در نشست خبری معاون آبفای خراسانرضوی و مدیر امور زبرخان اعلام شد ۶۵ درصد مشترکان در خراسانرضوی زیر الگوی مصرف آب قرار دارند/ اجرای ۲۲پروژه طی یک سال در زبرخان معاون خدمات مشترکین و درآمد شرکت آب و فاضلاب خراسانرضوی و مدیر امور آبفای زبرخان، در یک نشست خبری در شهر خرو به پرسشهای خبرنگاران […]
در نشست خبری معاون آبفای خراسانرضوی و مدیر امور زبرخان اعلام شد
۶۵ درصد مشترکان در خراسانرضوی زیر الگوی مصرف آب قرار دارند/ اجرای ۲۲پروژه طی یک سال در زبرخان
معاون خدمات مشترکین و درآمد شرکت آب و فاضلاب خراسانرضوی و مدیر امور آبفای زبرخان، در یک نشست خبری در شهر خرو به پرسشهای خبرنگاران پاسخ دادند. در این نشست معاون خدمات مشترکین و درآمد شرکت آب و فاضلاب خراسانرضوی، گزارشی از وضعیت تولید و توزیع آب در استان ارائه داد و از نقش اصحاب رسانه در فرهنگسازی مصرف صحیح آب و اطلاعرسانی به جامعه تقدیر کرد. به گزارش مناقصهمزایده، محمد سلطانی؛ سپس در پاسخ به پرسشهای خبرنگاران، اظهار داشت: ۶۵ درصد مشترکان مسکونی در این استان زیر الگوی مصرف آب قرار دارند. وی الگوی مصرف برای هر مشترک در ماه را ۱۵مترمکعب اعلام کرد و اظهار داشت: این عدد در خراسانرضوی ۱۳٫۵مترمکعب برآورد میشود، در حالی که قبل از شیوع «کرونا ویروس» این رقم ۱۱٫۵ مترمکعب بود. به گفته وی؛ تولید هر مترمکعب آب برای آبفای خراسانرضوی ۲۰هزار ریال هزینه دارد ولی از مشترک ۱۱هزار و ۵۰۰ریال دریافت میشود. وی افزود: مشترکان زیرالگوی مصرف بابت هر مترمکعب آب سه هزار ریال پرداخت میکنند. وی تفاوت قیمت تولید و توزیع با فروش آب را باعث زیان و در نتیجه ایجاد مشکل در روند ارائه خدمات به مشترکان دانست و براصلاح تعرفهها تأکید کرد. وی با اشاره به خدمترسانی آبفای خراسانرضوی به یک میلیون و ۲۲۰هزار مشترک آب با سه میلیون و ۱۲۳هزار نفر جمعیت در ۷۹ شهر و دو هزار و۲۵۴روستا، گفت: شاخص بهرهمندی مناطق شهری از آب شرب حدود ۱۰۰درصد و روستاها ۷۷ درصد است. محمد سلطانی؛ از فرسودگی شبکههای توزیع آب و هزینه بالای نوسازی خطوط به عنوان یک چالش یاد کرد و متذکر شد: این موضوع میزان هدررفت آب را به دنبال داشته است. وی همچنین برنامه سالجاری آبفای استان برای مقابله با انشعابات غیرمجاز آب را شناسایی و جمعآوری ۱۲ هزار فقره برشمرد و اعلام کرد: تاکنون هشت هزار فقره در سطح شهرها و روستاها شناسایی که از این تعداد سه هزارو ۸۰۰ فقره به مجاز تبدیل شده است.
اجرای پروژه تأمین آب در زبرخان
مدیر امور آبفای زبرخان هم، در پاسخ به پرسشهای متعدد خبرنگاران محلی و شهرستان نیشابور، با اشاره به راهاندازی این امور در سال ۹۹اعلام کرد: در یک سال گذشته نسبت به اجرای ۲۲ پروژه تأمین آب با اعتبار ۸۰ میلیارد ریال از محل اعتبارات عمرانی و جاری در این شهرستان اجراء شده است. جعفر تمیز؛ جمعیت منتفع از این پروژهها را ۶۵هزار نفراعلام کرد و افزود: مشکل آب شرب محله خروعلیا با هزار و۷۰۰مشترک پس از ۱۵ سال و ظرف ۱۵ روز رفع شد. وی اتصال میان مخازن خروعلیا با اجرای ۱٫۵ کیلومترخط انتقال، مهندسی مجدد سه حلقه چاه و اصلاح و توسعه شبکه آب به طول ۱۲کیلومتر از محل اعتبارات جاری و مشارکت مردم را از جمله دیگر فعالیتهای این اموردر یک سال اخیر برشمرد و اعلام کرد: در دهه فجر امسال هم ۵۷ میلیارد و ۷۶۰میلیون ریال پروژه در بخش آب افتتاح میشود. به گفته وی؛ مجموع اعتبارات عمرانی سال ۹۹ شهرستان کمتر از پنج میلیارد ریال بود که در سالجاری به ۲۵میلیارد ریال رسید و برای سال آینده ۵۴ میلیارد ریال پیشبینی شده است. وی از پیگیری حفر شش حلقه چاه برای تأمین بلندمدت آب این شهرستان خبر داد که پیشنهاد آن به آبفای استان ارائه شده است. وی کاهش بارشها و تبعات ناشی از این مشکل بر منابع تولید آب و همچنین وجود باغویلاها و ورود جمعیت زیاد در روزهای تعطیل به شهرستان به ویژه شهر زیارتی قدمگاه را مورد اشاره قرار داد و افزود: میانگین مصرف آب در استان برای هر مشترک خانگی در شبانهروز ۴۵۰ لیتر و در شهرستان زبرخان ۵۵۰ لیتر است. وی با توجه به ۳۵ حلقه چاه و شش قنات و چشمه با توان ۲۹۴ لیتر برثانیه به عنوان منابع آبی شهرستان ، از مصرف زیاد آب شرب توسط ۲۵هزار و۶۰۰ مشترک در چهار شهر و۵۲ روستا اظهارنگرانی کرد و اظهارداشت: عمق چاهها در شهرستان به دلیل اُفت سفرههای زیرزمینی افزایش یافته و این شهرستان در حالحاضر با ۹۰ لیتر برثانیه کمبود آب و نه هزار مترمکعب مخزن ذخیره مواجه است. وی افزود: وجود ۷۰۰ هزار رأس دام سبک و سنگین و طیور نیز باعث تشدید فشار برمنبع آب شرب در شهرستان شده است.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.