سهم دولت از صندوق توسعه ملی کاهش پیدا کرد

  سخنگوی کمیسیون تلفیق بودجه سهم دولت از صندوق توسعه ملی کاهش پیدا کرد سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه بودجه سال ۱۴۰۱، گفت: سهم دولت از صندوق توسعه ملی کاهش پیدا کرد؛ به این دلیل که دولت اذن مقام‌معظم‌رهبری را نداشت. به گزارش مناقصه‌مزایده، رحیم زارع؛ در توضیح مصوبات اخیر کمیسیون تلفیق، اظهار کرد: دولت در […]

 

سخنگوی کمیسیون تلفیق بودجه

سهم دولت از صندوق توسعه ملی کاهش پیدا کرد

سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه بودجه سال ۱۴۰۱، گفت: سهم دولت از صندوق توسعه ملی کاهش پیدا کرد؛ به این دلیل که دولت اذن مقام‌معظم‌رهبری را نداشت. به گزارش مناقصه‌مزایده، رحیم زارع؛ در توضیح مصوبات اخیر کمیسیون تلفیق، اظهار کرد: دولت در لایحه بودجه پیش‌بینی کرده بود که سهم صندوق توسعه ملی از منابع حاصل از صادرات نفت، میعانات گازی و خالص صادرات گاز ۲۰ درصد تعیین شود منتهی با توجه به این‌که برای این کار اذن رهبری را نداشت کمیسیون تلفیق سهم صندوق توسعه ملی را به ۴۰ درصد رساند. اگر دولت اذن رهبری را بگیرد آن زمان ما مجدداً درباره بند «الف» تبصره(۱) رأی‌گیری می‌کنیم. وی اضافه کرد: با تغییر حاصل شده سهم وزارت نفت از منابع حاصل از صادرات نفت، میعانات گازی و خالص صادرات گاز ۱۴٫۵ درصد و سهم بودجه عمومی ۴۵٫۵ درصد شد. زارع؛ خاطر نشان کرد: براین اساس ۲۰ درصد از سهم دولت از استقراض از صندوق توسعه ملی کاهش پیدا کرد دلیل آن هم نداشت اذن رهبری بود. سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه بودجه سال ۱۴۰۱، همچنین گفت: کمیسیون تلفیق همچنین تصویب کرد که سال آینده سقف پاداش خدمت کارکنان ۴۷۲ میلیون تومان باشد که دولت این میزان را در لایحه ۴۴۵ میلیون تومان پیش‌بینی کرده بود. وی ادامه داد: همچنین با مصوبه کمیسیون تلفیق تعداد رزمندگان معسر حقوق‌بگیر از ۹۰ هزار نفر در سال‌جاری به ۱۱۰ هزار نفر در سال آینده افزایش پیدا کرد. حقوق آنها سه میلیون تومان پیش‌بینی شد. زارع؛ اضافه کرد: تعداد جانبازان حقوق‌بگیر فاقد شغل زیر ۲۵ درصد در سال۱۴۰۰، ۱۰۲ هزار نفر با حقوق دو میلیون و ۲۰۰ هزار تومان بود که این تعداد در سال آینده به ۱۲۲ هزار نفر با حقوق سه میلیون تومان افزایش پیدا کرد. همچنین حقوق جانبازان فاقد شغل بالای ۲۵ درصد در سال آینده از دو میلیون و ۲۰۰ تومان به سه میلیون و ۵۰۰ هزار تومان افزایش پیدا کرد. به گفته سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه بودجه سال ۱۴۰۱، در سال آینده حق عائله‌مندی برای بازنشستگان و کارکنان دو برابر و حق اولاد سه برابر مصوب شد. وی با اشاره به بررسی موضوع حذف ارز ترجیحی در جلسه کمیسیون، اظهار کرد: آنچه به عنوان حذف ارز ترجیحی بیان می‌شود بدان معناست که ارز تخصیص یافته از حلقه اول گرفته شده و به حلقه مصرف‌کننده به صورت ریالی پرداخت شود در جلسه صبح امروز پیشنهادات متفاوتی داده شد منتهی رأی نیاورد دغدغه دولت و مجلس شورای اسلامی آن است که به راهکاری رسیده تا نگرانی در حوزه کالاهای اساسی وجود نداشته باشد به ویژه کالاهایی که ارز ترجیحی برای واردات آنها داده می‌شد این شامل دارو هم می‌شود. انشاا… در جلسه کمیسیون دراین باره تصمیم‌گیری صورت می‌گیرد.

