جاده اقتصاد کشور آسفالت نیست

رییس‌دفتر مقام معظم رهبری در نشست پیشکسوتان اتاق ایران جاده اقتصاد کشور آسفالت نیست چهارمین نشست شورای عالی پیشکسوتان اتاق ایران با حضور حجت‌الاسلام‌محمدمحمدی‌گلپایگانی، رییس دفتر مقام معظم رهبری در اتاق ایران برگزار شد. به گزارش مناقصه‌مزایده به نقل از‌ پایگاه خبری اتاق ایران نشست شورای‌عالی پیشکسوتان اتاق ایران با حضور رییس دفتر مقام معظم […]

رییس‌دفتر مقام معظم رهبری در نشست پیشکسوتان اتاق ایران

جاده اقتصاد کشور آسفالت نیست

چهارمین نشست شورای عالی پیشکسوتان اتاق ایران با حضور حجت‌الاسلام‌محمدمحمدی‌گلپایگانی، رییس دفتر مقام معظم رهبری در اتاق ایران برگزار شد.

به گزارش مناقصه‌مزایده به نقل از‌ پایگاه خبری اتاق ایران نشست شورای‌عالی پیشکسوتان اتاق ایران با حضور رییس دفتر مقام معظم رهبری برگزار شد.

‌در این جلسه حجت‌الاسلام‌محمد‌محمدی‌گلپایگانی بیان کرد: ‌شما به عنوان پرچمداران اقتصاد کشور باید نظام و رهبری را همراهی کنید و بدانید جاده اقتصاد کشور آسفالت نیست و پستی و بلندی‌هایی دارد؛ من به عنوان رییس دفتر رهبر معظم انقلاب، می‌توانم همه و مشکلات شما را به عرض ایشان برسانم.

وی ادامه داد: همه موارد مطرح شده در نشست را به صورت مکتوب و دسته‌بندی شده و با رعایت اولویت‌ها به دفتر مقام معظم رهبری ارسال کنید تا ایشان در جریان این موارد قرار بگیرند.

محمدی‌گلپایگانی گفت: مقام‌معظم‌رهبری، فرماندهی کل قوا و نیروهای نظامی و انتظامی را برعهده دارند و با کیاست و هوشمندی و‌ تلاشی که ‌ایشان برای نیروهای مسلح دارند، وضعیت این نیرو‌‌ها با زمان جنگ اصلاً قابل مقایسه نیست و با تجهیزاتی که امروز داریم یقین بدانید که اگر دشمن امید به موفقیت داشت، اصلا برای وارد شدن به کشور درنگ نمی‌کرد.

وی افزود: ‌این قدرت و توان نیروهای مسلح از مدیریت خوب و فرماندهی مقام معظم رهبری به این‌جارسیده است، البته نیروهای مسلح نیز همیشه گوش به فرمان مقام معظم رهبری هستند.

حجت‌الاسلام‌محمدی‌گلپایگانی تصریح کرد: اگر این مقدار امنیت و ثبات فعلی کشور نبود، امکان فعالیت اقتصادی نیز وجود نداشت.

وی اظهار داشت: ‌مقام معظم رهبری پرکار‌‌ترین فرد در جایگاه خود است و همه ما دانش‌آموزانی هستیم که در خدمت ایشان همواره موارد تازه می‌آموزیم.

‌بنابراین گزارش در آغاز نشست، چند تن از پیشکسوتان اتاق ایران به بیان نظرات و مسایل خود در رابطه با شرایط اقتصاد کشور پرداختند.

بانک‌ها باید با صنایع کوچک همکاری کنند

علاءالدین‌میر‌محمدصادقی، رییس شورای عالی پیشکسوتان اتاق ایران، در حضور رییس دفتر مقام معظم رهبری‌ به بیان مشکلات اقتصاد ایران پرداخته و تأمین مالی را از مشکلات اصلی فعالان اقتصادی عنوان کرد.

وی گفت: ‌بانک‌ها باید با صنایع کوچک و متوسط و به‌طور کلی صنایع برای تأمین مالی آن‌‌ها همکاری کنند.

میرمحمد صادقی اجرای ناصحیح قانون مالیات بر ارزش افزوده را مشکل دیگر دانست و گفت: ‌این قانون در ایران هنوز به صورتی که لازم است پیاده نمی‌شود.

