فواید رژیم غذایی مدیترانه‌ای در کاهش ریسک ابتلا به آلزایمر

فواید رژیم غذایی مدیترانه‌ای در کاهش ریسک ابتلا به آلزایمر مطالعه جدید مشخص کرده است رژیم غذایی مدیترانه‌ای می‌تواند موجب کاهش ریسک ابتلا به آلزایمر و دمانس (زوال عقل) شود. به گزارش مهر، محققان دانشگاه سویینبرن استرالیا دریافتند رژیم غذایی مدیترانه‌ای موجب بهبود مهارت‌های توجه، حافظه و زبان می‌شود و ریسک ابتلا به آلزایمر و […]

فواید رژیم غذایی مدیترانه‌ای در کاهش ریسک ابتلا به آلزایمر

مطالعه جدید مشخص کرده است رژیم غذایی مدیترانه‌ای می‌تواند موجب کاهش ریسک ابتلا به آلزایمر و دمانس (زوال عقل) شود.

به گزارش مهر، محققان دانشگاه سویینبرن استرالیا دریافتند رژیم غذایی مدیترانه‌ای موجب بهبود مهارت‌های توجه، حافظه و زبان می‌شود و ریسک ابتلا به آلزایمر و زوال عقل را کاهش می‌دهد.

مطالعات این محققان آشکار ساخته است افراد مسنی که به میزان زیاد ماهی، گوشت کم‌چرب، حبوبات، مغزیجات آجیلی، غلات کامل، میوه، سبزیجات و چربی‌های سالم می‌خورند از سلامت مغزی بهتری برخوردار هستند.

تحلیل و بررسی ۱۸ مطالعه نشان می‌دهد که رژیم غذایی مدیترانه‌ای نه تنها موجب کاهش روند زوال شناختی می‌شود، بلکه عملکرد شناختی را از طریق کاهش ریسک اختلال شناختی در سنین بالاتر بهبود می‌بخشد.

رویهاردمن، سرپرست تیم تحقیق، در این باره می‌گوید: «جالب‌‌ترین نتیجه این مطالعه این بود که تأثیرات مثبت آن در کشورهای سراسر جهان مشاهده شد. از اینرو بدون توجه به محل زندگی خارج از منطقه مدیترانه، تأثیرات مثبت شناختی ناشی از پیروی از این رژیم غذایی در تمامی مقاله‌های ارزیابی شده مشابه بود.»

یافته‌ها نشان می‌دهد توجه، زبان و حافظه در بین افرادی که رژیم غذایی مدیترانه‌ای می‌خوردند بهبود می‌یابد و این بهبود در مورد حافظه بسیار شاخص‌تر است. روند بهبود در تاخیر در شناسایی، حافظه کاری و بلندمدت، عملکرد اجرایی و مفاهیم بصری هم مشاهده شد.

به گفته‌هاردمن، «این رژیم غذایی موجب کاهش واکنش‌های التهابی، افزایش ریزمغذی‌ها، بهبود عدم تعادل ویتامین و مواد معدنی، تغییر الگوهای لیپیدی به خاطر مصرف روغن زیتون به عنوان منبع اصلی چربی‌های رژیمی، حفظ وزن سالم و کاهش چاقی، بهبود پلی فنول‌های خون، بهبود متابولیسم انرژی سلولی و شاید تغییر در میکروبیوم‌های روده می‌شود.»

 

از اینرو محققان بر این باورند که رژیم غذایی مدیترانه‌ای می‌تواند ابزار ضروری برای حفظ کیفیت زندگی باشد و احتمال ریسک زوال شناختی نظیر آلزایمر و دمانس را کاهش دهد.