وزیر امور اقتصادی و دارایی برای ۱۰ سال آینده خبر داد سرمایهگذاری ۶۰۰ میلیارد دلاری میان ایران و چین وزیر امور اقتصادی و دارایی اعلام کرد که ایران از سرمایهگذاری چین در بخشهای غیرنفتی خود استقبال میکند و آماده است در طرح کمربند اقتصادی جادهابریشم این کشور نقشی فعال داشته باشد. به گزارش ایرنا، علیطیبنیا […]
وزیر امور اقتصادی و دارایی برای ۱۰ سال آینده خبر داد
سرمایهگذاری ۶۰۰ میلیارد دلاری میان ایران و چین
وزیر امور اقتصادی و دارایی اعلام کرد که ایران از سرمایهگذاری چین در بخشهای غیرنفتی خود استقبال میکند و آماده است در طرح کمربند اقتصادی جادهابریشم این کشور نقشی فعال داشته باشد.
به گزارش ایرنا، علیطیبنیا که به منظور شرکت در شانزدهمین کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و چین به پکن سفر کرده بود این سخنان را در گفتوگو با نشریه «گلوبالتایمز» چین اعلام کرد.
وی در بخشی از سخنان خود گفت که ایران تصمیم به گسترش روابط خود با چین در تمامی حوزهها در دوره پساتحریم دارد.
طیبنیا همچنین اظهار داشت: روابط تهران و پکن از سالها قبل مناسب و رو به توسعه بوده و این روابط خوب تحتتأثیر سیاستهای آشوبزده جهان قرار نخواهد گرفت.
رییس ایرانی کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و چین در عین حال یادآور شد که مبادلات تجاری دوجانبه در طول ۳۰ سال گذشته به ۱۰۰برابر افزایش یافته و همچنین در سالهای اخیر همکاریهای دو طرف از تجارت نفت به زیرساختها و سرمایهگذاری تعمیم یافته است.
او با تأکید بر نقش ایران در جادهابریشمکهن، گفت که ایران امیدوار به دستیابی به چنین نقشی در کمربند اقتصادی و جاده ابریشم نوین است که از ابتکارات رییسجمهوری چین به شمار میرود.
طیبنیا گفت: ایران پروژههایی برای سرمایهگذاری چین در دو حوزه خشکی و دریایی جادهابریشم در نظر دارد و مایل است مذاکرات در مورد این پروژهها هرچه زودتر آغاز شود.
رسانه چینی در بخش دیگری از گزارش خود آورده است؛ شیجینپینگ، رییسجمهوری کشور چین پس از لغو تحریمهای بینالمللی ایران در ماه ژانویه، برای نخستین بار به تهران سفر کرد و در دیدار با همتای ایرانی خود، طرفین از برنامه ۲۵ ساله که شامل سرمایهگذاری تا سقف ۶۰۰ میلیارد دلار در ۱۰ سال آینده است، خبر دادند.
وزیر امور اقتصادی و دارایی ایران همچنین گفت که دو کشور مکمل یکدیگر در منابع انرژی و سرمایهگذاری هستند و از آنجا که ایران منابع نفت و گاز بسیاری در اختیار دارد و چین نیز بزرگترین واردکننده انرژی در جهان است، منابع انرژی ایران میتواند تأمینکننده نیازهای فعلی و آینده این کشور باشد.
وی پیشبینی کرد که چین به عنوان بزرگترین سرمایهگذار خارجی در جهان، به بزرگترین اقتصاد جهان تبدیل خواهد شد و ایران میتواند مواد خام مورد نیاز چین را به منظور حمایت از فعالیت صنعتی این کشور تأمین کند.
گزارش میافزاید: وزیر اقتصاد ایران با اشاره به موقعیت جغرافیایی ویژه و منحصر به فرد کشورش اعلام کرد که ایران از پتانسیل بازار بیش از ۴۰۰ میلیون نفری در منطقه و فضای رقابتی بازار کار داخلی برخوردار است. ضمن آنکه ثروت عظیم ایران در ابنیه و بقایای فرهنگی و تاریخی هم میتواند منجر به جذب سرمایهگذاری در حوزه گردشگری شود.
ایران پس از لغو تحریمهای بینالمللی درصدد بازگرداندن اقتصاد خود به مسیر اصلی است و در این میان، نفت نقش اصلی را در این استراتژی دارد.
وزیر اقتصاد ایران در همین رابطه اعلام کرده که کشورش به عنوان یکی از اعضای اوپک، دستیابی به رشد اقتصادی سالیانه ۸ درصدی از طریق اقتصاد و تجارت غیرنفتی، خصوصیسازی بخشی عظیمی از بخشهای دولتی و بهبود فضای سرمایهگذاری در ۵ سال آینده را به عنوان هدف خود مشخص کرده است.
وی افزود که کاهش سهم صادرات انرژی در درآمدهای کشور میتواند از طریق افزایش صادرات غیرنفتی محقق شود.
رییس ایرانی کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و چین همچنین تأکید کرد که سهم صنعت نفت در درآمدهای دولت ایران طی این سالها از ۸۰ درصد به ۳۰ درصد کاهش یافته است.
ایران سال گذشته در صنایع غیرنفتی موفق به کسب سود تجاری بیش از یکمیلیارد دلاری شد که «طیبنیا» معتقد است، تحریمها به ایران کمک کرد نقاط ضعف خود را بهتر شناسایی کند.
گفتنی است، وزیر امور اقتصادی و دارایی کشورمان در سفر ۳ روزه خود به پکن برای شرکت در شانزدهمین کمیسیون مشترک اقتصادی دو کشور، علاوه بر امضای یادداشت تفاهم با وزارت بازرگانی چین، دیداری نیز با وانگیانگ، معاون نخست وزیر این کشور داشت.
همچنین در حاشیه برگزاری این نشست مشترک، وزارت امور اقتصادی و دارایی ایران دو یادداشت تفاهم نیز با بانک صادرات و واردات (اگزیمبانک) و بانک توسعه (CDB) چین امضا کرده است که براساس آن اعتبارات مالی لازم جهت اجرای طرحهای اقتصادی بهویژه طرحهای زیربنایی در کشورمان توسط بانکهای یاد شده تأمین خواهد شد.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.