رییس شورای عالی پیشکسوتان اتاق ایران، حذف مقررات غیرضروری را از موضوعات مهم دانست و گفت: ‌بعضی از مقررات مانع کار بخش خصوصی است و دولت باید برای حذف قوانین غیرضروری با بخش خصوصی مشورت کند.

میرمحمدصادقی همچنین نرخ ارز و موانع صادرات غیرنفتی را از مشکلات دیگر اقتصاد ایران عنوان کرد و گفت: در دوره‌ای حجم صادرات ما به هیچ وجه با ترکیه قابل مقایسه نبود اما در حال حاضر ترکیه بسیار از ما پیش افتاده است و ما باید نقاط ضعف و قوت خود را در این زمینه شناسایی کرده و وضعیت را بهبود ببخشیم.

۵ تا ۷ میلیون بیکار در کشور وجود دارد

در ادامه جلسه سیدحسین‌سلیمی، عضو هیأت نمایندگان اتاق تهران، به‌ مشکل بیکاری و لزوم بهبود فضای کسب و کار در کشور اشاره کرد.

وی گفت: بین ۵ تا ۷ میلیون بیکار در کشور وجود دارد و برای ایجاد اشتغال، نیاز به افزایش سرمایه‌گذاری داریم و برای بالارفتن میزان سرمایه‌گذاری‌ها نخست باید فضای کسب‌وکار کشور بهبود یابد؛ بهبود فضای کسب و کار و افزایش سرمایه‌گذاری‌ها در کشور چاره ایجاد اشتغال در کشور است.

تقاضای دیدار فعالان اقتصادی با مقام معظم رهبری

سیدحمیدحسینی، عضو هیأت نمایندگان اتاق تهران در سخنانش موضوع دیدار فعالان اقتصادی با مقام‌معظم‌رهبری را مطرح کرد و گفت: ‌در سال‌هایی ما به عنوان فعالان اقتصادی با مقام معظم رهبری دیدارهایی داشتیم و سخنان خود را با ایشان‌ مطرح می‌کردیم‌ اگر این دیدار‌‌ها دوباره برپا شود، برای فعالان بخش خصوصی بسیار مطلوب خواهد بود.

بررسی نتایج برنامه‌های اقتصاد مقاومتی

در ادامه جلسه غلامحسین‌جمیلی از پیشکسوتان اتاق ایران، لزوم پایش اهداف و برنامه‌های مرتبط با اقتصاد مقاومتی را در پایان امسال خواستار شد.

وی گفت: برای سنجش میزان عملیاتی شدن برنامه‌های مرتبط با اقتصاد مقاومتی در پایان سال، دولت و مجلس و بخش خصوصی و همه سازمان‌ها باید گزارش بدهند که درسال اقتصاد مقاومتی چه اقداماتی برای عملیاتی شدن برنامه‌ها انجام داده‌اند.

وی همچنین درمورد سیاست‌های قانون اصل ۴۴ ابلاغی مقام معظم رهبری‌، گفت: ‌نتیجه اجرای سیاست‌های کلی اصل ۴۴ با نیات و اهداف مورد نظر مقام معظم رهبری فاصله زیادی دارد و بیش از ۸۰ درصد واگذاری‌های در راستای سیاست‌های کلی اصل ۴۴ به غیر از بخش خصوصی واقعی بوده است.

‌جمیلی افزود: ‌در حالی که هدف اصلی‌ این سیاست‌ها تقویت بخش خصوصی بوده است استدعا دارم که این مورد را نیز از طرف فعالان اقتصادی با مقام معظم رهبری در میان بگذارید.

دولت مانند یک تاجر وارد اقتصاد نشود

در ادامه جلسه مهدی‌معصومی‌اصفهانی، عضو شورای عالی پیشکسوتان اتاق ایران، نیز قاچاق را عامل اصلی رکود در اقتصاد دانست و گفت: ‌دولت نباید در اقتصاد مانند یک تاجر و به صورت مستقل وارد شود و دخالت دولت در اقتصاد در نظم تجاری کشور اختلال ایجاد کرده است.

وی افزود: دولت نباید مقابل بازار قرار بگیرد‌؛ در امور اقتصادی نخست باید بخش خصوصی و بعد تعاونی وارد شوند واگر این‌‌ها موفق نبودند، آن موقع دولت وارد تصدی‌گری اقتصاد شود.