش برده و به منافع اقتصادی خود توجه کنند.
در حال حاضر میدان فارسی با در اختیار داشتن ۵۰۸ میلیارد متر مکعب گاز طبیعی و ۲۱۲ میلیون بشکه میعانات گازی حدود ۲۵ درصد بیش از تولید گاز بزرگترین شرکت هند در جنوب این کشور است. براساس برنامه جامع توسعه تعریف شده، در فاز نخست امکان استخراج روزانه ۱٫۱ میلیارد فوت مکعب گاز طبیعی از این میدان گازی با حفر هفت حلقه چاه دریایی وجود دارد.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.