حرفهای خودی و بیخودی دو صد آمار چون نیم کردار نیست! اینکه آمار و به طریق اولی، مرکز آمار در این کشور هم سیار است و هم سیال و هر روز از یک سازمان و وزارتخانه و قوه و نهاد و رسانه سر در میآورد، موضوع جدیدی نیست، بالاخره چند واحد آمار توسط مدیران […]
حرفهای خودی و بیخودی
دو صد آمار چون نیم کردار نیست!
اینکه آمار و به طریق اولی، مرکز آمار در این کشور هم سیار است و هم سیال و هر روز از یک سازمان و وزارتخانه و قوه و نهاد و رسانه سر در میآورد، موضوع جدیدی نیست، بالاخره چند واحد آمار توسط مدیران و یا حداقل کارشناسان این مجموعهها پاس شده است و اینکه علم و فرمول را کنار بگذاریم و بر اساس میل و ملاحظه و خوشآمد و پیچاندن و اهداف عالیه و رزومه و سلیقه و این قسم موارد حیاتی و از حقوق ملت واجبتر، آمار ساخته و پرداخته نماییم، همان چند واحد هم زیادی است!
البته ظاهراً کار از این حرفها هم گذشته و هر دستگاه و نهاد و قوهای برای خودش یک مرکز آمار مستقل مشترکالمنافع، راه انداخته و بر حسب ضرورتهای پیش گفته، آمار نتایج اقدامات و میزان پیشرفت را تهیه و تولید میکنند!
نرخ تورم آن هم از مدل نقطه به نقطهاش، نرخ کاهش تورم، مخصوصاً از مدل لحظه به لحظهاش و نرخ اشتغال و تولید، آن هم از مدل یک میلیونی و کیلوییاش، به ترتیب در رده مورد توجهترین آمار سازمانها و نهادهای مختلف قرار دارد و همگان میل دارند آمارهای بهتر و دلنشینتر را به سمع و نظر مردم برسانند و خلقا… را در شادی خود و ایضاً موفقیتهای بیبدیل مجموعه خود شریک نمایند!
اخیراً وزارت کریمه صمت از تورم بیش از ۶۰ درصدی سال جاری ( احیاناً منظورشان در دولت فقید و اوایل صدارت جدید که ماحصل دسترنج همان قدیمیهاست، بوده) و کاهش ۱۵ درصدی همین تورم افسارگسیخته در دوره ریاست با سعادت مقامات جوانبخت، فرمایشها کردهاند و متذکر شدهاند که تورم تولیدکننده هم در همین اثناء در حدود ۲۶ درصد کاهش داشته است! آنچه با دقت در فحوای کلام حضرات میتوان فهمید، کاهش ۱۵ و ۲۶ درصدی تورم، مربوط به همان چند قلم کالای حاشیهای بیاثر است که قیمت تولیدکننده بر آن درج میشود، میباشد و منظور بزرگواران، کاهش ۱۵ درصدی کل تورم نیست، ولی وقتی که همینطور سرسری فرموده عزیزان را مرور میکنی بهنظر میرسد همچین بیمیل هم نبودهاند که برداشت و جمعبندی را بگذارند بر عهده شنونده و جوری فرمایش را با پایان باز و ایهام و غبار مخلوط کردهاند که ما ملت سادهدل بینوا همچین دلمان قنج میرود که آن ۱۵ و ۲۶ درصد را به کل اقتصاد و معیشت و یا لااقل به مایحتاج عمومی ربط دهیم و در خیال و وهم، کیفی کنیم و حظوافر ببریم.
به هرحال چه منظور آن بوده و چه غرض، این! عجالتاً عقل هوشنگخانی ما میگوید که مقامات گرانسنگ و آن بالانشین، چند صباحی فیالمثل برای یک دوره کوتاهمدت سه سال و هفت ماهه، اجازه فرمایند آمارهای تورم و رشد و کاهش و ثبات قیمتها و این دست موارد که خیلی زود روی اعصاب مردم رژه میرود و هر لحظه و پیوسته مردم در حال جدال و ارهکشی و زد و خورد و شکست و سرشکستگی از آنها هستند، منبعد توسط مراکز علمی و تخصصی مربوطه اعلام و ابلاغ شود. اینجور هم شأنها حفظ میشود و هم حرمتها… .
اینکه در بوق و کرنا میشود که نرخ تورم در فلان ماه کاهش یافته است و مثلاً دو یا سهدهم درصد نسبت به ماه گذشته و بر اساس تورم نقطهای نزولی شده است، آنقدر برای عموم مردم غامض و بیربط است که دو حالت بیشتر ندارد، یا یک نگاهی به سفره و جیب خالی خود میکنند و دعای سخت میفرستند یا همینطور که زیر لب دعای سخت میفرستند نگاهی به سفره و جیب خالی خود میاندازند! اگر هم بخواهید معنا و مفهوم این کاهش را توضیح دهید، کار بدتر گره میخورد و خلقا… متوجه میشوند در بد وقت و شرایطی، سر شوخی را باز کردهاید و باز میروند سراغ دعای سخت!
هوشنگخان
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.