چشمانداز تعرفهگذاری کشورها در برابر واردات فولاد از آمریکا گرفته تا هند، قانونگذاران در سراسر دنیا به سختی در تلاش هستند تا از صنعت فولاد داخلی خود در مقابل رقبای خارجی حمایت بیشتری داشته باشند. به گزارش چیلانآنلاین و به نقل از ایفنا، در نیمه نخست سال جاری کشورهای مختلف ۸۵ تعرفه جدید بر واردات […]
چشمانداز تعرفهگذاری کشورها در برابر واردات فولاد
از آمریکا گرفته تا هند، قانونگذاران در سراسر دنیا به سختی در تلاش هستند تا از صنعت فولاد داخلی خود در مقابل رقبای خارجی حمایت بیشتری داشته باشند.
به گزارش چیلانآنلاین و به نقل از ایفنا، در نیمه نخست سال جاری کشورهای مختلف ۸۵ تعرفه جدید بر واردات فولاد اعمال کردند که ۴۹ درصد نسبت به سال گذشته رشد داشته است.
کارشناسان معتقدند این اختلافات تجاری نتیجه اشباع بازارهای فولاد و افزایش صادرات چین است. فولادسازان چینی به دنبال بازارهای جدید هستند، چون اقتصادشان دیگر تولید محور نیست. واردات ارزانقیمت کسب درآمد را برای فولادسازان آمریکایی و اروپایی دشوارتر کرده منجر به افزایش بیکاری شده است، از این رو فشار بیشتری بر سیاستمداران وارد شده تا از بازار داخلی خود حمایت کنند.
برخی نیز معتقدند دنیا در حال ورود به یک جنگ جهانی در صنعت فولاد است، چون تقاضا ضعیف بوده و مازاد تولید نمایان است. در این بین روسیه مورد حمله تعرفههای آنتیدامپینگ قرار گرفته چون ارزانترین تولید کننده است و افت ارزش روبل نیز مزیتی برای کارخانههای آن قلمداد میشود.
در دیگر سو نیز آمارهای چین نشان میدهد که تولید فولاد همچنان رو به بالاست. در ماه جولای تولید نسبت به سال گذشته بالاتر رفت و در ۷ماهه نخست سال جاری نیز تولید فولاد چین تنها ۰٫۵ درصد کاهش داشته است، کشوری که نیمی از تولید فولاد دنیا را در دست دارد.
سازمان تجارت جهانی در ماه جولای سال جاری اعلام کرد که با رشد چشمگیر قوانین تجاری محدودکننده در سطح دنیا روبهرو هستیم، در حالی که این قوانین باید به عنوان آخرین اقدام مورد استفاده قرار گیرد. صادرکنندهها مورد اتهام هستند که فولاد را زیر هزینه تولید خود میفروشند و سعی دارند با دامپینگ فولاد رقبا را از بازار خارج کنند و سهم آنها را به دست آورند.
نکته قابل توجه دیگر این است که اخیراً این امر جنبه سیاسی بیشتری به خود گرفته، تا جایی که دونالدترامپ، نامزد ریاست جمهوری در آمریکا در تبلیغات انتخاباتی خود اظهار داشته از فولاد آمریکایی برای توسعه زیرساختهای آمریکا بهره خواهد برد.
روسیه و چین نیز ماه جاری با تعرفههای آنتیدامپینگ ۵ساله اتحادیه اروپا روبهرو شدهاند. اتحادیه اروپا معتقد است که این دو کشور با تجارت ناعادلانه تولید داخلی اروپا را به خطر انداختهاند. همچنین آمریکا نیز بر واردات ورق گرم از ۷ کشور از جمله استرالیا، برزیل و ژاپن تعرفه وارداتی اعمال کرده است.
آرسلورمیتال، بزرگترین تولیدکننده فولاد اروپا و آمریکا اعتقاد دارد که شواهد امر حاکی از آن است که تعرفهها کارساز هستند. این کارخانه ماه گذشته اظهار کرده بود که قیمت فولاد در مناطقی که تعرفههای آنتیدامپینگ اعمال شده، روند رو به بهبود داشته تا جایی که این شرکت بهترین سوددهی فصلی را از سال ۲۰۱۴ تاکنون تجربه کرد.
در این بین باید به نکاتی در رابطه با این تعرفههای آنتیدامپینگ نیز توجه داشت؛ اول این که تولید کنندههای چینی با اعمال تعرفههای بیشتر در کشورهای توسعه یافته آسیب بیشتری نمیبینند چون بخش اعظم صادرات آنها به کشورهای آسیایی همسایه میرود و به دنبال بازارهای جدیدی در آفریقا و خاور میانه هم هستند. دوم اینکه برای تولیدکنندههای روس هزینه تولید پایین است در نتیجه میتوانند علیرغم تعرفهها کسب درآمد کنند، چون توانایی صادرات به بازارهای دور از دسترس سایر رقبا را دارا هستند.
در هر حال به نظر کارشناسان این تعرفهها در درازمدت تهدیدی برای صنعت فولاد روسیه خواهد بود، به دلیل اینکه اگر هزینه تولید فولاد بالا برود – با افزایش ارزش روبل و بالا رفتن قیمت انرژی قابل تصور است- تولیدکنندههای روسی مجبور میشوند برخی خطوط تولید را که به صادرات فولاد میپردازند، تعطیل کنند.
به نظر سوراستال، چهارمین فولادساز بزرگ روسیه، روند صعودی تعرفههای آنتیدامپینگ بدون شک نگرانکننده است، چون دسترسی به بازارهای مقصد سنتی و قدیمی را محدود میکند. همچنین اعتقاد دارند که این بررسیها در مواردی بر خلاف قوانین تجارت جهانی نیز میباشد.
در هر حال جنگ تجاری در صنعت فولاد دنیا در حال جدیتر شدن است و مشخص نیست چه سرانجامی خواهد داشت ولی کشورهایی چون آمریکا و انگلیس که زمانی تولیدکنندههای اصلی فولاد بودهاند، باید تصمیم بگیرند صنعت فولاد داخلی خود را رونق ببخشند یا این که بهطور کامل به واردات وابسته شوند.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.