ایجاد کنسرسیوم میان شرکت‌های دانش‌بنیان جهت افزایش سهم پژوهش در تولید ناخالص ملی

معاون پژوهشی وزارت علوم خبر داد ایجاد کنسرسیوم میان شرکت‌های دانش‌بنیان جهت افزایش سهم پژوهش در تولید ناخالص ملی تعیین تکلیف ۱۸۰۲ طرح در صندوق نوآوری و شکوفایی معاون پژوهشی وزارت علوم گفت: برای این‌که بتوانیم سهم پژوهش را از تولید ناخالص داخلی افزایش دهیم به دنبال ایجاد کنسرسیوم میان شرکت‌های دانش‌بنیان مستقر در پارک‌های […]

معاون پژوهشی وزارت علوم خبر داد

ایجاد کنسرسیوم میان شرکت‌های دانش‌بنیان جهت افزایش سهم پژوهش در تولید ناخالص ملی

تعیین تکلیف ۱۸۰۲ طرح در صندوق نوآوری و شکوفایی

معاون پژوهشی وزارت علوم گفت: برای این‌که بتوانیم سهم پژوهش را از تولید ناخالص داخلی افزایش دهیم به دنبال ایجاد کنسرسیوم میان شرکت‌های دانش‌بنیان مستقر در پارک‌های علم و فن‌آوری هستیم.

به گزارش مهر، وحیداحمدی در حاشیه جلسه کمیسیون‌های دائمی شورای عتف در وزارت علوم در جمع خبرنگاران گفت: سهم پژوهش در تولید ناخالص داخلی کشور اکنون کم‌تر از نیم‌درصد است و باید این سهم افزایش یابد.

وی افزود: اگر قصد داریم سهم پژوهش از تولید ناخالص ملی افزایش یابد و به حدود ۱۰ درصد برسد باید شرکت‌های دانش‌بنیان به شرکت‌های متوسط و بزرگ تبدیل شوند که در این راستا برنامه داریم در پارک‌های علم و فن‌آوری کنسرسیومی میان شرکت‌ها ایجاد کنیم.

معاون پژوهشی وزارت علوم به ماده۲ قانون شرکت‌های دانش‌بنیان اشاره کرد و گفت: طبق این ماده شورای عتف مسؤولیت سیاست‌گذاری، برنامه‌ریزی و پیگیری و اجرای این قانون را برعهده دارد.

احمدی خاطرنشان کرد: کارگروه تعیین مصادیق شرکت‌های دانش‌بنیان در قانون حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان پیش‌بینی شده است که این کارگروه در شورای عتف ایجاد شده و گزارش‌های لازم را به مجلس شورای اسلامی ارسال می‌کند.

وی خاطرنشان کرد: شورای عتف اولویت‌ها و محورهای مورد حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان را تعیین می‌کند.

معاون پژوهشی وزارت علوم گفت: همچنین شورای عتف موظف است شکایت‌های افراد را از مجریان و متولیان اجرای قانون حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان را نیز پیگیری و دنبال کند.

احمدی به بیان خدمات ارایه شده از سوی صندوق نوآوری و شکوفایی اشاره کرد و ادامه داد: براساس گزارش ارایه شده از تعداد دو هزار و ۵۵۸ شرکت دانش‌بنیان، ۲۳۲۴ طرح برای حمایت به این صندوق ارایه شده است که از این تعداد طرح ارایه شده ۱۸۰۲ طرح تعیین تکلیف شده و ۵۲۲ طرح در دست بررسی قرار دارد.

گزارش صندوق نوآوری و شکوفایی

معاون پژوهش و فن‌آوری وزارت علوم به گزارش ارایه شده از سوی صندوق نوآوری و شکوفایی، اظهار کرد: این صندوق برای حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان در سال‌های گذشته راه‌اندازی شد ولی اعتبارات آن تأمین نشده بود ولی با اعتباراتی که از دو سال قبل به این صندوق واگذار شد تاکنون تسهیلاتی به شرکت‌های واجد شرایط اعطا شده است.

وی تسهیلات قرض‌الحسنه، وام ترجیحی و تأمین دفاتر کار برای شرکت‌ها را از جمله تسهیلات این صندوق ذکر کرد و گفت: علاوه بر آن براساس قانون صندوق نوآوری و شکوفایی ۵ درصد از اعتبارات خود را به منظور افزایش سرمایه در اختیار صندوق‌های پژوهش و فن‌آوری قرارداده است.

وی تأمین دفاتر کاری برای شرکت‌های دانش‌بنیان را از دیگر خدمات این صندوق عنوان کرد و یادآور شد: بر این اساس تاکنون دو تا ۳ مجتمع دانش‌بنیان برای دانشگاه‌ها از سوی این صندوق تأسیس شده است.

 

معاون پژوهشی وزارت علوم به آیین‌نامه ایجاد شرکت‌های دانش‌بنیان توسط دانشگاهیان اشاره کرد و گفت: طبق این آیین‌نامه اساتید می‌توانند با نظر هیأت رییسه و هیأت امنا دانشگاه مجوز راه‌اندازی شرکت دانش‌بنیان را دریافت کنند و براساس آیین‌نامه ارتقا اعضای هیأت علمی نیز امتیازاتی برای این نوع فعالیت‌ها دیده شده است.