 

رئیس کمیسیون انرژی اتاق ایران خبر داد

آمادگی اروپایی‌ها برای واگذاری کارخانجات تولید پنل خورشیدی به ایران

رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی، صنایع و معادن و کشاورزی ایران، گفت: اکنون برخی کشورهای اروپایی به‌ویژه آلمان آمادگی دارند کارخانجات تولید پنل‌های خورشیدی را در اختیار کشورمان قرار دهند. آرش نجفی؛ در گفت‌وگوبا ایرنا، افزود: این کشورها همچنین آمادگی دارند همزمان با واگذاری و فروش کارخانجات تولید پنل‌های خورشیدی، خرید تضمینی برق را نیز داشته باشند. وی ادامه‌داد: اکنون سرعت بازگشت سرمایه در انرژی‌های تجدیدپذیر با تأخیر همراه است، زیرا دولت برآورد درستی از قیمت تمام شده برق در نیروگاه‌های حرارتی ندارد. رئیس کمیسیون انرژی اتاق ایران، گفت: از طرف دیگر قیمت برق واقعی نیست و دولت با توجه به شرایط اقتصادی موجود نمی‌تواند برای واقعی‌سازی قیمت اقدام کند، بنابراین توسعه این بخش خیلی مورد توجه نبوده است. نجفی؛ اظهار داشت: دولت می‌تواند برای مدت محدودی از محل تهاتر نفت به سرمایه‌گذاری در بخش پنل‌های خورشیدی کمک کرده و این ظرفیت را برای آینده ایجاد کند تا توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر ممکن شود و این یک راهکار منطقی است. وی ادامه ‌داد: دولت می‌تواند از منابع نفتی، فرآورده‌های نفتی و… به برنامه‌ریزی پرداخته و به تهاتر آنها با تجهیزات مورد نیاز توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر بپردازد تا وسعت و گستره این نوع انرژی را افزایش دهد. رئیس کمیسیون انرژی اتاق ایران، خاطرنشان‌کرد: اگر این امر محقق شود، به‌طور قطع انرژی‌های تجدیدپذیر در مقابل این اعتمادی که از طرف دولت انجام شده، بازخورد خوبی دریافت خواهند کرد و این مسأله به رونق می‌انجامد. نجفی؛ افزود: از نظر ما به عنوان یک تحلیلگر اقتصادی، اگر بخواهیم قیمت تمام شده برق حرارتی را برای کشور محاسبه کنیم، قیمت پنل‌های خورشیدی و انرژی تجدیدپذیر به‌صرفه است.

وی درباره اصلاح الگوی مصرف با کمک انرژی‌های تجدیدپذیر نیز، گفت: پیشنهاد دولت به مشترکان پُرمصرف برای استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر، یک پیشنهاد منطقی است که به توسعه این بخش کمک خواهد کرد. رئیس کمیسیون انرژی اتاق ایران، ادامه ‌داد: اکنون بین انرژی‌های تجدیدپذیر با سایر انرژی‌ها به دلیل بازگشت طولانی سرمایه‌گذاری رقابت وجود دارد که باید دولت روی این بخش از منابع مختلف سرمایه‌گذاری کند. نجفی؛ توسعه پشت بامی انرژی‌های تجدیدپذیر را راهکار مناسبی برای این بخش دانست و افزود: همچنین باید مزارع تجدیدپذیر توسعه داده شود.