تفاوت نگاه دو نسل به فن‌آوری دنیای مجازی

تفاوت نگاه دو نسل به فن‌آوری دنیای مجازی مطالعات جدید نشان می‌دهد که روابط رضایت بخش فرزندان بالغ با والدین خود وابسته به میزان استفاده آن‌ها از ابزار ارتباط جمعی همچون تلفن‌های همراه، ایمیل، سایت‌های شبکه‌های اجتماعی و غیره است. به گزارش سیناپرس، پژوهشگران در دانشگاه کانزاس در آمریکا به بررسی کیفیت روابط فرزندان بالغ […]

تفاوت نگاه دو نسل به فن‌آوری دنیای مجازی

مطالعات جدید نشان می‌دهد که روابط رضایت بخش فرزندان بالغ با والدین خود وابسته به میزان استفاده آن‌ها از ابزار ارتباط جمعی همچون تلفن‌های همراه، ایمیل، سایت‌های شبکه‌های اجتماعی و غیره است.

به گزارش سیناپرس، پژوهشگران در دانشگاه کانزاس در آمریکا به بررسی کیفیت روابط فرزندان بالغ با والدین پرداختند. آن‌ها دریافتند که با افزودن یک کانال ارتباطی اضافی، کیفیت این روابط بهبود پیدا کرده و رضایت بخش می‌شود. در حقیقت میزان رضایتمندی روابط فرزندان بالغ با والدین به میزان استفاده آن‌ها از ابزار ارتباط جمعی وابسته است.

جنیفر شون، دانشجوی دکترای مطالعات و ارتباطات دانشگاه کانزاس، به مطالعه و تحقیق در مسأله کیفیت روابط فرزندان بالغ با والدین پرداخت. او برای این منظور ۳۶۷ نفر داوطلب در محدوده سنی ۱۸ تا ۲۹ ساله را برای یک نظرسنجی انتخاب کرد. با تکمیل شدن این نظرسنجی‌ها، روش و یا وسیله ارتباطی مورد استفاده آن‌ها با والدینشان و چگونگی این ارتباط و مدت زمان آن مشخص شد. روش‌های ارتباطی با فن‌آورهای جدید شامل تلفن ثابت، تلفن همراه، پیام کوتاه، پیام‌های فوری، اسنپ‌چت، ایمیل، تماس‌های ویدیویی، شبکه‌های اجتماعی و شبکه‌های بازی‌های آنلاین هستند.

بسیاری از پدر و مادر‌ها در استفاده از فن آوری‌های جدید ارتباطی مقاومت می‌کنند چرا که آن‌ها نقاط مثبتی در استفاده از این ابزار نمی‌بینند یا با دید منفی به آن‌ها نگاه می‌کنند و فقط مشکلات استفاده از این فن‌آوری‌ها را می‌بینند. اما اگر والدین دیدگاه درست استفاده از فن آوری را در نظر بگیرند، می‌توانند روابط بهتری را با فرزندان بالغ خود داشته باشند. والدین با استفاده از وسایل و روش‌های ارتباطی جدید، می‌توانند زمان بیش‌تری را به فرزندان خود اختصاص دهند.

صلاحیت عمومی ارتباط جمعی والدین و توانایی استفاده از ابزارهای جدید در برقراری ارتباط با فرزندان، بهترین شاخص برای شاد کردن آن‌ها در این رابطه دو طرفه است. زمانی که والدین بتوانند از طریق یکی از این روش‌های ارتباطی پیامی را به فرزندانشان بفرستند و یا از آن‌ها پیغامی دریافت کنند، رضایت‌خاطری در فرزندان ایجاد می‌شود که سبب بهبود هر چه بیش‌تر روابط آن‌ها می‌شود.

پژوهش‌ها نشان می‌دهد که مادران بیش‌تر و آسان تر می‌توانند برای برقراری ارتباط با فرزندانشان از این فن‌آوری‌ها استفاده کنند. در بین این ابزار‌ها و روش‌های ارتباطی تلفن همراه بیش‌ترین کاربرد را داراست.

 

نتایج کامل مطالعات و پژوهش‌های انجام شده در این زمینه، در مجله Emerging Adulthood به صورت آنلاین منتشر شده است.