داغ بر دل نشسته انجیرستان‌های گلوگاه

داغ بر دل نشسته انجیرستان‌های گلوگاه  نبود صنایع تکمیلی داغ بر دل نشسته مردمان دیار مهد انجیر ایران است که سال‌ها آن را از متولیان امور مطالبه می‌کنند، اما گوش شنوایی نیست. به گزارش مهر، شهرستان گلوگاه در شرقی‌‌ترین نقطه مازندران در تولید انجیر مرغوب دارای رتبه برتر کشور است و به مهد انجیر مرغوب […]

داغ بر دل نشسته انجیرستان‌های گلوگاه

 نبود صنایع تکمیلی داغ بر دل نشسته مردمان دیار مهد انجیر ایران است که سال‌ها آن را از متولیان امور مطالبه می‌کنند، اما گوش شنوایی نیست.

به گزارش مهر، شهرستان گلوگاه در شرقی‌‌ترین نقطه مازندران در تولید انجیر مرغوب دارای رتبه برتر کشور است و به مهد انجیر مرغوب ایران لقب یافته است که سالانه بین ۸۰۰ تا یکهزار تن، تولید انجیر در فصل برداشت این محصول در دو ماه مرداد و شهریور دارد اما سهمی در صادرات ندارد.

شهرستان گلوگاه به دلیل دارا بودن شرایط آب و هوایی مدیترانه‌ای و همچنین وجود نوع انجیر بومی، دارای مرغوب‌‌ترین انجیر ایران است که این مرغوبیت و درآمدزایی از این میوه بهشتی تنها به دو ماه از سال خلاصه می‌شود و جوانان این دیار که از بیکاری رنج می‌برند تنها دو ماه از سال را می‌توانند از این میوه درآمدزایی کرده و مابقی سال را بیکار بوده و یا همچون گذشتگان به دکل‌بندی، کشاورزی و شغل‌های فصلی دیگر روی می‌آورند.

سالانه مقادیر فراوانی از محصولات باغی و کشاورزی به علت نبود صنایع تبدیلی و تکمیلی تبدیل به ضایعات می‌شود، بر همین اساس، ایجاد و گسترش صنایع تبدیلی یک ضرورت غیرقابل‌انکار است که در شهرستان گلوگاه به‌عنوان شرقی‌‌ترین شهر مازندران به دلیل بالا بودن سطح بیکاری با توجه به دارا بودن ظرفیت‌های مختلف در تولید انجیر باید موردتوجه قرار گیرد.

سالانه مقادیر فراوانی از محصولات باغی و کشاورزی به علت نبود صنایع تبدیلی و تکمیلی تبدیل به ضایعات می‌شود

فراهم کردن زمینه‌های مختلف برای رونق اقتصادی از این میوه انجیر از خواسته‌های مهم مردم و مسؤولان گلوگاه است که در همین راستا، اصغرکلبادی یکی از شهروندان گلوگاهی با اشاره به کیفیت بالای انجیر گلوگاه، می‌گوید: انجیر گلوگاه در کل کشور بی‌نظیر است اما متأسفانه چون در زمان کمی برداشت می‌شود تنها در همین فصل تابستان جوانان ما دارای شغل هستند.

وی می‌گوید: گلوگاه از نظر اشتغال‌زایی فقیر است اما وجود میوه انجیر به‌عنوان یکی از میوه‌های مهم این شهرستان باید احداث کارخانه برای تولید کمپوت، مربا و شیره انجیر در دستور کار قرار گیرد تا جوانان ما در طول سال د دارای شغل بوده و از ناهنجاری‌های اجتماعی جلوگیری شود.

 

مرضیه‌محمودجانلو هم از دیگر شهروندان گلوگاهی با اشاره به تولیدات فراوانی که از انجیر به دست می‌آید گفت: تولید کمپوت، مربا و شیره‌انجیر، شربت‌انجیر و… مهم‌ترین تولیداتی است که توسط انجیر و به صورت محلی توسط بانوان ما در منازل تهیه می‌شود که ایجاد یک شرکت برای تولید این محصولات و اشتغال‌زایی برای جوانان می‌تواند کمک‌کار ما باشد.

وی با بیان این‌که بسیاری از جوانان ما به دلیل فراهم نبودن شغل مناسب در شهرستان به دکل‌بندی روی آورده‌اند و کشته‌های فراوانی در دکل‌بندی دادیم که اگر همین شرکت‌ها فعال شود بسیاری از این جوانان در شهر و دیار خودمان هستند و برای یک‌لقمه‌نان به شهر و کشور غریب نمی‌روند و با مشکلات کاری و مرگ و بیماری دست‌وپنجه نرم نمی‌کنند.

گلوگاه به برند ملی تبدیل شود

مدیر جهاد کشاورزی گلوگاه می‌گوید: انجیر نماد باغبانی و تولید ارگانیک و محصول سالم برای شهرستان گلوگاه است که تولیدی بین ۸۰۰ تا یک هزار تن انجیر در دو فصل مرداد تا شهریورماه در این شهرستان بیانگر فراوانی این محصول و تولید انبوه آن است و باید انجیر گلوگاه به برند ملی تبدیل شود.

انجیر منبع اثر و سود فراوان اقتصادی است و هیچ میوه‌ای مانند انجیر سوددهی ندارد

 

فرماندار گلوگاه هم در این رابطه گفت: گلوگاه خارج از حریم جاده است و شناساندن آن به مردم استان و کشور از برنامه‌های مهمی است که دنبال می‌شود و یکی از اهداف مهم این جشنواره هم شناساندن گلوگاه و انجیر گلوگاه به مردم استان و کشور است