آیا مصرف بالای نمک می‌تواند از میگرن پیشگیری کند؟

آیا مصرف بالای نمک می‌تواند از میگرن پیشگیری کند؟ دانشمندان به تازگی دریافته‌اند که کسانی که در رژیم غذایی خود حجم بالاتری از نمک را مصرف می‌کنند، به احتمال فراوان شانس کم‌تری برای ابتلا به میگرن و یا سردردهای شدید خواهند داشت، البته هنوز این امر به صورت کامل به اثبات نرسیده است. به گزارش […]

آیا مصرف بالای نمک می‌تواند از میگرن پیشگیری کند؟

دانشمندان به تازگی دریافته‌اند که کسانی که در رژیم غذایی خود حجم بالاتری از نمک را مصرف می‌کنند، به احتمال فراوان شانس کم‌تری برای ابتلا به میگرن و یا سردردهای شدید خواهند داشت، البته هنوز این امر به صورت کامل به اثبات نرسیده است.

به گزارش سینا‌پرس، دانشمندان برای سال‌ها در حال بررسی میگرن و سردردهایی شدید هستند که بسیاری از انسان‌ها را تحت تأثیر قرار می‌دهد. نشانه‌های اولیه‌ای در تحقیقات افراد مختلف نشان می‌دهد که افرادی که نمک بیش‌تری مصرف می‌کنند، کم‌تر با مشکلاتی مانند سردرد شدید و یا میگرن روبه‌رو خواهند شد ولی این یافته‌ها به اندازه‌ای کافی نیستند که دانشمندان بخواهند بر روی آن تکیه کنند.

دانشمندان دریافتند که کسانی که در رژیم غذایی خود میزان بالایی از سدیم را دریافت کرده بودند و مواد غذایی مانند پنیر، گوشت، نان و نمک خوراکی را استفاده می‌کردند، کم‌تر به میگرن دچار می‌شدند.

مصرف بالای نمک حتی در صورت ایجاد چنین اثری باز هم موجب ایجاد خطراتی مانند حمله قلبی در انسان‌ها می‌شود و این امر برای ما بسیار خطرناک به حساب می‌آید. شواهد یافت شده در زمینه ارتباط میگرن و سردرد به میزان سدیم در ساختار مغزی انسان مرتبط می‌شود.

دانشمندان دریافته‌اند که در زمانی که فردی به میگرن دچار می‌شود، حجم خاصی از سدیم در مایع مغزی نخاعی او یافت خواهد شد. این امر معمولاً در اول صبح و یا نزدیک به عصر به بالا‌ترین حد خود می‌رسد و دقیقاً این زمان‌ها بیش‌ترین زمان‌هایی است که انسان‌ها در آن میگرن را گزارش کرده‌اند.

مایکل‌هرینگتون به عنوان مسؤول این تحقیقات در انستیتوی پژوهشی پاسادنا در کالیفرنیا در این باره می‌گوید: «نخستین جرقه این تحقیقات این بود که من با خودم فکر کردم که آیا ممکن است رژیم غذایی بر روی میگرن تأثیرگذار باشد یا خیر» برای یافتن پاسخ این سؤال، یک نظرسنجی با شرکت ده‌ها هزار نفر انجام شد و در این نظرسنجی، یکی از موارد پرسیده شده شامل مواد غذایی مصرف شده در طول ۲۴ ساعت گذشته و مواجهه یا عدم مواجهه با میگرن و یا سردردهای شدید در طول آن مدت بود.

 

دانشمندان دریافتند که کسانی که در رژیم غذایی خود میزان بالایی از سدیم را دریافت کرده بودند و مواد غذایی‌ مانند پنیر، گوشت، نان و نمک خوراکی را استفاده می‌کردند، کم‌تر به میگرن دچار می‌شدند. هرینگتون از این نتایج شگفت‌زده به نظر می‌رسید زیرا سدیم معمولاً نورون‌ها را تحریک می‌کند و به همین دلیل نیز انتظار دانشمندان این بود که نتایجی کاملاً معکوس به دست بیاید. حال دکتر هرینگتون تنها می‌گوید که نیاز به تحقیقاتی بیش‌تر وجود دارد و به احتمال فراوان «بدن مردمی که به میگرن دچار هستند، سدیم را به صورت متفاوت با ما دریافت می‌کند.»