دلایل حذف «اقتصاد مقاومتی» از برنامه ششم

مشاور نوبخت توضیح داد دلایل حذف «اقتصاد مقاومتی» از برنامه ششم مشاور سازمان برنامه‌وبودجه درباره این‌که چرا اقتصاد مقاومتی در برنامه ششم لحاظ نشد، گفت: اقتصاد مقاومتی یک بسته مشخص است و مجلس نمی‌تواند آن را تغییر دهد، پس ارسال آن به مجلس توجیه ندارد و دولت به همین جهت در برنامه راجع‌به اقتصاد مقاومتی […]

مشاور نوبخت توضیح داد

دلایل حذف «اقتصاد مقاومتی» از برنامه ششم

مشاور سازمان برنامه‌وبودجه درباره این‌که چرا اقتصاد مقاومتی در برنامه ششم لحاظ نشد، گفت: اقتصاد مقاومتی یک بسته مشخص است و مجلس نمی‌تواند آن را تغییر دهد، پس ارسال آن به مجلس توجیه ندارد و دولت به همین جهت در برنامه راجع‌به اقتصاد مقاومتی بحثی نکرده است.

به گزارش تسنیم، ابوذرندیمی با بیان این‌که موضوع برنامه ششم نسبت به سایر برنامه‌ها با چند تفاوت روبه‌رو است، گفت: پیش از این در مجلس نهم نمایندگان احکام دائمی برنامه را تصویب کرده بودند که بخش عمده‌ای از اهداف برنامه ششم توسعه در این احکام مشخص شده بود.

مشاور سازمان برنامه و بودجه افزود: باید توجه کرد که برنامه ششمی که در مجلس دهم تصویب می‌شود شامل احکام دائمی نیز می‌باشد.

ندیمی با اشاره به سیاست‌هایی که در موضوعات مختلفی چون تولید، آموزش، محیط‌زیست و… در زمان اجرای برنامه پنجم توسعه توسط رهبر انقلاب ابلاغ شده‌اند، گفت: بخشی از اهداف برنامه نیز در آن سیاست‌ها مندرج شده است. برای بررسی کاستی‌های برنامه پیشنهادی دولت باید براساس این سیاست‌های کلی قضاوت شود.

مشاور سازمان برنامه و بودجه با بیان این‌که درمورد برنامه ششم توسعه نیز رهبری معظم سیاست‌هایی کلی را ابلاغ کرده‌اند، اظهار کرد: باید به این نکته توجه داشت که یکی دیگر از ملاک‌های قضاوت درمورد برنامه ششم، این سیاست‌ها هست که در مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز تصویب شده است.

وی ادامه داد: دولت بخشی از احکام اجرایی برنامه را به مجلس ارایه کرده؛ زیرا براساس قانون اساسی الزامی به ارایه برنامه به مجلس نداشته است. دولت با هدف ایجاد هماهنگی با مجلس برای تصویب بودجه کشور این احکام را به مجلس فرستاده است.

ندیمی تصریح کرد: برنامه زمانی می‌تواند اجرایی شود که چند نکته مشخص باشد. اولین نکته منابع درآمدی است؛ زیرا هر اولویت‌گذاری نیاز به اعتبارات و امکاناتی دارد که برای مثال اگر مشخص نشود چند میلیارد دلار درآمد ارزی داریم، برنامه تحت‌تأثیر آن قرار خواهد گرفت.

وی با اشاره به صحبت‌های برخی نمایندگان که معتقدند باید احکامی کمی به برنامه ششم افزود، گفت: نکته دوم این است که احکام کمی مرتبط با بیکاری، تولید، سرمایه‌گذاری و… را می‌توان در سال‌های اجرای برنامه در قانون بودجه لحاظ کرد.

نماینده سابق مجلس با بیان این‌که اگر بخواهیم اهداف موجود در برنامه را به صورت ریز مشخص کنیم؛ برنامه دیگر برنامه نخواهد بود و به بودجه تبدیل می‌شود، تصریح کرد: اگر این برنامه را در کنار سیاست‌های کلی ابلاغ شده رهبری و سایر سیاست‌های بالادستی و برخی قوانین مصوب مثل حمایت از تولید و مبارزه با قاچاق نگاه کنیم، مشکلی پیش نخواهد آمد.

وی افزود: نماینگان مجلس باید در نظر داشته باشند که بخش عمده‌ای از مباحث مرتبط با برنامه را باید در بودجه کشور بررسی کرد.

 

ندیمی در پاسخ به سؤالی راجع‌به نسبت بین برنامه ششم و اقتصاد مقاومتی گفت: با توجه به این‌که اقتصاد مقاومتی خود یک بسته مشخص است و مجلس نیز نمی‌تواند آن را تغییر دهد، ارسال آن به مجلس هیچ توجیهی ندارد و همچنین اقتصاد مقاومتی، سیاستی دائمی اما برنامه یک سیاست ۵ ساله است لذا من فکر می‌کنم دولت به همین جهت در برنامه راجع‌به اقتصاد مقاومتی بحثی نکرده است.