الگوی مصرف برق تغییری نکرده است

مدیرعامل شرکت مدیریت شبکه برق ایران الگوی مصرف برق تغییری نکرده است مدیرعامل شرکت مدیریت شبکه برق ایران، گفت: الگوی مصرف برق تغییری نکرده است و همانند گذشته است. به گزارش مناقصه‌مزایده، مصطفی رجبی‌مشهدی؛ افزود: استاندارد تعیین شده درخصوص میزان مصرف مربوط به سال‌های گذشته است و الگوها هیچ تغییری نکرده است. وی ادامه‌داد: الگوی […]

مدیرعامل شرکت مدیریت شبکه برق ایران

الگوی مصرف برق تغییری نکرده است

مدیرعامل شرکت مدیریت شبکه برق ایران، گفت: الگوی مصرف برق تغییری نکرده است و همانند گذشته است. به گزارش مناقصه‌مزایده، مصطفی رجبی‌مشهدی؛ افزود: استاندارد تعیین شده درخصوص میزان مصرف مربوط به سال‌های گذشته است و الگوها هیچ تغییری نکرده است. وی ادامه‌داد: الگوی مصرف برق براساس اقلیم کشور در پنج منطقه جغرافیایی مناطق عادی، گرمسیر یک، گرمسیر۲، گرمسیر سه، گرمسیر چهار دسته‌بندی شده است و به نوعی نیازمندهای متعارف مصرف‌کنندگان برق در این الگو لحاظ شده تا میزان مصرف بخش جمعیت عمده هر منطقه، زیر الگوی تعیین شده باشد. سخنگوی صنعت برق، گفت: استاندارد تعیین شده درخصوص میزان مصرف مربوط به سنوات گذشته است و الگوها هیچ تغییری نکرده است تا رفاه مردم تأمین شده باشد. رجبی‌مشهدی؛ ادامه ‌داد: مصوبه دولت درخصوص اجرای بند «ی» تبصره۸ قانون بودجه سال ۱۴۰۰ درباره آیین‌نامه تعرفه برق که از اول بهمن‌ماه اجرایی شده است، باعث توزیع عادلانه یارانه انرژی برق خواهد شد. وی اضافه‌کرد: یارانه برق تاکنون براساس میزان مصرف پرداخت می‌شد و مشترکانی که برق بیشتری مصرف می‌کردند از یارانه بیشتری برخوردار بودند، اما از این پس آن بخش از انرژی برق که در چارچوب الگو مصرف می‌شود یارانه دریافت می‌کند و یارانه پرمصرف‌ها برای آن بخشی که بیش از الگو مصرف می‌کنند به صورت پلکانی کاهش می‌یابد. سخنگوی صنعت برق، گفت: براساس این آیین‌نامه که با هدف ترغیب پرمصرف‌ها برای مصرف بهینه و در چارچوب الگوی برق اجراء می‌شود، تعرفه مشترکانی که در چارچوب الگوی برق انرژی مصرف می‌کنند با یارانه کامل و بدون تغییر محاسبه خواهد شد.

وی افزود: در حال‌حاضر براساس آخرین آمار و اطلاعات، بیش از ۷۵ درصد مشترکان این صنعت تا سقف الگو برق مصرف کرده و بقیه مصرف‌کنندگان بالاتر از سقف الگو از این انرژی مهم استفاده می‌کنند که تعداد بسیار معدودی از این مشترکان با بی‌توجهی به میزان استفاده خود از انرژی کلیدی برق، بیش از دو تا چندین برابر بالاتر از الگوی تعیین شده، برق مصرف می‌کنند. گفتنی است که پنجم دی‌ماه اعضای دولت به ریاست آیت‌ا… سیدابراهیم رئیسی؛ رئیس‌جمهوری، با استناد به قانون هدفمند کردن یارانه‌ها و اجرای حکم مندرج در بند (ی) تبصره (۸) قانون بودجه سال ۱۴۰۰ کل کشور، چگونگی محاسبه تعرفه برق مصرفی مشترکان را تعیین و اجازه اجرای آن از اول بهمن صادر کرده است. کارشناسان و متخصصان صنعت برق، پس از بررسی دقیق مصارف مشترکان براساس چندین مؤلفه، برای میزان مناسب مصرف برق الگویی طراحی کردند که یک اقدام اصولی بوده و به‌طور معمول جزء برنامه‌های اصلی کشورها برای ارائه خدمات بهتر به مشترکان است. این الگو ابتدا براساس آب و هوا و اقلیم کشور و با توجه به میزان متوسط دمای هوا به مناطق مختلف معتدل یا عادی و گرمسیری تقسیم شده، سپس نیاز خانوارهای مختلف به استفاده از انرژی برق برای وسایل روشنایی، ماشین لباسشویی و ظرفشویی، اتو، یخچال و… که به‌طور معمول برای رفاه مورد نیاز است در نظر گرفته شده است. این الگو برای ۸۰ درصد مشترکان کشور ۲۰۰ کیلو وات ساعت در ماه‌های غیرگرم سال و ۳۰۰ کیلووات ساعت برای ماه‌های گرم است و مناطق گرمسیر کشور هم متناسب با شرایط آب و هوایی الگوی خاص خود را دارند. بر این مبنا اگر مشترکان برق بتوانند در ماه‌های گرم سال مصرف خود را نسبت به دوره مشابه سال قبل کاهش داده و به زیر الگوی مصرف برسانند، به‌ازای هر کیلووات ساعت کاهش مصرف معادل قیمت تأمین برق یعنی ۳۰۰ تومان پاداش گرفته و از دولت بستانکار می‌شوند؛ البته این در حالی است که دولت در چارچوب الگوی مصرف، برق را به نرخ یارانه‌ای و کمتر از یک‌سوم این قیمت در اختیار مشترکان قرار می‌دهد و پاداش کاهش مصرف در زمان پیک و اوج بار شبکه، می‌تواند تا دو برابر قیمت تأمین برق هم افزایش یابد. علاوه بر این، آیین‌نامه هیأت دولت پیش‌بینی کرده که تعرفه برق مشترکان تحت پوشش نهادهای حمایتی مانند کمیته امداد و بهزیستی در صورت کاهش به میزان ۵۰ درصد الگوی مصرف، رایگان در نظر گرفته شود. با رعایت راهکارهای مدیریت مصرفی علاوه بر تأثیرگذاری در مصرف خانوارها، می‌توانیم به تأمین برق پایدار کشور کمک شایانی کرده و در راستای کمک به اقتصاد خانواده گام برداریم.