در پی دو پاره شدن سازمان مدیریت و برنامهریزی صورت گرفت نصب سومین تابلو روی دیوار سازمان برنامه و بودجه با دو پاره شدن سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور، سومین تابلوی این سازمان در دولت تدبیر و امید با نام سازمان برنامه و بودجه کشور بهزودی بر دیوار این سازمان نصب خواهد شد. به گزارش […]
در پی دو پاره شدن سازمان مدیریت و برنامهریزی صورت گرفت
نصب سومین تابلو روی دیوار سازمان برنامه و بودجه
با دو پاره شدن سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور، سومین تابلوی این سازمان در دولت تدبیر و امید با نام سازمان برنامه و بودجه کشور بهزودی بر دیوار این سازمان نصب خواهد شد.
به گزارش مهر، در پی تغییرات و صدور احکام جدید و دو تکه شدن سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور، به زودی و برای سومین بار تابلوی جدید این سازمان در دولت تدبیر و امید به نام سازمان برنامه و بودجه تغییر میکند و تابلوی جدید نصب خواهد شد.
هفته گذشته رییسجمهور دو حکم جداگانه برای روسای سازمان اداری و استخدامی و سازمان برنامه و بودجه صادر کرد و براساس این دو حکم عملاً سازمان مدیریت در مدت زمانی کمتر از دو سال دو پاره شد.
چهارشنبه هفته گذشته نیز مراسم معارفه معاونین رییسجمهور و رؤسای سازمان برنامه و بودجه کشور و سازمان اداری و استخدامی کشور با حضور اسحاقجهانگیری، معاون اول رییسجمهور برگزار شد. سربرگهای این سازمان هم از همان زمان صدور حکم، به نام سازمان برنامه و بودجه تغییر کرد و حال قرار است تابلوی سازمان تغییر کند.
به این ترتیب عملاً دولت یازدهم که با روی کار آمدن، انتقادهای تندی را نسبت به عملکرد دولت دهم در انحلال سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور و تبدیل آن به دو «معاونت برنامهریزی و نظارت راهبردی رییسجمهور» و «توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رییسجمهور» وارد کرده بود، خود دوباره این سازمان را دو پاره کرد.
حال، محمدباقرنوبخت، رییس سازمان برنامه و بودجه در جمع خبرنگاران گفت: روند کار کارشناسی و عالمانه همراه با برنامهریزی دقیق با دوپاره شدن سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور و تشکیل سازمان برنامه و بودجه مطلوب شد.
وی این اتفاق را یک حرکت مبارک و مثبت در کشور دانست و افزود: یکی از شعارها و راهبردهای دولت تدبیر و امید حرکت و تصمیمگیری براساس تعقل، تفکر و کار کارشناسی و برنامهریزی شده بود که سازمان برنامه و بودجه در همین جهت احیا شد.
نوبخت این سخنان را در حالی مطرح میکند که پیش از این از تبدیل سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور به دو معاونت در دولت دهم انتقادهای تندی را مطرح کرده بود. حال سؤال اینجاست که چه تضمینی وجود دارد که با تغییر دوباره دولت دوباره نام این سازمان تغییر نکند؟ یا اینکه اصلاً در این دولت باز هم تغییراتی در اسامی و نام برای این سازمان حاصل نشود؟ یا اینکه اصلاً تغییر نامها واقعاً تا چه حد توانسته در پیشبرد اهداف سازمانی دولت را یاری رساند و به اقتصاد و وضعیت مردم کمک کند.
البته احیای سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور یکی از وعدههای انتخاباتی حسنروحانی بود. اما پس از لو رفتن ماجرای فیشهای حقوقی نجومی و کلان مسؤولان و مدیران دولتی که به گفته رییسجمهور در گفتوگو با مردم به چند هزار نفر میرسد، این بار مسؤولان ارشد دولتی را به فکر تغییرات کلان در بحثهای استخدامی انداخت و زمینهسازی برای احیای دوباره سازمان اداری و استخدامی شد.
پس از یک سال و چند ماه که از فعالیت دولت یازدهم گذشته بود، شورای عالی اداری به ریاست معاون اول رییسجمهور برگزار شد و طرح تشکیل سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور از طریق ادغام دو معاونت «برنامهریزی و نظارت راهبردی رییسجمهور» و «توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رییسجمهور» به تصویب رسید.
سازمان امور اداری و استخدامی کشور در ۱۶ اسفند ماه سال ۷۸ همراه با سازمان برنامه و بودجه منحل شد و طبق مصوبه شورای عالی اداری کشور سازمان جدیدی به نام سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور تأسیس شد.
سازمان برنامه و بودجه نخستین بار در ایران در سال ۱۳۲۷ همزمان با تصویب برنامه ۷ ساله عمرانی اول با نام سازمان برنامه پایهگذاری شد. وظیفه این سازمان نظارت و مراقبت در اجرای برنامه بود و تحت نظر یک شورای عالی، یک هیأت نظارت و یک مدیرعامل فعالیت میکرد.
سازمان برنامه و بودجه در ۱۷ تیرماه سال ۱۳۷۹ با سازمان امور اداری و استخدامی کشور ادغام و با این ادغام سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور تشکیل شد و در ۱۸ تیرماه سال ۱۳۸۶ با ادغام معاونت نظارت و هماهنگی بر سیاستهای اقتصادی و علمی معاون اول رییسجمهور، معاونت هماهنگی و نظارت راهبردی نهاد ریاستجمهوری، سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور و مؤسسات وابسته آن به دو معاونت به نامهای «معاونت برنامهریزی و نظارت راهبردی رییسجمهور» و «معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رییسجمهور» تغییر کرد و وظایف سازمان به این دو معاونت واگذار شد.
در واقع این مصوبه سازمان مدیریت را منحل کرد و این اقدام دولت قبل انتقادهای شدیدی را در پی داشت و عنوان میشد که اتاق فکر دولت فرو ریخت. البته در همان زمان یکی از دلایل انحلال سازمان مدیریت، عریض و طویل بودن فرایندها اعلام شده بود. در نهایت در آذرماه سال ۹۳ و در دولت یازدهم مصوبه تشکیل دوباره سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور صادر شد، اما این مصوبه برای چندمین بار دستخوش تغییرات از سوی دولت شد.
با این حساب این سازمان را باید در لیست سازمانها و نهادهای دولتی به شمار آورد که دولتیها هر چند سال یکبار با تغییر نام در فکر بهبود اقدامات و عملکرد آن هستند، اما باید بهبود عملکرد آن را در جای دیگری جستجو کنند نه در تغییر نام و تابلو.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.