اجرای بخشنامه ارتقای ایمنی کار به خواست مدیران بسته است

کارشناس ارشد ایمنی مطرح‌کرد‌ اجرای بخشنامه ارتقای ایمنی کار به خواست مدیران بسته است رضا فخرپور می‌گوید بخشنامه‌ای که به تازگی از سوی وزیر کار در خصوص ارتقای بازرسی و ایمنی کار صادر شده است، در صورتی وجهه‌ای عملی به خود می‌گیرد که مدیران ارشد خواستار اجرایی شدن آن باشند. این کارشناسان ایمنی کار در […]

کارشناس ارشد ایمنی مطرح‌کرد‌

اجرای بخشنامه ارتقای ایمنی کار به خواست مدیران بسته است

رضا فخرپور می‌گوید بخشنامه‌ای که به تازگی از سوی وزیر کار در خصوص ارتقای بازرسی و ایمنی کار صادر شده است، در صورتی وجهه‌ای عملی به خود می‌گیرد که مدیران ارشد خواستار اجرایی شدن آن باشند.

این کارشناسان ایمنی کار در خصوص بخشنامه‌ای که به تازگی از سوی وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی در خصوص «ارتقای بازرسی و ایمنی کار» صادر شده است به ایلنا گفت: ‌با وجود آن‌که مفاد بخشنامه از عزم مدیران ارشد بر الزام رعایت قوانین ایمنی در تمام کارگاه‌های صنعتی اشاره دارد، اما در سایت‌های بزرگ صنعتی (نفتی) مدیران بر کتمان دلایل بروز حوادث کاری تمایل دارند.

بنا به اظهارات این کارشناس ایمنی، در سایت‌های بزرگ صنعتی به وفور مشاهده می‌شود، حوادثی که ناشی از قصور صد در‌صد کارفرما است به معلول نامربوط دیگری ربط داده می‌شود. به‌طور نمونه کارگری‌ به دلیل نداشتن کمربند ایمنی از ارتفاع سقوط می‌کند، اما کارفرما در گزارش رسمی علت حادثه را «کمین کارگر حادثه‌دیده برای گرفتن کبوتر» یاد می‌کنند و یا مرگ بر اثر برق گرفتگی را معلول «بروز مشکلات قلبی» کارگران تعبیر می‌کنند.

به گفته فخرپور بازرسی‌‌ها در سایت‌های بزرگ صنعتی کم یا ضعیف است و مدیران برای رد کردن و یا پنهان کردن دلیل اصلی بروز حوادث کاری از وسعت عمل بالایی برخوردارند. حال اگر کارگروه‌های «تحلیل حادثه» و مراکز نظارتی بر ایمنی و بهداشت کار خارج از بدنه اصلی سازمان تا حصول به نتیجه شکل گیرد، مفید خواهند بود.

این کارشناس ایمنی افزود: در مناطق صنعتی چون عسلویه بازوهای نظارتی بر ایمنی‌ و بهداشت کار همچون شورای عالی حفاظت فنی، شورای عالی ‌و کانون‌های صنفی ایمنی کار «منفعل‌ و صوری» هستند.

فخرپور افزود: طبق قوانین موجود ایمنی، گزارش تحلیل حادثه تیم بررسی حوادث کاری طبق دستورالعمل باید کم‌تر از ۲۴ ساعت با آنالیزی درست و آماری ‌واقعی به دست مدیریت ارشد برسد که عملاً چنین نبوده و با تأخیرات بسیار همراه است.

 

بنا به اظهارات فخرپور، مصداق این سخن فقدان «انجمن ایمنی استان» در منطقه صنعتی عسلویه است و برای راه‌اندازی چنین انجمنی حتی از سوی اداره کار این منطقه بار‌ها سنگ‌اندازی شده است.