برداشت قدم اول دولت الکترونیک

سند ملی تعامل‌پذیری اطلاعاتی دستگاه‌های دولتی ارایه شد برداشت قدم اول دولت الکترونیک گروه فن‌آوری اطلاعات- با تدوین سند ملی تعامل‌پذیری دولت جمهوری اسلامی ایران، خدمات دولتی استانداردسازی شده است. به گزارش مناقصه‌مزایده، در همایش چارچوب ملی تعامل‌پذیری دولت (IGIF) سند ملی تعامل‌پذیری دولت جمهوری اسلامی ایران ارایه شد. در این همایش اعلام شد با […]

سند ملی تعامل‌پذیری اطلاعاتی دستگاه‌های دولتی ارایه شد

برداشت قدم اول دولت الکترونیک

گروه فن‌آوری اطلاعات- با تدوین سند ملی تعامل‌پذیری دولت جمهوری اسلامی ایران، خدمات دولتی استانداردسازی شده است.

به گزارش مناقصه‌مزایده، در همایش چارچوب ملی تعامل‌پذیری دولت (IGIF) سند ملی تعامل‌پذیری دولت جمهوری اسلامی ایران ارایه شد. در این همایش اعلام شد با توجه به این‌که پایگاه‌های اطلاعاتی دولتی استاندارد نیستند، با تراکنشی شدن خدمات، امکان تبادل اطلاعات ضعیف می‌شود.

نخستین نتیجه این سند، استانداردسازی این مفاهیم است و از این طریق طراحان سامانه‌های دولت و برنامه‌نویسان می‌توانند هماهنگ‌تر و آسان‌تر اقدام به تولید خدمات کنند.

دستاوردهای سند ملی چارچوب تعامل‌پذیری دولت جمهوری اسلامی ایران، تحلیل کاتالوگ داده ملی با ۴۱ فیلد، تعیین مدل اطلاعاتی تا ۳۰۰ عنصر پایه، تعیین مدل اطلاعاتی ۵۰ عنصر وابسته و تعیین مدل اطلاعاتی ۱۵ داده اصلی است.

همچنین از طریق این سند توافقنامه سطوح ارایه خدمات بین دستگاه‌های اجرایی تعیین می‌شود. طراحی مدل بلوغ بومی تعامل‌پذیری در ۷ سطح از دیگر دستاوردهای این سند است. در تدوین این سند از تجارب ۱۵ کشور پیشرو استفاده شده است.

وجود ۶۲ دیتابیس در نظام اداری کشور

معاون وزیر ارتباطات گفت: ۶۲ دیتابیس در نظام اداری کشور وجود دارد که در به اشتراک‌گذاری اطلاعات‌ دولتی با یکدیگر تعاملی ندارند و اوج نتیجه سیستم‌های جزیره‌ای اطلاعات در کشور در هدفمندی یارانه‌ها نمایان شد.

نصرا…جهانگرد در همایش چارچوب ملی تعامل‌پذیری دولت (IGIF) از تدوین سند ملی تعامل‌پذیری دولت جمهوری اسلامی ایران خبر داد.

معاون وزیر ارتباطات و فن‌آوری اطلاعات اظهار داشت: موضوع دولت الکترونیک از حدود ۲۰ سال پیش در ایران مطرح شد که در دولت قبل متوقف و از سال ۹۲ بار دیگر در دستور کار دولت قرار گرفت.

وی ادامه داد: با گذشت ۲۰ سال از طرح موضوع دولت الکترونیکی در ایران اکنون ۶۲ دیتابیس در نظام اداری کشور وجود دارد که تعامل لازم با یکدیگر را ندارند و تا زمانی که پایگاه‌های داده دستگاه‌های دولتی با یکدیگر تعامل نداشته باشند ارایه خدمات دولت الکترونیک محقق نمی‌شود.

جهانگرد ادامه داد: در نتیجه جزیره‌ای بودن اطلاعات در کشور اکنون ده‌ها نوع کدینگ کالا و خدمات در نظام اطلاعات کشور وجود دارد و اوج این ناهماهنگی در هدفمندی یارانه‌ها نمایان شد که تا وقتی می‌توانیم اطلاعات مختلف را یکپارچه کنیم؛ نمی‌توانیم اطلاعات نظام‌های درآمدی و مالی را جمع‌بندی و تصمیم درست اتخاذ کنیم.

رییس سازمان فن‌آوری اطلاعات ایران تأکید کرد: سند ملی تعامل‌پذیری دولت جمهوری اسلامی ایران که اکنون تهیه شده منطبق با اسناد مطالعاتی سازمان ملل و کشورهای پیشرو در دولت الکترونیک است.

سند تعامل اطلاعاتی دستگاه‌ها برگرفته از سند سازمان ملل است

رییس امور ساختارهای سازمانی و دولت الکترونیکی سازمان امور اداری و استخدامی کشور گفت: سند تعامل‌پذیری دولت ایران برگرفته از سند سازمان ملل است.

علیرضاشاهپری در همایش چارچوب ملی تعامل پذیری دولت (IGIF) با بیان این‌که یکی از بندهای نقشه راه دولت الکترونیکی سند تعامل‌پذیری دستگاه‌هاست، اظهار کرد: سند کنونی برگرفته از اسناد سازمان ملل و ۷ کشور پیشرو در این زمینه نظیر انگلستان، برزیل، نیوزلند و… است.

وی عنوان کرد: این سند تدوین شده بعد از موافقت نهایی باید مصوب دولت شود و برای اجرا به دستگاه‌ها ابلاغ گردد.

او خاطرنشان کرد: دو کارگروه باید برای پالایش مداوم و بازنگری این سند تشکیل شود و علاوه بر این در هر دستگاهی یک نفر مسؤول پیاده‌سازی سند مذکور گردد.

 

شاهپری با بیان این‌که در اتحادیه اروپا نیز سند تعامل دستگاه‌ها وجود دارد که اطلاعات اشتغال، مالیات و سلامت را شامل می‌شود، گفت: در همایش امروز تصمیم داریم نظرات کارشناسی را جمع‌آوری کنیم.